X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]durzan cirano

piyongo piyongo 28.05.2011 23:12:00
merhaba;

bugün itibari ile sayın Durzan Cirano nun üyeliğinin bloke olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım..bu konuya çok üzüldüm doğrusu..sayın cirano üyeliğinin bloke olmasının sebebini bilmek istiyorum..

üyeliğini bloke ettirecek kadar ne yaptı?

serhattigrel serhattigrel 31.05.2011 02:57:00

Sayın Piyongo ,

Hepimizin görevi bu topluluğu ayakta tutmak ve gelişmesini sağlamaktır. Her üyeden bu beklenilir. Duyduklarınız karşısında aşırı heyecana kapılarak duygusal yorumlar yazmayın. Önce olayın aslını öğrenmeye çalışın. Mesela Dürzan Cirano nun kısıtlanması konusunda benden özelden bilgi isteyebilirdiniz.

Bir kişiyi veya birkaç kişiyi toplum önünde rezil ederek sempati toplamaya kalkmayın. Yapıcı olun, gördüğünüz hatayı, kişiyi karşınıza almadan, sevgi ile yaklaşarak çözmeye çalışın.

Bu forum ile ülkemize çok zarar vermiş bir çatışmayı farkında olmadan sitemize taşıdınız, bu beni çok üzdü.

Normalde şikayet edilene durumu karardan sonra bildiriyoruz, ancak bana bunu kasıtlı yaptılar diye düşünmeyin diye sizin de şikayet edildiğinizi önceden bildirmek zorunluluğunu duydum.

Hakkınızda iki adet şikayet dilekçesi var, Hatırlarsanız bir gurup arkadaşımız öğretici ve temiz hisler ile başlayan bir forumda, Riva çayırlarında otomobil ile gezdikleri için oldukça hırpalanmışlardı.

Siz de forumda konuyu henüz tam öğrenmeden nefretle kınadınız, ayrıca fotoğrafınız altına taşıyarak onlara maganda kelimesini kullandınız, bizim uyarımız üzerine silmiştiniz. Ancak silinene dek yazınızın bazı üyeler tarafından görüldüğü anlaşılıyor. Bize Maganda kelimesi için bir üyeye ceza verdiğimizi hatırlatıyorlar. Size ceza verilmesini talep ediyorlar.

Ola ki ceza alırsanız, bu forumdan bilmeyin.

serhattigrel serhattigrel 31.05.2011 01:46:00

Durzan Cirano arkadaşımızın Kürtçe isimleri birçok üyemizin dikkatini çekmiştir, bu konuda bana gelen tepkilere; bunların yerel isim olduğunu , doğal olarak bilgi açısından sitemizde bulunmasının gerekliliğini anlatmıştım. Herkes bu açıklamalarımdan tatmin olmuştu. Bu konuda bir sıkıntı yok. Üye bu yüzden askıya alınmadı. Kürtçe, Lazca, Arapça, Boşnakça gibi Ülkemiz topraklarında konuşulan her dilden kuş isimlerini bekliyoruz.

Ancak, arkadaşımızın bir iki fotoğrafta bir, açıklamasında bir şekilde Kürtçe kelimeler kullanması tepkilerin gelmesini artırdı. Bu kez isimlere itirazdan çok , Kürtçe etrafınada bu kadar gezme ye ne gerek var şeklinde bir görüş söz konusuydu. Geçen hafta bana gelen yazılı bir tepki sonucu Dürzan beye bir mail atarak ,Etnik unsurlaradan uzak durmamız gereğini RİCA ettim. Birbirimizi anlamada netlik sağlamak için, telefon numaramı da verdim.

Karşılığında benim hakketmediğimi sandığım ağır bir mail aldım. Ben bu arkadaştan şikayetçiyim. Durumu diğer yöneticilere paylaştım , ben yanlı olsam da onlar tarafsız olayı inceleyeceklerdir. Neticeyi bekliyorum.

Yönetimce deklere ettiğimiz kuralları okursanız bu gibi durumlarda 3 güne kadar kısıtlama hakkımız olduğunu göreceksiniz.

En Yakın Arkadaşım Hami Sami ye 6 ay kısıtlama getirdiğimizi unutmayın. Ben tarafsız karar vereceklerinden eminim.

Kısacası Dürzan Cirano, Yönetimden aldığı rica şeklindeki bir uyarıya verdiği tepkinin formatı yüzünden şu an kısıtlıdır. Formatın İçeriği Yönetim tarafından incelenmektedir.

Karar oylama sonucu verilecektir.

Dreamer Dreamer 30.05.2011 12:57:00

Olayın şekli hepten değişti şimdi,

Buradan da anlıyoruz ki hemen hükme varmamak, çift tarafı da dinlemek gerekiyormuş.

zaferK zaferK 30.05.2011 10:27:00

Bir konuda ahkam keserken ve mağduru oynayanlara destek verirken ölçülü olmakta yarar var.Bir kişiyi savunayım derken karar organlarına esip gürlemek kimsenin haddi değildir.Karar organları duygularıyla hareket eden ,ani ve fevri karar veren kişiler olmayıp belli kariyer ve yaşa gelmiş ,ne yaptığını bilen üyelerden oluşmaktadır.Uzun inceleme ve değerlendirmeler sonunda verilen kararlara saygılı olmakta ,peşin hükümle saldırmamakta yarar var.

Ne için böyle bir tasarrufta bulunulduğunu sizler gibi ben de bilmiyorum...

Kürtçe kuş isimlerine gelince ;

Elbetteki kürtçe kuş isimleri de tür sayfasında yer alabilir,gürcüce ,rumca veya ermenice...

Ama gördüğümüz kadarıyla tüm kuşların kürtçe isimleri var ve adı geçen şahıs bunları biliyor...ben doğuluyum ve kuşların sadece birkaç tanesinin kürtçe isminin olduğunu ,diğerlerinin özellikle uydurulduğunu biliyorum.(İnanmayanlar bilimsel kaynaklardan araştırabilirler...)

Burada amaç kuşların kürtçe isimlerinin yazılması değil,bunu kullanarak polemik yaratıp huzursuzluk çıkartmaktır...

Aynen şimdi yaşadıklarımız gibi...

Lütfen makul olunuz ,birini savunayım derken hiçbir dahli olmayan sadece görevini yapanları haksız gibi göstermeyiniz...

Hele hele esip savurarak hiçbir yere varamazsınız...

Enerjinizi gerçek sevgi ve gerçek dostluk için harcamanız dileklerimle...

Esen kalınız...

karaani karaani 30.05.2011 09:56:00

Kaş yapayım derken göz çıkarmak buna denir,İşin boyutu düpedüz Tehdit ve Şantaja dönüşmüş,Terbiyesizliğin luzumu yok.

akin akin 30.05.2011 02:25:00

Durzan Cirano ile tanışmış bir insanım, kendisi son derece şair ruhlu, insan ve doğa sevgisiyle dolu bir insandır. siyasi, düşüncelerini bilmem (beni de ilgilendirmez ) ama kendisi şairdir ve yüzlerce şiiri vardır, antoloji veya benzer sitelerde şiirleri okunabilir. ben tanışacağım insanı tanımak için hemen hemen hepsini okudum. doğa ve insan sevgisi içeren çok güzel şiirlerdi, kürtçe olanlar dahil siyasi tek bir mesaj ben göremedim. bunlar ortadayken kürtçe kuş ismi yazdı diye öküz altıda buzağı aramak adaletli mi? sonucu merakla bekliyorum..

moşe moşe 29.05.2011 18:38:00

Bismil ve civarının kuş , doğa ve cevre fotografçısını destekliyorum.Aynı

durum benimde başıma gelmişti sıradan bir şikayetle uzaklaştırılmıştım

, degerli üyeyi en az ben kadar başkanda tanıyor bir yolu caresine

bakacaktır ;))

Dreamer Dreamer 29.05.2011 10:21:00

garip

serhattigrel serhattigrel 29.05.2011 01:22:00

Sitede üyelerimiz ile yaşadığımız olumsuz olayları sizlerle paylaşmamaya özen gösteriyoruz, bu güne kadar tüm uygulamalar bu şekilde yapılmıştır.

Burada amaç kişinin isminin haksız yere yıpratılması ihtimalidir.

Sizlerin de bunu düşünerek cezai konuları bu platformda sorgulamamanızı rica ediyorum..

izler izler 29.05.2011 00:14:00

eksilen her bir üyemiz güç kaybımızdır benim için, üzüldüm doğrusu...

piyongo piyongo 28.05.2011 23:13:00

Durzan Cirano

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT