TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Muğla ya gidiyorum

aysem54 aysem54 16.08.2007 03:55:00
Sevgili Saygılı Trakuş aile bireyleri 17-31 ağustos tarihleri arasında Muğla-Ortaca-Sarıgerme de
olacağım.15 günlük  Caretta caretta-Deniz kaplumbağaları üzerine çalışmalara katılacağım.orda arta
kalan vakit olacaktır mutlaka kuş gözlemlemek de istiyorum.

oralara gitmiş olan varsa,kuş gözlemlemek için uygun ortam alanı var mıdır ya da Muğla da kertik
atmanın pek fazla mümkün olduğu bölge var mıdır? 

bilen orda bulunan varsa burda paylaşırsa cok sevinirim.

drfethi drfethi 16.08.2007 10:43:00

Ayşe Hanım,

Ben Marmaris deyim, 45 dakika bulunduğunuz yere..

Gerek Sarıgerme (ovaya doğru), gerekse Dalyan birbirine çok yakın yerler bol kuş var, su ve
bataklık kuşları yoğunlukta, sıkılırsanız Köyeceğiz Gölünede gidebilirsiniz (20 dk)...Sabah erken
saatlerde turistler çıkmadan ortalığa, Dalyana tekneler girmeden bol kuş fotoğraflarsınız.

Sizi Marmaris e mutlaka bekliyorum, derneğimizde sizi ağırlarız...

Aman buralar sıcakmı sıcak şapkanızı, güneş gözlüğünüzü, güneş yağınızı getirmeyi unutmayın...

hakan68 hakan68 17.08.2007 13:12:00

Ayşe hanım merhaba.Dalyandan Köyceğize gelirken, sağda Köyceğiz Köyü diye ayrılan bir yer var.O yal
girin yaklaşık 1.5-2 km e sonra solda boş bir ev ve yanında çeşme görceksiniz.Evin çatısına iyi
bakın Kukumavları görceksiniz.Aynı tarlada çalı bülbülü ve sakalar da var.Bol şanslar

Yalnız tekrar ediyorum sapacağınız yoldaki tabelada köyceğiz köyü yazacak.Köyceğiz e girmeden.

aysem54 aysem54 24.08.2007 16:58:00

merhabalar

malesef ki 15 günlük kamp dönemimi güneşin zararlı ısınlarıyla karşı karşıya kalmaktan arazi şehidi
oldugumu varsayarsak tamamlayamadım.bugün memlekete dönmek zorundayım.omuzlarım fazla güneşte
kalmaktan su topladı,bacaklarım da kızarıklık ve sızı icinde.güneşe cıkamıyordum dünden beri.güneş
de çarpmış bir taraftan miğde bulantısı baş dönmesi birbirini bırakmadı.bana da memleket yolu
gözüktü.Pamukkale Üniversitesi Biyoloji bölümünden Dr. Yakup Kaska hoca -kamp gözetmeni- sagolsun
anlayışla karşıladı.

kuş da gözlemledim saglam oldugum vakitlerde :) ama bu derece insandan kacan kuşlar görmedim
üzüldügüm durumlardan biri de buydu.kertikler de attım ama fazla kuş gözlemledigim söylenemez.

şuan Mugla - Dalamandayım ve 2 saatlik vaktim var.şansımı denicem :) köycegizi veya dalamanı
görmeden geri dönmek istemem dogrusu... umarım şansım açıktır.

görüşmek üzere...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT