TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

RİVA

hakan68 hakan68 30.05.2011 10:30:00
Dün Riva da herzaman selamlaşıp muhabbet ettiğimiz jandarma devriyasinden astsubay arkadaş bir rica da bulundu.

Bazı sıkıntıların olmaması için buradan iletmemi rica etti.

Riva da aşğıda bulunan evlerin yakınlarında fotoğraf çekilmesi ev halkında rahatsızılık oluşturmuş ve jandarmaya şikayet etmişler. Astsubay arkadaşımın ricası, bu evlerin yakınlarında fotoğraf çekilmemesi yönünde. Yoksa sıkıntı yaratabilir diyor. Yuvaya bu kadar saygı gösteren bir topluluğun sanırım ev halkına da saygı gösterir.

Riva da fotoğraf çeken arkadaşların dikkatine sunulur.

Elçiye zeval olmaz..

hakan68 hakan68 30.05.2011 10:30:00

Riva

tabiatdostu tabiatdostu 30.05.2011 10:46:00

tepelere artık sol taraftan çıkmak gerekecek,evlerin oradan geçerken istemsiz çekim yapma olasılığı çok fazla...

Timur Timur 30.05.2011 14:41:00

Hakan artık işi şansa bırakmıyorsun, ne var ne yok sen çekiceksin di mi :D

wolfkenan wolfkenan 30.05.2011 15:05:00

paylaşım ve uyarı oraya gidecek arkadaşlar için çok değerli olmuş Hakan hocam teşekkürler...selamlar...

ibrahim ibrahim 30.05.2011 15:45:00

Foto foruma konu ile ilgili fotoğraf ekledim, umarım yanlış yapmadım.

Selamlarımla.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=57268

MuratC MuratC 30.05.2011 19:01:00

Normalde boyle bir engelleme olamaz. Ozel hayati teshir edecek sekilde evler ve icindekiler fotograflanmadikca boyle bir yasak soz konusu olamaz, Isteyen istedigini cicek bocegi yolda durur ceker.

Ammaaa, burasi TR tabi :) kanun, hukuk kimin yaninda o degisir. Yassah hemserim der gecerler :))

Irıshsetter Irıshsetter 30.05.2011 19:59:00

En son ben de Enez de Gala Gölü nde uyarı aldım.Fotoğraf çekmenin yasak olmasının sebebi;çektiğim fotoğrafı internette paylaşacak olmam

ve oraya bütün fotoğrafçıların üşüşecek olmasıymış.Gelenler saz yakmayacak ya da kuşları vurmayacak dedim...Neden rahatsız oluyorsunuz soruma burada 5-6 adam dolaşırsa beni yakarlar dedi oradaki bekçi...

Bir yanda Kızılırmak Deltası nı 100 küsur fotoğrafçı için 3 günlüğüne kapatıp Türkiye ye tanıtımını sağlayan Samsun Valisi Sn.Hüseyin Aksoy,diğer yanda (belki haberi yoktur bu uygulamdan ancak bilgi almak için birazdan mail atacağım)öte yandan Edirne Valisi...

Murat Bey in dediklerine katılıyorum,adamın damındaki kukumavı,bahçesindeki ağaçta tünemiş ötleğeni izin almadan çekmediğim gibi sırtımı veririm evine istediğimi çekerim...

Dreamer Dreamer 30.05.2011 22:07:00

Fotoforumda yazdığımı aynen kopyalıyorum;

Kimsenin özel mülküne girilmiyor, yolda giderken fotoğraf çekiyor diye bir başkasının rahatsız olması bence doğru değil. Evi gözetlerse, o zaman eyvallah derim. Bu gerçekten parkta, sahilde, foto çekmek yasaktır diyen zabıtaların durumu gibi bir şey. Ev onun, sokak kamu malı. Ah bu zihniyet ne garip bir zihniyet.

Ben katılmıyorum, onlar saygılı olsun doğayı seven doğa fotoğrafçılarına, illa insandan soyutlanmış bir yerde mi olmak gerekiyor. Sanki ahlaka aykırı kötü bir iş yapılıyormuş gibi bu dışlanmışlığı kabul etmek bence doğru değil.

Ben özel mülkünde, evinde kimseyi rahatsız etmiyorsam, kamu malı olan sokakta da ben kuş fotosu çekiyorum diye kimse beni rahatsız etmesin

topcu78 topcu78 31.05.2011 00:21:00

Merhaba arkadaşlar bir iki kelimede ben yazmak istiyorum ve yazdıklarım yanlış anlaşılmasın .

1-Eneze gibi stratejik konuma sahip yerlerin bazı kısımlarımda ilgili makamlara habe verneden fotoğraf çekmek biz fotoğrafçılara her zaman sıkıntılar yaşatır.

2-Elimize fotoğraf makinamızı aldık diyede her zaman her yerde istediğimiz gibi fotoğraf çekebileceğimiz anlamına gelmez.Yolda yürürken kuş fotoğraflayacağımızda kuş nereye konar elbette çite çit evin bahçe duvarı olduğundan makinayı doğrulttuğumuzda bazı durumlarda eve yönelmiş oluruz bu da hane halkını rahatsız edebilir saygı göstermemiz lazım.

3-Bence en önemlisi TARAKUŞ yönetiminin biz üyelerine bir tanıtıcı kimlik hazırlaması bu çok faydalı bir olay.Çünki fotoğraf deneği üye kartını gösterince milli parklar dahil hhiç bir yerde sorun yaşamazsınız.

Selamlarımla

hamisami hamisami 31.05.2011 23:00:00

Astsubay arkadasimiza sıkıntı yaratırrsa ne olur diye sormali.

Ben istedigim yerde foto cekerim, sıkıntı ancak o astsubaya olur.

porlisb porlisb 31.05.2011 23:13:00

Kanımca bu konunun biri Hukuksal diğeri Etik yada Teamuli iki yönü olsa gerek.

Hukuksal açıdan Öncelikle Cezai yönden TCK.nın 123.maddesinde belirtilen Kişilerin sair hareketle huzur ve sükununu bozma veya TCK.nın134.maddesinde belirtilen Özel Hayatın gizliliğini ihlal eylemleri düşünülebilirsede Kast yani kusurluluk öğesi her iki eylemdede bulunmadığından Cezasal anlamda meskun mahallerde kuş fotğrafı çekmenin suç olmadığı açıktır.

Yine Hukuksal açıdan Orman İdaresince Milli Parklar veya benzeri kısıtlı ve sınırlı alanlarda fotoğraf çekmenin her yıl Genelgeyle fahiş harca tabi kılındığı,mihmandar görevlendirilmesinden söz edildiği,ayrıca çekilecek fotoğraflarda profesyonel ve kazanç amaci güdülmesi gerektiği belirtilmekle bu düzenlemenin biz amatör doğaseverleri bağlamıyacağı açık olup olası İdari Para Cezasına karşı 7 gün içerisinde Sulh Ceza Mahkemesine başvurulması halinde iptal edileceği tabidir.

Bu bağlamda işin meskun mahaldeki Etik yada Teamuli veya toplumsal değerlendirmesinin takdirlere bağlı olacağı tabii olmakla beraber,

Kanaatimce Avcılardan alınan Harç Pulu gibi bir bedelle talep eden kuş fotoğrafçıları veya Gözlemcilerine Resimli onamlı bir Tezkere veya İzin Belgesi verilip Çekime Açık Alanlar her yıl olmazsa bile 5 Yıllığına ilan edilirse Sorun ortadan kalkacaktır.Ayrıca daha az beton,daha çok Doğa sloganıyla insanlarımıza Doğa Sevgisi aşılıyarak,Öldürmediğimizi,fotoğraflarını çekerek Ölümsüzleşmelerini sağlamaya çalıştığımızı açıklayarak ortaya çıkan problemleri çözebileceğimizi sanıyorum. Tüm Site sakinlerine Saygılarım sunuyorum.Porlisb,Sacit Bulut...

aqua aqua 2.06.2011 01:32:00

Yasak, yapmayın, kelimeleri her nekadar itici oluyorsada karşıtarafa empati yapmamızda yararvar diye düşünüyorum. Eşi veya kızı havuzda güneşlenirken kimse kocaman objektifleri onlara doğrulmasını istemez. bunu istemeyen evsahibi lensin öbürtarafından görüneni bilmiyor daldaki, çitteki kuşa fokuslanan tele ne evi nede başka birşeyi görür.ama dediğim gibi ev sahibi bunu bu şekilde yorumlamıyor.ben kendi adıma bu ev sahiplerinin hassasiyetine saygı duyuyorum. adamlar rivada fotoğraf çekmeyin demiyorlarki evlerin dibinde evlere doğru çekmeyin diyorlar.

Saygılarımla.

hakan68 hakan68 2.06.2011 10:05:00

Yazılanları hayretle okuyorum. Yazımı tekrar okudum hiçbiryerinde yasak kelimesi geçmiyor. Astsubay arkadaşımız da söylediklerini düşünerek söylemiş. SIKINTI yaratabilir diyor. Yani orada oturanlarla tatsızlık çıkabilir diyor.

Bir kuş için neden orada oturanları bu kadar rahatsız etmek durumundayız anlamıyorum. Hepimizin bir ailesi var.

KARASU KARASU 2.06.2011 15:12:00

Bu konuda her iki tarafın da bir ölçüde haklı olduğu fikrine katılıyorum.

Hakan kardeşimizin yaklaşımını ve iyiniyetini de takdir ediyorum.

Ben Riva ya hiç gitmedim, coğrafi olarak durumu değerlendiremem şüphesiz ama bir önerim var.

Trakus yönetimi veya Riva ya sık giden gruptan bir kaç arkadaşımız, o bölgedeki site yönetimine bir mektup yazmalı. Olabilirse bilgilendirme ve tanışma amaçlı bir toplantı düzenlenmeli.

Kuş fotoğrafı çekenlerin, eğitimli, meslek sahibi, belli bir yaş ve olgunluğa ulaşmış, doğa, çevre sever insanlar olduğu anlatılmalı.

Gerekirse fotoğraflarının internetteki adresleri verilmeli, olabilirse site sakinlerine küçük bir sunum izlettirilmeli.

Karşılarındaki belirsiz, kocaman kameralı insanların, somutlaşmış hallerini görünce onlarda makul düşünceye gelecektir. Şüphesiz medeni ve aklı başında kişilerdir.

hakan68 hakan68 2.06.2011 23:16:00

Abi yoldan geçenlere sanırım bişey dedikleri yok. Ondakkalarça koca lenslerle bekliyenlerle bi sıkıntıları olabilir.

hakan68 hakan68 2.06.2011 23:31:00

Bu arada hoşgeldin abi. Renklendirdin gene buraları.:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT