TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Dolu fonda uçar çocuk oyuncağı!

Ercan3 Ercan3 28.06.2011 10:15:00
İlginç bir teknoloji, bakalım kuş fotoğrafçılığına ne zaman nasıl faydası dokunacak...

http://www.lytro.com/picture_gallery

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/643527-bu-bir-fotograf-devrimi

serhattigrel serhattigrel 8.07.2011 00:23:00

Ben her olaya bilinen fizik kuralları ile yaklaşıyorum.

Yok olamaz, mümkün değil diyorum.

Bir bilgi varsa vardır, yoksa yoktur, siz bu bilgiyi alıp saklamışsanız gösterebilirsiniz. Kaydını yapmadığınız bir bilgiyi sonradan var edemezsiniz.

Fotoğraf bilgidir, Nokta nokta, ton ton..

Fotoğrafları izledim.

Netlik braketing yaparak çekilmiş fotoların bir program ile birleştirilmesi .

Yani her izlenen kare aslında 3 veya 4 ayrı alanlara netlik yapılmış fotoğraftan imal edilmiş. 4ü aynı alanda ama siz birini görüyorsunuz. sizin kliklediğiniz yere göre bir fotoğraftan digerine yumuşakça geçiyor. Kısacası ustaca yapılmış bir izleme programı.

madozz madozz 7.07.2011 20:28:00

Göker Bey in yorumlarına da sonuna kadar katılıyorum.Bekleyip görmek lazım.

madozz madozz 7.07.2011 20:27:00

Açıköğretim Fotoğrafçılık kitaplarında da teknoloji gelişmekte olan,gelişmesi beklenen teknolojiler içinde yer alıyordu.

sener sener 29.06.2011 00:21:00

Merhabalar,

İlginç bir haber, bende sizden öğrendim.

photo.net forumlarına sık girip bakarım özellikle teknik forumlara, oradan biraz okudum. Yeni teknoloji diye tanıttıkları yeni bir sensör. Normal sensörlerden farkı ise üzerine düşen ışığın sadece şiddetini değil yönünüde algılayarak ve akabinde çalışan bir yazılımlada bu yön bilgisinide kullanarak bütün objelere 3 boyut kazandırabiliyor yani başka bir deyişle alan derinliği ve netleme fotoğraf çekildikten sonra yapılabiliyor.

Ben genel olarak yeniliklere önyargılı olmamaya çalışırım ancak biraz araştırdıktan sonra bu teknolojinin bizim kuş çekimlerinde işe yarayacağı biraz şüpheli. Çünkü;

1-) Son derece fazla işlem gerektiriyor. Bunun sebebi de yön bilgisinin ekstradan yazılım algoritmasına bir şekilde bulaşması. Dolayısıyla yüksek megapikselde çekim yapılamıyor. Örneğin 12 MP bir raw un işlenmesi belki dakikalar alıyor.

2-) Dolayısıyla teknoloji cep telefonları ve düşük MP compact sınıfa hitap ediyor. Bu kameralarlada zaten herşey net çekilebiliyor çünkü geniş açılı lens kullanıyor yani alan derinliği zaten çok fazla.

3-) Alan derinliğinde de bir takım kısıtlamalar var. Bizim tele-foto larla nasıl olur belli değil.

vb.. vb..

Çok bilinmeyen var. Zaten bir üründe ortada yok. Daha öncede benzer sensör teknolojileri ileri sürülmüş (Foveon sensör) bir ürüne dönüşememiş.

Bence bir ürüne dönüşmeden birşey söylemek zor. Yine de böyle bir haberi paylaşmanız iyi olmuş.

Selamlarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT