İzmiri ve Gediz Deltasını (izmir Kuş Cennetini ) farklı bir gözle izlemek istiyorsanız, Körfezde Renkler ve Yaşamları izlemenizi öneririm. Program içerisinde Gediz Deltasında ki yaşamında anlatıldığı bir bölüm var. Danışmanlığını benim veBiyolog Ömer DÖNDÜRENİN yaptığı bu belgeseli kaçırmayın derim. Ayrıca eski Anadolunun en önemli liman kentlerinden, adı ticaretle anılan bir şehir İzmir. Köklü geçmişiyle bugüne kadar nice uygarlığa ev sahipliği yapmış, nice farklı kültür İzmirde, eski adıyla Smyrnada iz bırakmış, şehri zenginleştirmiş. Ancak şehrin tarihi ve kültürel zenginliğinin dışında bir başka cazibesi de bölgenin doğal güzellikleri. Izmir körfezinin zengin doğasını keşfetmeye gönüllü iki rehberimiz var: Biyolog Rıfat Çığ ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Güzel Yücel
Keşif rotasındaki önemli noktalarda verilecek molalarda Rıfat Çığ ve Güzel Yücel, bölgenin ekolojik yapısından, uzun yıllara dayanan geçmişinden ve doğanın zenginliğinden bahsedecekler. Karaburun, Balıklıova ve Gülbahçe Körfezi İzmir gezisindeki duraklardan birkaçı.
Haberin tanıtım videosu için:
http://iztv.com.tr/program.aspx?id=1376 Yayın Saatleri
18.05.2011 - 22:00
19.05.2011 - 09:00
21.05.2011 - 23:05
22.05.2011 - 13:50
23.05.2011 - 14:05
Oktay BULUT