X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Telsizler

sgurcan sgurcan 27.03.2011 10:53:00
Merhaba,

2-3 kişilik bir ekiple gözlem veya çekim sırasında arazide birbirimizle iletişim için bir süre önce lisanssız bir çift telsiz aldım. Ürünün etiketinde Hava şartları ve yerleşim bölgesinin yapısına göre 12 km. ye varan bir çekim gücü alınabileceği yazıyor. Ancak denemek için kullandığımda iki oda arasında bile ses kalitesinin çok kötü olduğunu, dışarıda da önümüzde hiç bir engel olmamasına rağmen aynı problemi deneyerek gördüm. Bu noktada, Arazi çalışmalarında kullamak için lisanslı telsiz mi almalı, kullananlar varsa önerecekleri basit ve pratik bir telsiz marka modelini yazarlarsa makbule geçecek.

Dogukaradeniz Dogukaradeniz 6.04.2011 18:35:00

Ben Midland GXT1000 kullanıyorum. Bir tanesini evde bırakıp hangi mesafeye kadar çekecek diye arabaya binip deneye deneye yola çıktım ve Rize nin Pazar ilçesinden Artvin in Sarp sınır kapısına kadar gittim ve huduttan konuştum. Cızırtı belli belirsiz yok gibi birşeydi. Haritadan bakarsanız deniz üzerinden oluyor ama sonuçta yine de kuş uçuşu 67 km.

Batuma geçebilseydim belki oradan da konuşturabilirdi. Ancak araya bir dağ sırası girerse konuşturmuyor. Dikkat edin ki bu dediğim deniz üzerinden, yanlış yönlendirmeyeyim yani...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT