http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=2287 Geçen gün bu gözleme bakarken listede telli turna olmadığını gördüm, sazan gibi Mehmet beye unutmuşsun felan gibi mesajlar yazdım. Veysel e sordum ben görüyorum dedi, allah allah dedim benim browser da sorun var heralde diye düşündüm, sonra diğer browserlar tüneller müneller, yok. Akşam İzler e sordum ben de görüyorum diyince jeton düştü.
Bazı tür kayıtlarını sadece yönetici ve yönetici yrd. statüsündeki üyeler görebiliyor. gözlem altında tellli turna nın nefis görüntüsü var ama listede telli turna yok. Nasıl bozulduğumu anlatamam. Demek ki daha Trakuş gözünde itibar kazanamamışız diye içerledim.
Belki iyi niyetle nadir türleri korumak amacı ile konulan bir kuraldır ve unutulmuş bile olabilir ancak gözlemler üye olmayanlara bile açık ve fotoğraflar da üye girişi olmadan görülebiliyor, kimsenin bu kuraldan haberi olmadığı için sanırım bu türlerin fotoğrafını da yayınlamaktan çekinmiyorlar.
Bu durum veya benzer kısıtlama kuralları hakkında üyelere bir açıklama yapılması gerekiyor sanırım, herkesin sınırlarını bilmesi açısından, belki site kuralları içerisinde bir yerde geçiyordur hepsini okuduğumu söyleyemem ama olsa bile bu başlık altında daha rahat görülebilir. Saygı ve selamlarımla...