TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Site Genel Tatil mi ilan etti?

PYTHON PYTHON 8.07.2011 02:22:00
Bakıyorum fotoğraflarda 4-6 yorum; fotoforum desen 5 kişi ya var ya yok; sitenin eski heycanı kaybolmuş gibi hayırdır bedava tatil mi dağıttı site internet erişiminin olmadığı yerlere de bizim mi haberimiz olmadı?

ahsoncel ahsoncel 19.07.2011 00:08:00

Merhaba.

Onur Bey in Kimlik ve araçlara stıkır fikrine yerden göğe kadar katılıyorum.Yüreğinize sağlık. Ben çok gezen ve çok fotoğraf çeken biri olarak ; Artık ne yapıyorsun burda kardeşim,ne çekiyorsun sorularından bıktım...

Bir kimlik ve bir stıkır bu işi fevkalade halleder gibime geliyor.

Ayrıca bunların belli bir bedelden satılıp o bedelinde doğayla ilgili bir işte kullanılması ziyadesiyle mutluluk sebebi olacaktır.

Küskünlük ve kırgınlık işi biraz çetrefelli bir iş bu hususda diyeceklerim içimde kalsın....

Herkese Saygı ve sevgilerimle.

abana abana 18.07.2011 21:21:00

Yazılanlara katılmamak elde değil,hele bizim gibi yeni başlayanların ,birseyler öğrenmek için çalışanşarın durumları daha da kötü.Bu işe gerçekten gönül vermiş,ama gerek ekipmansızlıktan gerekse tecrubesizlikten çok iyi fotoğraf çekemeyen ya da güzel bir iş çıkarsada sitedekiler tarafından tanınmamasından fotoğrafına tek bir yorum alamayan çok insan var.

Daha öncede yazmıştım,kimi zaman fotoğraf yüklemek,dipsiz bir kuyuya taş atıp kulağını kuyuya dayayıp bir ses gelecekmi diye beklemeye benziyor.

Site yönetimi belkide bir amatör küme oluşturmalı bizim için.

millidere millidere 18.07.2011 15:23:00

kusura bakılmasın ama sitemiz pek verimli yönetilemiyor gibi takip ediyorum. başkanımız ve site sahibi serhat bey çok demokratik, adil ve beyefendi bir görüntü veriyor. fakat gelgelelim nasıl oluyorsa bazı uygulamalar pekte demokratik olarak uygulanmıyormuş izlenimindeyim. neden bilmiyorum site içinde bazı arkadaşlarımızın her açıdan aktif olması, kendileri durağan bazı arkadaşları rahatsız etmekte ve aktif olan kişilere takoz olmaktadırlar. halbuki bu arkadaşlar bu siteye neşe ve hareketlilik vermekteydiler. bu arkadaşların siteden bir şekilde uzaklaştırılmları ve küstürülmeleri siteyi ölü evine çevirmiştir. ayrıca sitenin bence iyi yönetilememesi ve hatta kendi yöneticileri tarafından zincirlenmeside bu durağanlığın sebebleri içerisindedir.

sakın yanlış anlaşılmasın,peşinde değilim, ama ana sayfaya hep aynı kişilerin fotoğraflarının çıkması, fotoğrafın güzel olmasından çok, fazla yorum almasıyla alakalı bir durumdur. demekki çok sevilen veya arkadaşları fazla olan kişilerin sıradan fotoğraflarının ana sayfaya çıkmasını engellemek üzere bir tebdir yoktur, ve bu sistemin acilen değiştirilmesi gerekmektedir.

neden bilmiyorum, biraz adalet duygu olan birisi benim akkuyruklu kartal fotoğraflarımın ana sayfaya çıkamamış olmasını izah edemez, hele birde ogünlerde anasayfaya çıkmış olanlarla karşılaştırdığında.

not : ana sayfaya çıkmak gibi bir kaygım yoktur, fakat insanların çok ilgisini çekebilecek önemli fotoğrafların, hiçde adil olmayan bir şekilde alaşağı edilmesi rahatsızlık vericidir, ve hatta sitenin kaybınadır...

PYTHON PYTHON 16.07.2011 02:06:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl47@d&idx=59669

Araçlara sticker fikri daha öncede konuşulmuştu ama bu sefer ortaya büyük bir emekle bir tasarım çıktı; değerli Oğuz Kepiroğlu nun (Jamboree) yapmış olduğu dizaynı merak edenler linkten ulaşabilirler.

PYTHON PYTHON 14.07.2011 17:16:00

Ana sayfada geçen yıl bu zamanlarla aradaki farklılıklar ve istatiksel veriler var; ve altında hedef 10 binden bahsediliyor;

Çok uzaklara bakmayın yakınlarda arayın bu kişileri derim; Daha doğa derneği başkanı Güven Eken bile üye değil sitemize; kuşları bu kadar seven birinin burda üyeliğinin olmamsı enteresan doğrusu davetiye gönderilmesi lazım bence; çoğu kuş gözlemcisi ve halkalamacı buraya bakmamıştır bile; bunların hepsi analiz edilip siteye kazandırılmalıdır; trakuş u kusbank kadar popüler yapmak sizlerin ellerinde diye düşünüyorum;

en yakın zamanda site sakinleri ikili çekişmeleri bırakmalılardır; site yönetimide genel bir af çıkarıp küskünleri ve yasaklıları geri kazanmalıdır, insan hayatı için bile uzun sayılan cezaların yerini kısa ve etkili cezalar almalıdır; mesela suç işleyenlerin fotoğraf yükleme haklarını 20 gün engellemek yorum yazma haklarını 5 e indirmek gibi ; burda alevi sünni kürt çerkez türk yahudi müslüman hristiyan şu partili bu partili olmanın bir önemi yoktur bu sitede bunların konuşulmasının bir önemide yoktur; 8 yıllık kuşçuluk serüvenimde söyleyebilirim ki normal şartlarda oturup 2 sn konuşamayacağım kadar zıt olduğum insanlarla bile kuşlar üzerine saatlerce konuşabildiğimi gördüm; bizim ortak noktamız kuşlar...

Kuşlar tek ortak noktamızsa lütfen sadece kuş konuşalım ; bir adım ötesinde kavga etmemek mümkün değil çünkü;

Sosyal hobilerin en önemli noktasıda zaten budur ; çok çeşitli meslek gruplarından siyasi görüşlerden insanlar burda bir kuş çerçevesinde konuşabilmektedirler; iyi anlaşabilmektedirler; bunun değerini bilelim...

Bir çoğunuz belki bilmez ama bu sitede o kadar çok küskün gördüm ki ; ne oldu sadece renk kaybettik ve buna sebep olan kuşlar değil bir kullanıcının kuşların bir adım ötesine geçmesi şahsa yönelmesi birinin ona destek vermesi gruplaşma vs gibi etkiler;

Ben bu siteye girdiğimde tıpkı facebook taki kuşçular grubu gibi gülmek istiyorum; eğlenceli olalım yanlış anlaşılmalar alınganlıklar bize kan kaybettirmekten başka hiçbir işe yaramıyor çünkü ne atan ne de atılan mutlu oluyor; ohh bee kurtulduk diyen hiç görmedim; ama keşke böyle olmasaydı diyen çok duydum;

o yüzden artık el ele verip grup olmanın keyfini yaşayalım derim; şu üye kartlarınıda artık çıkartalım derim; bu bizim birlik olduğumuzu insanlara daha da fazla hissettirecektir; hatta arabalara yapıştırılan amblemler de olabilir; bunlar maliyet + küçük bir bağışa satılabilir bağışlarla bir sulak alana destek sağlanabilir; böyle şeylerle uğraşalım birbirimizle değil...

BU KONUDA ÇOK SÖZ SÖYLENSİN AMA KAVGA ÇIKMASIN Kİ BENDE İŞTE BU DİYEBİLEYİM

l

ahmahm ahmahm 13.07.2011 14:05:00

Elif ve ben buradayız...

pufidika pufidika 13.07.2011 13:14:00

Tatildeyim :))

armadillo armadillo 13.07.2011 12:18:00

yayladan yeni döndüm, internete de giremedim epey..

meteferhat meteferhat 12.07.2011 08:21:00

Aranıza daha yeni katıldım, buradayım bugün samsuna geldim birazdan araziye çıkacağım bakalım neler takılacak objektife hepimize rast gele:)))

PYTHON PYTHON 12.07.2011 01:05:00

evet cezalı sayımız çok :) tek ayak üstü bekleyenler sanırım çoğaldı birde tabi küskünler yaklaşık 50 üye kadar küskün var hatta tür tanım kurulunun yarsından çoğu siteye bile girmiyor diyebiliriz :)

birgök birgök 12.07.2011 00:57:00

Sıcaklar olsa da ,eve kapansak da evde bilgisayarımız var, sandıkta fotoğraflarımız var.Ancak belirli arkadaşlardan ses geliyor. Bence başka birşeyler var:)

AZİM AZİM 11.07.2011 23:12:00

Onur aşırı sıcaklardan eve kapanıp kaldık.

