X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92819
Gözlemler 9871
Videolar 1349

FORUM

kısıtlama kararı :)

JamJar JamJar 20.04.2011 09:46:00
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=2287

Geçen gün bu gözleme bakarken listede telli turna olmadığını gördüm, sazan gibi Mehmet beye unutmuşsun felan gibi mesajlar yazdım. Veysel e sordum ben görüyorum dedi, allah allah dedim benim browser da sorun var heralde diye düşündüm, sonra diğer browserlar tüneller müneller, yok. Akşam İzler e sordum ben de görüyorum diyince jeton düştü.

Bazı tür kayıtlarını sadece yönetici ve yönetici yrd. statüsündeki üyeler görebiliyor. gözlem altında tellli turna nın nefis görüntüsü var ama listede telli turna yok. Nasıl bozulduğumu anlatamam. Demek ki daha Trakuş gözünde itibar kazanamamışız diye içerledim.

Belki iyi niyetle nadir türleri korumak amacı ile konulan bir kuraldır ve unutulmuş bile olabilir ancak gözlemler üye olmayanlara bile açık ve fotoğraflar da üye girişi olmadan görülebiliyor, kimsenin bu kuraldan haberi olmadığı için sanırım bu türlerin fotoğrafını da yayınlamaktan çekinmiyorlar.
Bu durum veya benzer kısıtlama kuralları hakkında üyelere bir açıklama yapılması gerekiyor sanırım, herkesin sınırlarını bilmesi açısından, belki site kuralları içerisinde bir yerde geçiyordur hepsini okuduğumu söyleyemem ama olsa bile bu başlık altında daha rahat görülebilir. Saygı ve selamlarımla...

akin akin 10.05.2011 09:44:00

ilginç, sade bir üyeyim ama ben telli turna karelerini görebiliyorum. problem gierildi sanırım..

mikrop mikrop 22.04.2011 18:45:00

Bence hassasiyeti olan (av baskısı altında olan, dünya popülasyonunda azalma görülen ya da bazı doğanlar gibi ticari bir meta haline getirilebilen) türlerin sitede açıkça görülmemesi olumlu bir davranış. Gerçi, bahsettiğim türler kadar hassas olmasa da üveyik; bıldırcın, keklik, ördekler gibi av türleri gözlemlerde yer alıp; gözlendiği alandan tutun, gözlem sırasındaki popülasyon yoğunluğuna kadar üye olmayan herkes tarafından rahatlıkla takip edilebiliyorken, bana göre biraz yamalı bir durum oluşturmuşsa da; olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum.

Ama böyle bir uygulama ortaya konulduysa; merak ettiğim bazı sorular var;

Böyle bir karar alındıysa niçin duyurulmadı?

Bu türleri göremeyenler niye göremiyor, görenler hangi yetkiyle ve hangi amaç doğrultusunda görüyor? Bununla ilgili tanım ya da kural nedir?

Filitrenen türler hangi kıstasa göre filitreleniyor? mesela; 2010 IUCN kırmızı listede statüsü LC olan telli turna görünmüyorken aynı statüteki bıyıklı doğan neden görünüyor?

Cevaplar için; şimdiden teşekkürler :)

piyongo piyongo 22.04.2011 10:52:00

bir açıklama istedik iki gündür:)

gelmedi:)

o halde ben trakusa bu foruma bir açıklama gelene kadar gözlem girmemeyi uygun buluyorum kendi adıma:)

sevgilerimle toktorlarım:)

izler izler 20.04.2011 11:47:00

hazır laf açılmışken: gözlemlerin anasayfaya taşınması da popüler ve motive edici bir başlık oldu üyelerimiz-site için. hiç gözlem girmeyenlere dahi cesaret ve ümit verici oldu. lakin anasyafaya taşınırken bir takım hoş gariplikler de yaşanıyor :)

en çok yorum alan-izlenen 3 gözlem sırayla gün içinde otomatik anasayfaya taşınsa ne objektif olurdu diyorum...

hala yanlış türleri düzletme yetkimiz yok yetkisi olan arkadaşların tek tıklaması ile bu mümkünken bizlerin bunu yapması oldukça uzun bir silsile gerektriyor, yönetici yardımcısı arkadaşların da bu yetkisi olmalı bence

doktorum kusura bakma senin forumunu işgal ettim ama anlayışına sığınıyorum

selamlar

izler izler 20.04.2011 11:33:00

telli turna için özellikle: yönetici-yönetici yardımcısı dışındaki üyeler gözlemde göremiyor mutlaka bir izahı vardır ya da site yapılan sürekli değişiklikler sonucunda otomatizma kazandı yapay zeka halini aldı diye düşünüyorum

bir de üye girişi yapmadan site anasayfasında görülen kareler sitenin en çok beğenilen-yorum alan mantığına göre otomatik olarak seçilmiyor gibi geliyor; trakus, tramem ve trakel siteleri içinde tramemde bu çok dikkat çekici bir şekilde farkediliyor, bunun da açıklamasını beklerim kendi adıma

piyongo piyongo 20.04.2011 10:08:00

bozulanlara benide yazın....kendi seçemediğim yöneticilerin benden başka ne gibi ayrıcalıklara sahip olduğunu öğrenmek ve bilmek istiyorum...

JamJar JamJar 20.04.2011 09:48:00

kısıtlama kuralı, diyelim bari :-)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT