Süleyman Bey sahiden geçmiş olsun !...
Mümkünse bütün arkadaşlar daha önce gitmediği alanlara yalnız gezi yapmasınlar, haberleşip en azından 2-3 kişi dolaşmak güvenlik açısından yararlı olur. Ben 3 yıldır ziyaret etmekteyim parkı, hangi kapılardan girilip nerelerde dolaşılacağını öğrendim. Fakat her gidişimde; yürüyüşlerinden, bakışlarından huylandığım, rahatsız olduğum kişiler olabiliyor. Bazan sırt çantamı, elimdeki ekipmanı dikkatlice izleyenler olduğunu da farkediyorum ve hangi amaçla seyrettiklerini doğal olarak kestiremiyorum ... O durumlarda; ya diğer kalabalık gruplar çevresinde biraz oyalanıyorum veya en üstteki Valikonağına çıkan kapı tarafındaki kafede çay filan içiyorum, ya da koyu renk resmi kıyafetli güvenlik görevlilerine yakın dolaşıyorum . Zaten parka girdiğimde rasladığım güvenlik görevlisine, göçmen kuşları tespit ve kaydını tutmak ve kuşbanka veri girmek amacıyla geldiğimi anlatıyorum. Ayrıcai profesyonel makinelerle fotoğraf çektiğimizi düşünerek bazan " burada fotoğraf çekmek yasak " diyebiliyorlar .
Ayrıca, giriş ve çıkışta en üstteki kapıyı kullanmanız, güvenlik açısından daha uygundur, Hem teleferiğe binmek için gelenler, hem gelip geçen öğrenciler, hem de üst ototyoldaki kalabalık sebebiyle ...
Biz bugün Bedri Bey ile 1 saatlik ziyaret yaptık, halkalı sinekkapanlar 2 taneydi ve ürkektiler. Benekli ve karayı göremedik . Karabaşlı ötleğenler çoğalmıştı, gündüz vakti biz de avlanan yarasa gördük, türü nedir bilemiyorum . Yeşil papağanlar çoğalmışlar, bir bölgede 20 adet sayadım .
Tekrar geçmiş olsun ...
Arslan .