TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TUBİTAK DOĞA ŞENLİĞİ

DilekveTunç DilekveTunç 20.05.2011 12:27:00
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, İstanbul için bir nefeslenme alanı oluşturmanın yanı sıra; botanik konusunda araştırma, eğitim ve öğretim çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamdaki önemli etkinliklerden biri olan “TÜBİTAK Doğa Şenliği”, 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. NGBB’nin ev sahipliğinde, üç gün sürecek şenlikte, 7’den 70’e herkesin katılımına açık olan etkinlikler düzenleniyor.

NGBB’nin ana hedeferinden biri, bitkiler dünyası hakkında oluşturulmuş zengin bilgi birikimini toplumla paylaşmaktır. Konunun öneminin bilincinde olan NGBB, bu amaçla bünyesinde ayrı eğitim birimi oluşturarak, öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

TÜBİTAK tarafından NGBB’de düzenlenen doğa şenliğinde; toplumun bitkiler dünyasıyla buluşmasına ve bu alandaki birikimin sunulmasına yönelik, uygun bir ortamın oluşturulması amaçlanmaktadır.

Doğa şenliğinin çocuk etkinlikleri kapsamında, bitkilerin dünyasını tanıtma ve sevdirme amacıyla; bahçe turları, kuş gözlemi, origami, perküsyon, sanat atölyeleri gibi bir çok etkinlik yer alıyor. Ayrıca şenlik boyunca, biyolojik çeşitlilik konusunda bilgi ve ilgiyi artırma, fen derslerine karşı olumlu tutum geliştirme ve bilimsel süreç becerileri kazandırma amacıyla; ilginç bitkilerin tanıtımı, tohum ekimi, kağıt yapımı gibi çeşitli atölyeler düzenleniyor. Yetişkinlere yönelik programda, balkonda sebze yetiştiriciliği, bitki teşhis atölyeleri, doğa söyleşileri gibi bitkiler dünyasına ilişkin çeşitli etkinlikler yer alıyor. Doğa şenliği doğaya, çevreye, bitkilere ilgi duyan herkese açıktır ve şenlik boyunca düzenlenen tüm etkinlikler ücretsizdir.

http://www.ngbb.gen.tr/component/content/article/3-duyurular/219-ngbbde-tubitak-doga-senligi.html

DilekveTunç DilekveTunç 20.05.2011 12:30:00

“TÜBİTAK Doğa Şenliği”, İSTANBUL 21-23 Mayıs

Berrin Akyıldırımın paylaşımı yukarıda. İKGT İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ndan Gemil GEZGİN Çocuklara Kuş gözlemini anlatıp, gözlem yaptıracak.

DİLEK

DilekveTunç DilekveTunç 23.05.2011 00:27:00

PAZARTESİ GÜNÜ DE ŞÖLEN DEVAM EDİYOR.

Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT