TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sinekkapanlar ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 21.04.2011 10:12:00
Sinekkapanların 3 türü, dün Maçka parkındaydılar, 2 gün daha durur giderler ...

Şişli, Osmanbey, Mecidiyeköy, Beşiktaş civarında oturan arkadaşlar arzu ederlerse yürüme mesafesinde ulaşabilirler. Bazan sizi merak edip yanınızda bile kanat çırpıyorlar, genelde 8 - 10 mt. mesafeden gözleyebilirsiniz ...

Teleferik istasyonu yanındaki merdivenlerden inince, sağa dönüp, yol ile aşağıdaki mavi fayans kaplamalı havuz arasındalar ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 21.04.2011 10:13:00

Sinekkapanlar, Maçka parkında, 3 ayrı tür ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 21.04.2011 14:01:00

Neden olmasın, mesela Cuma günü öğle saatlerinde olabilir, haberleşelim .

tabiatdostu tabiatdostu 22.04.2011 16:08:00

kolaylık olması düşüncesi ile link paylaşayım:)

http://maps.google.com/?ie=UTF8&;ll=41.044914,28.993134&spn=0.005632,0.009602&t=h&z=17&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Daha Büyük Görüntüle

tabiatdostu tabiatdostu 22.04.2011 16:09:00

linkte bir sorun mu var acaba.?

hvdnsudan hvdnsudan 22.04.2011 21:27:00

Bugün maçka parkında çekimimim tamamladıktan sonra İnönünün kapalı tiribünün önünde tinercilerle karşılaştım.

Kaçmaya cesaret edemedim doğrusu; neyse para istediler bozuk yok deyip işi pazarlığa vurdum. Başlarının adı Emrah mış. diyorki SAt çı yüzbaşıyı ben yıktım. Yani senide yıkarım haberin ola! orada biliniyorlarmış içeride adamları varmış. kendi kendime yuhh dedim. amma atıyor..

Kendimi kartal yuvasına!!!! attım. kasadaki adama gidip durumu izah ettim elimdeki parayı bozmasını rica ettim. bozuk yok cevabını alırken dışarı yönelen çalışanı fark ettim. içime kurt düştü. kasadaki adamın güvenlik falan demesini yok sayıp doğru dışarı çıkan adamın peşinden kendimi dışarı attım.. adam tinercilerin başına adam sizi içerde şikayet ediyor demesin mi?!!!! ben canımı emanet ediyorum yuvanın elemanı elinde elbise askıları beni tinerciye satıyor iyimi. neyse tinerci başına elimdeki parayı verip hadi eyvallah dedim. ama bacaklarım titriyor ya arkadan bıçaklarsa diye...

kendimi deniz oobüsü iskelesine atıp bir çay söyledim, düşündüm, polisi aradım, telefonun şarjı bittiği için evden İnönü stadının gvenliğini aradım durumu anlattım. güvenlik şefi kendisininde bu adamlarca bıçaklandığını söyledi falan... inşallah sonuç çıkar.

demem o ki:

eğer maçka parkına giderseniz dikkatli olun, hatta bence tek gitmeyin. ben bugün kalabalık olacağımızı düşünmüştüm :))

herkese iyi akşamlar..

KARASU KARASU 22.04.2011 21:38:00

Süleyman Bey öncelikle geçmiş olsun demek isterim.

Büyük geçmiş olsun.

Olayların nasıl gelişeceği hiç belli olmazdı... Neyseki tatsız bir durum yaşanmamış. Aslında tatsız olay yaşanmış da beteri yaşanmamış Allahtan.

Bu devirde, büyük kentte üç-beş çapulcu... Birileri utanmalı bu durumdan.

KANDIZLIK KANDIZLIK 23.04.2011 06:15:00

Süleyman Bey sahiden geçmiş olsun !...

Mümkünse bütün arkadaşlar daha önce gitmediği alanlara yalnız gezi yapmasınlar, haberleşip en azından 2-3 kişi dolaşmak güvenlik açısından yararlı olur. Ben 3 yıldır ziyaret etmekteyim parkı, hangi kapılardan girilip nerelerde dolaşılacağını öğrendim. Fakat her gidişimde; yürüyüşlerinden, bakışlarından huylandığım, rahatsız olduğum kişiler olabiliyor. Bazan sırt çantamı, elimdeki ekipmanı dikkatlice izleyenler olduğunu da farkediyorum ve hangi amaçla seyrettiklerini doğal olarak kestiremiyorum ... O durumlarda; ya diğer kalabalık gruplar çevresinde biraz oyalanıyorum veya en üstteki Valikonağına çıkan kapı tarafındaki kafede çay filan içiyorum, ya da koyu renk resmi kıyafetli güvenlik görevlilerine yakın dolaşıyorum . Zaten parka girdiğimde rasladığım güvenlik görevlisine, göçmen kuşları tespit ve kaydını tutmak ve kuşbanka veri girmek amacıyla geldiğimi anlatıyorum. Ayrıcai profesyonel makinelerle fotoğraf çektiğimizi düşünerek bazan " burada fotoğraf çekmek yasak " diyebiliyorlar .

Ayrıca, giriş ve çıkışta en üstteki kapıyı kullanmanız, güvenlik açısından daha uygundur, Hem teleferiğe binmek için gelenler, hem gelip geçen öğrenciler, hem de üst ototyoldaki kalabalık sebebiyle ...

Biz bugün Bedri Bey ile 1 saatlik ziyaret yaptık, halkalı sinekkapanlar 2 taneydi ve ürkektiler. Benekli ve karayı göremedik . Karabaşlı ötleğenler çoğalmıştı, gündüz vakti biz de avlanan yarasa gördük, türü nedir bilemiyorum . Yeşil papağanlar çoğalmışlar, bir bölgede 20 adet sayadım .

Tekrar geçmiş olsun ...

Arslan .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT