TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

CANON 40 D PARLAKLIK SORUNU...

desperado desperado 18.07.2011 10:21:00
Uzun süren fotoğraf makinesi alma çabamın sonunda nihayet bir 4D sahibi oldum. Ancak beyaz ayarında sıkıntı yaşıyorum.. Özellikle güneşli havalarada patlamasının önüne geçmekte zorluk çekiyorum.. Fotoğrafçı bir dostumda göz attı oda aynı kanaatte ancak kendisi nikon sahibi olduğu için makinenin ayrıntıları hakkında bilgi sahibi değilmiş.. Bu konuda bilgi sahibi olan ustalardan destek bekliyorum...

croma croma 12.08.2011 23:49:00

40D ile böyle bir sorun yaşamanız doğal değil,aynı makinayı bende uzun zamandır kullanıyorum.Menüden Picture style "standart"mod da bırakınız(her türlü çekim şartlarına uyum sağlamak için,örneğin portre,yabah hayatı,flaşlı gibi) Sonra exposure ayarlarını + pozlamada bırakmış olabilirsiniz ki büyük ihtimal budur.0 da kullanmanızda faydavar.LCd ekranın yanındaki kadran manuel çekimlerde bu işe yarar,onu on-off butonundan kilitleme olanağına sahipsiniz.Beyaz dengesi çoğu fotoğrafçı için önemsiz olsada fotoğraf kalitesi açısından en önemli ayarlardan biridir.Güneşli havada kesinlikle güneşlide,bulutlu ve gölgede auto.da bırakmanızı tavsiye ederim.Güneşlide auto.da çekerseniz kesinlikle mavi,yeşil ve sarı gibi tonlarda kayıp yaşayacaksınız..Umarım faydamız olmuştur.selamlar..

desperado desperado 29.07.2011 09:50:00

Katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler... Saygılarımla..

dede dede 19.07.2011 17:51:00

Custom Function menülerinden bir tanesinin altında, Highlight Tone Priority olacaktı. on ve off pozisyonlarında deneme yaparak farkı gözlemenizde yarar var, etkisi oluyordu diye hatırlıyorum. Selamlar.

zaferK zaferK 19.07.2011 16:12:00

Ben daha önce Canon 40D kullandım ,mükemmel bir makine...beyaz ayarını otomatikte bırakınız...fotoğraflarınızı aV modunda(diyafram öncelikli) çekerseniz pek sorun olmaz.Ancak pozlamaya çok dikkat etmeniz gerekiyor ,arka planda su veya yeşillik varsa eksi bir veya iki pozlama patlamayı engeller.Tabii kullandığınız lens te önemli.Yine ışığın çok parlak olduğu bu aylarda diyaframın en açık modunu kullanmamakta ,İSO yu 100 de bırakmakta yarar var...selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT