Çok yönlü, kusursuz işleyen ve güzel biten organizasyondu.
Kendi adıma keyif aldığım, uykusuz ve yorgun geçen günlere rağmen dinlendiğim, güzel insanlarla tanışdığım bir etkinlik olarak hatırlayacağım.
Samsun lu arkadaşlarımızın misafirperliği ve çabaları takdire şayandı.
Çocukların mutluluğu görülmeye değerdi...
Mülki amirlerin, öğretmen evi yöneticilerinin yaklaşımları...
Trakus ekibinin özverili çabaları...
Teşekkürlerimizi fazlasıyla hakediyordu.
Çok yönlü demiştim yazıma başlarken... Biraz açmak istiyorum.
Bölgenin sivil yerleşim alanlarını kullanan (büyük ihtimalle tapusuz) bazı kişiler tepkiliydiler. Fotoğraf çekerken saldırganca olmasada tepkilerini dile getirmeye çalıştılar. Polemiğe girmeden uzaklaştık. Bu farklı bir yönüydü.
Tamer Bey gördüğü bir fotoğrafa dayanarak o cümleyi kullandı sanıyorum. Kötü niyetli olmadığına da eminim. Salonda, çocukların önde oturması gerektiğini düşündü şüphesiz.
Devletin protokol kurallarına uygun yerleşim uygulanmıştı orada.
Benim de takıldığım bir konu vardı, bu vesileyle paylaşayım. Çok iyi ağırlandık ama yaklaşık 100 kişi için yapılan bu masraf fazla lükstü diye düşünmeden yapamadım. Harcanan para tanıtım giderlerinden amacına uygun kullanıldı şüphesiz.
Vergilerden, ödeneklerden veya başka bir kaynaktan yapılan bu harcamanın o yeredeki ihtiyaç sahiplerine yardım olarak yapılması, masraflarımızı, kendimizin karşılamasını tercih ederdim.
Gerçek olan şu ki yorgun ama mutlu döndük. Zaman zaman sertleşen hava bile keyfimizi kaçıramadı.
Herkese teşekkürler.