Ankara yı arar olduk:))

PYTHON PYTHON 11.07.2011 19:14:00

dostların ses vermesi için gereken başlık buymuş :) ama hala epeyce yok yazılacak var :) devamsızlık limitlerini doldurmayın derim nacizane :D

KANDIZLIK KANDIZLIK 11.07.2011 16:00:00

Ankara, Nallıhan, Beypazarı ... Türler az, sabahları biraz ortadalar, saat 09.00 dan sonra kayboluyorlar, sıcaklık saat 18.00 de azalıyor fakat onlar yine ortaya çıkmıyorlar ...

Tüm arkadaşlara selamlar .

dede dede 11.07.2011 15:03:00

Buradayım ama varlığım, yokluğum bir. Site sessiz değilken de iş yoğunluğundan kaynaklı tembelliğim vardı, hala var.:((

MKutluk MKutluk 11.07.2011 12:07:00

Burada. Ayvalık ta hep tatildeyim :) Arada fotograf bile yüklüyorum, şu hakim olan sessizliği biraz olsun gidermek için.

Selim kardeşim de en çalışkan en çok arazi yapan arkadaşlar ya dargın ya neler olacak bakalım diye uzaktan izliyor sözleriylede düşüncelerime tercüman olmuş.

Irıshsetter Irıshsetter 11.07.2011 12:00:00

Ben de buradayım ama asıl kuşlar nerede?Arazi şu sıra keyifsiz...

spalaxtr spalaxtr 11.07.2011 10:36:00

burada,

Bedava tatil değil ama yoğun arazilerim vardı, fotoğraf yükleme günümü de 2 gün atlamışım. bu günlerde yoğunluğum biraz azaldı, artık siteye daha sık uğrarım.

rousettus rousettus 11.07.2011 00:18:00

burada

(başkan hariç herkes burada Onur)

tabiatdostu tabiatdostu 10.07.2011 22:57:00

Burada...!.:)

ati64 ati64 10.07.2011 20:10:00

Burda.............

atmaca54 atmaca54 10.07.2011 12:34:00

Nacizane buradayım onur:))

Tirvana Tirvana 9.07.2011 16:43:00

Ben Tramem deyim Onur, senin oradaki devamsızlıklarının çetelesini tutuyorum :)

vodo vodo 9.07.2011 12:23:00

en çalışkan en çok arazi yapan arkadaşlar ya dargın ya neler olacak bakalım diye uzaktan izliyor ......birde verimsiz aylarda olduğumuz eklenince...

PYTHON PYTHON 9.07.2011 01:34:00

yorum yazabilirsiniz 42 yorum hakkından gitmiyor ne de olsa :):):):)

wolfkenan wolfkenan 9.07.2011 01:29:00

şu an Gökhun ve ben de burdayız,Orhun ise kuzeni ile bahçede ...yani biz hep burdayız...geç oldu herkese selam...

sanitarium1983 sanitarium1983 8.07.2011 23:06:00

O zaman Burdaaa :)))

tuncerto tuncerto 8.07.2011 21:30:00

Trakeldeyim :))))

PYTHON PYTHON 8.07.2011 21:02:00

YOKLAMA ALICAZ OKUYAN EL KALDIRSIN :)

abrecchia abrecchia 8.07.2011 17:40:00

Topu topu 6-7 aydır üyeyim ama evet bi sessizlik hakim.

Tatil döneminden olsa gerek.

PYTHON PYTHON 8.07.2011 16:55:00

daha önce bodrumda şezlong keyfi yaparken trakusa girenleri bile görmüştüm; sandık doldurulduğu doğruda trakus için doldurulmuyor artık sanırım...

damesi26 damesi26 8.07.2011 10:36:00

Bahar aylarının yağışlı geçme sebebiyle araziye pek fırsat vermemişti.Anlaşılan dostlar bu güzel günlerin acısını çıkarmakta ve sandık doldurmaktalar.

PYTHON PYTHON 8.07.2011 02:23:00

tatilci.com

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT