TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tarla ardıçları

amenevse amenevse 9.03.2011 12:48:00
Ankara çok karlı; arkabahçemdeki kar kalınlığını şimdi ölçtüm 35 cm, işe gidemedim; kuş yemliklerine bulgur, buğday koydum. Bahçe kuşları arasında serçeler, kumru, sığırcık ve tek tük olsa da ispinozlar gelip gitmekte. Ancak bugün ilk kez gözlemlediğim bir şey, tarla ardıçlarının sürüler halinde ağaçlarda olmaları.

nizam nizam 9.03.2011 13:16:00

Bahcenize biraz elma atarsanız ardıçlar elmalarla besleneceklerdir. özellikle biraz çürük veya ikiye bölünmüş elmalara dayanamazlar:)

orhunbaba orhunbaba 9.03.2011 19:01:00

Kar yağdı her köşede kuş var.Bizim bahçeye 5 cm kar birikti,2 gündür kar yağıyor ,bugün deneme sınavı vardı,okullar erken paydos oldu ve bahçemizde çektiğimiz kuşlar nefisti.Ziyaretçiler,orman toygarı,çıvgın,sarı

çinte,tarla kuşu,ağaç serçesi,bolca kızıl ardıç,kaya çintesi,karatavuk,öter ardıç,serçe,kumru,karakızılkuyruk,kuyrukkakan,tepeli toygar,sığırcık,gri

leş kargası,ispinoz,florya,karabaşlı iskete,küçük iskete,saksağan:)

orhunbaba orhunbaba 9.03.2011 20:40:00

Etrafta yeni biçilen darı tarlası var,geçenlerde domuzlar gelmişti,30 dönümlük büyük bir arazi,yan komşumuz yani ordan bizim bahçeye giriş yapıyorlar.Çok soğuk var yoksa kamuflajda ne kareler çekerdik,az evvel birini yükledim:) Gözlem işini Gökhuna söz verdim o atacak.

gokhun gokhun 9.03.2011 22:30:00

Bahçemizde bugün 500 civarı kuş burda beslendi veya dinlendi.

Adnan hocamızın bahçesinde çil keklikler geliyor diye hatırlıyorum,o kadar şanslı değiliz ama çok ötücü türün ziyaret etmesi sevindirici.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT