X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

TRAKUŞ GÖZLEMİ

abana abana 27.05.2011 18:26:00
Yaklaşık bir yıldır kuş dünyasının içindeyim.bir süredirde siteye fotoğraflar yüklüyorum.

Sitede benim gibi bir çok bu işe yeni gönül vermiş arkadaş var.Siteye ile ilgili gözlemim ise genelde uzun süredir birbirlerini tanıyan üyeler birbirlerine yorum yazıyorlar.

Ben sitedeye fotoğraf yüklediğimde çekim tekniğimin yorumlanmasını istiyorum.Ancak ne yazıkki bu tür yorumlar çok nadir geliyor.

Biz amatörler buradaki üstadların yorumlarını,görüşlerini,fikirlerini almadan kendimizi nasıl geliştireceğiz.

Sanırım birde bu yorum sınırlamasından dolayı herkes biraz tasarruflu davranmaya başladı.

Ancak şunu söylemek istiyorum,kimi zaman fotoğraf yüklediğimde ne yazıkki boşluğa taş atmış duygusuna katılıyorum.

Bana göre üstadların bizim gibi bu işe gönül vermiş amatörlerede birşeyler öğretmek gibi bir misyonları olmalı.

Bu konuda bana katılan olur olmaz ama içimi döktüm rahatladım:)

Bilindik bir cümle ile yorumumu bitireceğim:

Bilgi paylaşıldıkça gelişir, değer kazanır.

Tüm kuşçulara selamlarımla,

İskender Şengör

wolfkenan wolfkenan 27.05.2011 23:12:00

hocam teknik bilgilerimiz çok olsa yardım ederdik ama çoğu şeyi bende kendim öğrendim:))ama bilimsel kuş verilerini tek bu siteye borçluyum,Trakuşun bende çok fazla emeği var ...bu güzel sitemiz hatta artık topluluğumuzu çok seviyoruz...yaşam zitili oldu nerdeyse...

selam ve saygılarımla ...wolf

abana abana 27.05.2011 18:51:00

Amatörün isyanı!

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT