TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Bitkin Serçe

mesuteryilmaz mesuteryilmaz 27.07.2011 20:51:00
Merhaba,

Bir arkadaşım uçamayan ve bitkin haldeki bir serçeyi evine almış ve ne yapacağı hakkında bilgi istedi.

Biraz su ekmek içi ufalayıp vermiş, şuan daha iyi görünüyormuş.

Nasıl besleneceğine dair tavsiyeleri olan var ise paylaşırsa sevinirim.

Hoşçakalın

coşkun coşkun 29.10.2011 00:25:00

Acımasızlık gibi görünüyor ama doğaya hiçbir şekilde müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum ve öyle davranıyorum uzun yıllardır, 50 yılın tecrübesiyle. Selamlar...

cenkog cenkog 26.10.2011 08:45:00

Doğal seleksiyona ben bırakamam ve elimden geleni yapıyorum genellikle... Bir kumruyu (15 günlüktü muhtemelen) bu şekilde çok küçükten şimdi 1.5 yaşına getirmiş durumdayım...

tabiatdostu tabiatdostu 28.07.2011 10:15:00

yavrunun bulunduğu bölgede telaşlı aceleci yetişkin bireyler gözlemlenmeli ve o bölgede yavrunun görünür bir yere bırakılıp mümkünse beklenmeli kedi ve diğer tehlikelere karşı...

aslında hiç müdahele edilmemeli...

cansuozcan cansuozcan 28.07.2011 08:35:00

Bende yuvadan yeni düşmüş ve yaralı serçe yavrusu bulmuştum. Veteriner ekmek ve suyla yaşatmaya çalış demişti ama o gece dayanamadı acısına. Siz ilk zamanları atlattığınıza göre daha durum iyi :) Ve ileri ki zamanlar sinek öldürüp verebilir ya da canlı karıncaları kendisi yiyebilir duruma gelebilir. Birde ben serçe moral bulsun diye serçe sesleri dinletmiştim:) hem kendisinin farkınada varır böylece, sizde deneyin. Umarım yaşar ve doğal hayatına kavuşur...

abrecchia abrecchia 27.07.2011 22:59:00

Biz de Doruk un kırda bulduğu bir yavru sarıasmaya yardım etmeye çalışmıştık; sonu hüsran olmuştu. Ben doğada rastladığım bu tür durumlarda üzülsemde pek müdahale etmiyorum artık.

Doğal seleksiyon..

Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT