TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TRAKUŞ SAMSUN KAMPI

DilekveTunç DilekveTunç 2.05.2011 13:48:00
Samsun’dan döndük. Çılgın Türklerin (Serhat Bey, Ömer Furtun ve TRAKUŞ hazırlık komitesi, Samsunlu dostların) hazırladığı rüya gibi geçen kampın ardından, sıra geldi sitede paylaşımlara. Fotoğraflarını üyeler heyecanla paylaşacaklardır.

Arazi notlarınızı, kampı, kertiklerinizi anlatan yazılarınızı ana sayfada yayınlamak üzere bekliyorum. Tabii birkaç kuş ve kuşçu fotoğrafı ekleyebilirseniz harika olacak.

Samsun üyelerimiz yerel basında çıkacak haberleri ve tüm üyelerimiz basında çıkan haberleri gördüklerinde tgecit@gmail gönderirlerse, gelemeyen üyelerimize de kampı yaşatmış olacağız.
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kampta emeği geçen herkese teşekkürler. Teşekkür edeceklerimizin listesi oldukça uzun, listeyi ve haberleri hazırlamaya birazdan başlarım.

Dilek GEÇİT
Haberciniz

DilekveTunç DilekveTunç 2.05.2011 13:49:00

BEKLİYORUM (SAMSUN YAZILARINIZI)

tzeybek tzeybek 2.05.2011 15:05:00

İlk göze çarpan husus protokolün öğrencilerin önünde set olması :(

wolfkenan wolfkenan 2.05.2011 22:58:00

güzel kampımızı,gidenleri,yeni kertiklerini ve bizi orda temsileden dostlarımızı burada heyecanla bekliyoruz...inşallah birgün bizede nasip olur...selam,sevgi ve saygılarımla ...wolf

ahsoncel ahsoncel 2.05.2011 23:00:00

Hayatımda bu güne kadar geçirdiğim en güzel 4 gündü.

Her şey ama her şey mükemmeldi. Hiç bir gün ve hiç bir saat birbirinin tekrarı olmadı. Her anı ayrı ayrı güzeldi.

Öğretmen evinin girişinden başlayan ,araç sürücülerine , merkezin görevlisi arkadaşlara , çaycısı ,aşçısı ,yöneticisi vede bekçileri dahi çok sevgi doluydu.

İlk gün deltadan dönüşte yolumu kaybettim , boynumda asılı olan kimliğimi unutup araçtan indiğimde o kimliği görüpte a siz o fotoğrafçılardanmısınız diye başlayan vatandaşın sevgi dolu konuşmalarından adres sormak için durduğum istasyon görevlilerine kadar sanki tüm halk top yekün bizim için seferber olmuştu.

Son günde çocuklar için yapılan aktivitede çok duygusal anlar yaşadım çok hoşuma gitti. O çocuklardan hiç olmaz ise 15-20 tanesine doğa sevgisi ve ilgisi aşılanabildi ise bunda emeği geçen başta Ömer Furtun abimize,Serhat Tigrel abime ve Samsun un değerli yöneticilerine sonsuz teşekkürler.

Tabiki bu gezide mertebesi her ne olursa olsun emeği geçen herkese ama herkese (isim hafızam pek güçlü olmadığından tek tek sayamadım ne olur beni bağışlasınlar) gönül dolusu selam ve saygılarımı sunuyorum...

İyiki varsınız ve iyiki varız....

Saygılarımla.

KARASU KARASU 3.05.2011 00:41:00

Çok yönlü, kusursuz işleyen ve güzel biten organizasyondu.

Kendi adıma keyif aldığım, uykusuz ve yorgun geçen günlere rağmen dinlendiğim, güzel insanlarla tanışdığım bir etkinlik olarak hatırlayacağım.

Samsun lu arkadaşlarımızın misafirperliği ve çabaları takdire şayandı.

Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi...

Mülki amirlerin, öğretmen evi yöneticilerinin yaklaşımları...

Trakus ekibinin özverili çabaları...

Teşekkürlerimizi fazlasıyla hakediyordu.

Çok yönlü demiştim yazıma başlarken... Biraz açmak istiyorum.

Bölgenin sivil yerleşim alanlarını kullanan (büyük ihtimalle tapusuz) bazı kişiler tepkiliydiler. Fotoğraf çekerken saldırganca olmasada tepkilerini dile getirmeye çalıştılar. Polemiğe girmeden uzaklaştık. Bu farklı bir yönüydü.

Tamer Bey gördüğü bir fotoğrafa dayanarak o cümleyi kullandı sanıyorum. Kötü niyetli olmadığına da eminim. Salonda, çocukların önde oturması gerektiğini düşündü şüphesiz.

Devletin protokol kurallarına uygun yerleşim uygulanmıştı orada.

Benim de takıldığım bir konu vardı, bu vesileyle paylaşayım. Çok iyi ağırlandık ama yaklaşık 100 kişi için yapılan bu masraf fazla lükstü diye düşünmeden yapamadım. Harcanan para tanıtım giderlerinden amacına uygun kullanıldı şüphesiz.

Vergilerden, ödeneklerden veya başka bir kaynaktan yapılan bu harcamanın o yeredeki ihtiyaç sahiplerine yardım olarak yapılması, masraflarımızı, kendimizin karşılamasını tercih ederdim.

Gerçek olan şu ki yorgun ama mutlu döndük. Zaman zaman sertleşen hava bile keyfimizi kaçıramadı.

Herkese teşekkürler.

mdemir55 mdemir55 3.05.2011 08:32:00

Samsun umuza, Kızılırmak Deltamıza gelip, sizleri ağırlama fırsatını bizlere verdiğiniz için, sizler gibi değerli dostlarla tanışma fırsatı bulduğumuz için en bizlerde sizler kadar mutlu olduk. Bizler sadece Türk misafirperverliği görevimizi yerine getirdik. Mutlaka ufak tefek aksaklığımız olmuştur veya istemeden birilerinin kalbini kırdık ise af ola. Sizleri tekrar burada ağırlamaktan mutluluk duyarız. Ayaklarınıza sağlık TRAKUS ailesi... :)

kiraze kiraze 3.05.2011 09:40:00

Merhaba,

Dilek Hanımın halkalama istasyonu hakkındaki duyarlılığı için teşekkürler. Halkalama çalışmalarını yürüttüğümüz bina Doğanca Su Ürünleri Kooperatif Binası. Üniversitemiz binayı araştırma projesi kapsamında kiraladı. İlkbahar ve sonbahardaki halkalama çalışmaları sırasında binayı biz kullanıyoruz. Eski halini görseniz çok daha üzülürdünüz bizim için.. Bu hali elden geçmiş hali :)

Binanın onarımına üniversitemiz yardımcı olacak, ancak bizim binaya yakın olan ve İl Müdürlüğü ne ait Yönetim Binasının çalışma süresi boyunca bize tahsis edilmesi durumu söz konusu. Aslında 2 yıldır girişimler var, ancak henüz sonuçlanmadı. Eğer çalışmalara kooperatif binasında devam edeceğimiz netleşirse üniversitemiz binayı elden geçirecek..

nkaano nkaano 3.05.2011 10:31:00

Eksiği olmayan buna karşılık çok çok fazlası olan bir arazi oldu. Herşey çok iyi hazırlanmış. Arazi gurupları, güzergahlar, rehberler ve tabiki organizasyon komitesi. Bu arada Samsun lu ev sahiplerimiz adeta hani derlerya saçlarını süpürge ettiler.

Emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler.

Bu arada halkalama istasyonu için küçük bir kampanya başlatırsan en azından boya yada diğer bazı temel ihtiyaçlar karşılanabilir.

Herkeze terkardan selam ve sevgiler.

DilekveTunç DilekveTunç 3.05.2011 11:33:00

KUŞÇULARIN FOTOĞRAFI

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/news/775547/kizilirmak_deltasi_buyuledi.aspx#Scene_1

Gif uzantısını değiştirip yüklyemedim :))

Dilek

zaferK zaferK 3.05.2011 13:09:00

Katılanların yorumlarından organizasyonun mükemmel olduğu ve tüm üyelerin çok mutlu olduğu görülüyor...tüm emeği geçenleri kutluyorum.Nice trakus kamplarında daha mutlu paylaşımlar diliyorum.

Selamlar ,sevgiler...

wolfkenan wolfkenan 3.05.2011 14:10:00

Tamer abimin serzenişi yanlış anlaşıldı sanırım...Serhat abimin de bu site için yaptığı tüm güzellikleri bilmemek imkansız,ona çok şey borçluyuz.Sitemizin değerli tüm hoca ve yöneticileride devamlı sitenin çalışmasına büyük katkı yapmaktalar.Kampın mükemmel geçmesi ve sitenin güzel işleyişi adına tüm üye ve yönetici,hoca ve çalışanlarına teşekkür ederiz.Trakuş ailesinden wolf,saygılarımla...

eng55 eng55 3.05.2011 15:35:00

Kamp denince akla çadırlarda yaşamak,yemek pişirmek, tabak bardak yıkamak gibi faaliyetler geliyor akla:)

Bu kampta bizleri misafir eden başta Samsun Valisi olmak üzere tüm mülki amirlerin,Samsunlu Trakuş üyesi arkadaşların sayesinde 5 yıldızlı konfor yaşadık.Beyaz örtüler üzerinde çatal bıçaklarla lezzetli yemekler yedik,televizyonlu,banyolu,temiz çarşaflarla kaplı yataklarda uyuduk.

Arazide de çok güzel organizasyon yapılmıştı,herkes fotograf çekilecek tüm bölgeleri gezdi ve nerde hangi türlerin olduğunu ezberledi.

Öğlende verilen sucuk ekmek,köfte ekmek de nefisti.(Ayıp olmayacağını bilsem,sıraya tekrar girip bir tane daha alacaktım ama benim fark edilmemem imkansızdı:)

Bilmiyorum başka arkadaşlar aynı sorunu yaşadı mı ama bizim ekipte kamuflaj altında çoban köpeklerinin tacizlerine uğrayanlar oldu:)

Akşam yemeklerinden sonra yapılan sunumlar da harika idi.

Üyelerin birbiri ile tanışmaları konusunda bir organizasyon yapılabilirmiydi bilmiyorum.

Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve Trakuş yönetimine sonsuz teşekkürler.

Bence bir dahaki kamp yine Samsunda olmalı:)

Chayluck Chayluck 3.05.2011 17:28:00

Her şeyi ile mükemmel bir organizasyondu. Başta bizleri misafir eden Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy olmak üzere tüm yöneticilere, Trakuş yönetimine, emeği geçen herkese çok teşekkürler. Gerçekten rüya gibi bir kamptı.

Ayrıca Çılgın Türklerin yapmış olduğu fedakarlıklar için şu an teşekkürlerimi ifade edecek kelime bulamıyorum. İyi ki varsınız...

demokritos demokritos 3.05.2011 17:36:00

Her dakikasından keyif aldığım 3 gün geçirdim. Organizyonu yapan arkadaşlarımız çok büyük emek harcadı, herşeyin yolunda gitmesi için uğraştılar, emeği geçenlere tek tek teşekkür ederim .

hakkidogan hakkidogan 3.05.2011 19:31:00

Harika bir rüyaydı.

Emek verenlerin hepsine sonsuz teşekkürler.

hakbal hakbal 3.05.2011 20:20:00

Havanın yağmurlu olacağını bile bile yola çıktık...iyi ki katılmışız.Samsun lu dostların misafirperverlikleri,konaklama,yemekler,dostlarla tanışma herşey çok güzel ve kusursuzdu emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkürler.

tioslu tioslu 4.05.2011 13:10:00

Tamer bey o protokol önde olmayı haketmiştir.Samsunda bizleri muhteşem şekilde karşılamaları ve misafirperverlikleri hafızalardan kolay kolay silinmeyecektir.Keşke orada olsaydınızda bu güzellikleri görseydiniz.

fanus fanus 4.05.2011 13:42:00

Merhaba.

İstanbul dan Samsun a sabaha kadar araba kullanıp bir de Cuma günü yağmuru, bulutu yiyince biraz çöker gibi olduk.

Fakat ertesi gün açan güneş, gelen türler ve fotoğraflar, Samsun il mülki amirlerinin ilgisi ve Samsun ekibinin olağanüstü misaferperliği ile birleşince Trakus VII akıllarda çok keyifli ve unutulmaz bir sayfa olarak yerini aldı.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

pagurus pagurus 7.05.2011 19:51:00

Ben bölgede gerçek anlamda kamp yaparak etkinliğin başlamasından çok önce bölgede buludum.Bölge halkının ters-kötü ve düşmanca davranışlarına sürekli maruz kaldım.Sürekli rahatsız ve huzursuz edildim.Hırsız muamelesi gördüm ve gece uyurken eli silahlı zorba kendini bilmez insan kılığına girmiş mahluklar tarafından uyandırılıp tehdit edildim.Benim de silahlı olduğumu anladıklarında yola girdiler.

Sizler iyiki önceden bölgede olmadınız.Kalabalık olduğunuz için sizlere ilişemediler üstelik pansiyon ve öğretmen evinde kaldınız.Benim durumuma düşmüş olsaydınız acaba nasıl fikirler yazardınız.

Aracımla tek bir başıma Türkiyenin onca yerini dolaşıyorum, böyle düşmanca muameleyi hiç bir yerde görmedim.Ankara bölgesine geçtiğimde Beypazarında kürt vatandaşlarımızın baskın olduğu bir kesimde misafirperverce karşılandım ve ilgi gördüm.Demek ki k.deltası gibi yerlerde bir etkinlik düşünülüyorsa oranın halkı hakkında da üyelere önceden bilenler tarafından bilgi verilse çok yerinde olacaktır.

Bu bölgeye bir daha kuşlar fotografi için resmi geçit yapıyor olsalar bile bir daha hayatta gitmeyeceğim...

KARASU KARASU 7.05.2011 21:15:00

Genelleme yapmaktan kaçındım her zaman...

Deltadaki bir takım insanlar dostça davranmıyor. Bu konuda Peyman Beye katılıyorum.

Üç arabaydık, iki, üç kişilik bir grupla karşılaştık (yöreden), selamlaşma ve bir kaç cümlelik konuşma olmuştu ki, içlerinden biri; Siz olmadan da onlarca yıl burayı biz koruduk, şimdi elimizden alınıyor gibi sözlerle tepkisini dile getirdi.

Polemiğe girmeden sağolun diyerek uzaklaştık.

Bölgenin koruma altına alınması bir kısım kişileri rahatsız ediyor belli...

Samsun dan Artvin e kadar olan coğrafyanın yabancısı değilim 30 yıldır senede iki üç kez gittiğim olur. İnsanlarını yakınen tanırım. Sevecen ve misafirperverlerdir.

Deltadaki küçük bir alanda durum farklı gibi görünüyor. Çıkar çatısması veya bir bölüm insanın çıkarlarını kaybedeceği endişesi var sanırım.

Her bölge de karşılaşılabilecek durum.

Biz orada doğaya gönül vermiş insanlarla beraber olduk. En önemlisi valiliğin davetlileriydik ve her yerde pankartlarla duyurulmuştu etkinlik, tepki görmemiz normal.

Tekrar etmiş olacağım ama yardımcı olmak için çırpınan Samsun lu arkadaşlarımıza tekrar en içten teşekkürlerimi iletiyorum.

izler izler 7.05.2011 23:54:00

peyman beyin yaşadıkları üzücü ve kabul edilemez olduğu ortada

pagurus pagurus 11.05.2011 21:32:00

İlk 1. sayfadaki yazımda yazdıklarımın bana bildirildiğine göre bazı üyelerce bölge halkının tümü için imiş gibi algılandığı söylendi.Yazdıklarım sadece Yörükler ve Doğanca beldesinin BAZI kendini bilmez cahil ve her misafiri potansiyel bir düşman gören kişileri içindir.Samsun-Bafra ve beldelerin diğer halkı için asla değildir.

Ne var ki elbette bu tip kendini bilmez kişilerin tutumları esasında daha geniş bir alanda yaşayanları biz öyle olmadığını bilsek bile negatif puan almasına yol açabiliyor...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT