Durzan Cirano arkadaşımızın Kürtçe isimleri birçok üyemizin dikkatini çekmiştir, bu konuda bana gelen tepkilere; bunların yerel isim olduğunu , doğal olarak bilgi açısından sitemizde bulunmasının gerekliliğini anlatmıştım. Herkes bu açıklamalarımdan tatmin olmuştu. Bu konuda bir sıkıntı yok. Üye bu yüzden askıya alınmadı. Kürtçe, Lazca, Arapça, Boşnakça gibi Ülkemiz topraklarında konuşulan her dilden kuş isimlerini bekliyoruz.
Ancak, arkadaşımızın bir iki fotoğrafta bir, açıklamasında bir şekilde Kürtçe kelimeler kullanması tepkilerin gelmesini artırdı. Bu kez isimlere itirazdan çok , Kürtçe etrafınada bu kadar gezme ye ne gerek var şeklinde bir görüş söz konusuydu. Geçen hafta bana gelen yazılı bir tepki sonucu Dürzan beye bir mail atarak ,Etnik unsurlaradan uzak durmamız gereğini RİCA ettim. Birbirimizi anlamada netlik sağlamak için, telefon numaramı da verdim.
Karşılığında benim hakketmediğimi sandığım ağır bir mail aldım. Ben bu arkadaştan şikayetçiyim. Durumu diğer yöneticilere paylaştım , ben yanlı olsam da onlar tarafsız olayı inceleyeceklerdir. Neticeyi bekliyorum.
Yönetimce deklere ettiğimiz kuralları okursanız bu gibi durumlarda 3 güne kadar kısıtlama hakkımız olduğunu göreceksiniz.
En Yakın Arkadaşım Hami Sami ye 6 ay kısıtlama getirdiğimizi unutmayın. Ben tarafsız karar vereceklerinden eminim.
Kısacası Dürzan Cirano, Yönetimden aldığı rica şeklindeki bir uyarıya verdiği tepkinin formatı yüzünden şu an kısıtlıdır. Formatın İçeriği Yönetim tarafından incelenmektedir.
Karar oylama sonucu verilecektir.