TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kafes kuşları.

kursatt kursatt 28.08.2007 15:07:00
yaban hayat kuşlarımız nasıl kafeslenir ???

http://www.tkkkf.org/index.php?pid=53

alp alp 28.08.2007 17:58:00

Kürşat Bey, bu federasyonun sayfasını daha önce incelemiştim. Ne var ki, yüzeysel bakmışım;

İlgili zat “Kara İskete” beslemek isteyene yardımcı olunur diyor; Yani o kuşu şurada bulursun sen
de git al diyecek!! Bunun adı “yardım”.

Aşağıdaki linke bakarsanız 

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/07/20070706-4.htm ;  

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 2007 – 2008 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararını (genel anlamda
avcılık içimize sinmese de) göreceksiniz.

Burada Bakanlık ve Av Komisyonunun birçok hayvanın korunduğunu (Korunan hayvan: Bakanlık ve Merkez
Av Komisyonunca avı yasaklanan av ve yaban hayvanlarını tanımlar) açıkça listelemiş. Yani AVI YASAK
(Avlanma: Merkez Av Komisyonunca avına izin verilen yaban hayvanı türlerini, izin verilen yerlerde,
tespit edilen zaman ve miktarlar ile belirlenen esas ve usullerle canlı veya ölü ele geçirmeye
çalışmayı veya ele geçirme olarak tanımlanır)

Sonuç olarak ilgili zatın “doğa kuşları” başlığı altında listelediği kuşları AVLAMASI, tutması
hatta dokunması YASAK.

Şimdi bir de bu federasyonun “2 MART 16 NİSAN 2007 FEDERASYON TOPLANTISI KARARLARI var;  

http://www.tkkkf.org/index.php?pid=118 ;   

“Madde 17 Ülkemizde hakemi bulunmayan MALİNUA, RENK kanaryaları ve DOĞA Kuşları için ivedi bir
şekilde hakem kursları açılacaktır. Yeni hazırlanacak hakem yönetmeliğine göre kursiyerler
belirlenecektir. 

18. Hakem kurslarına katılacak olan kursiyerler yurt dışından gelecek olan kurs hocalarının
giderlerini ortaklaşa kendileri karşılamakla mükelleftirler. 

19. Üç yıl sonra hakem olmayı hak ettiklerinde bu hakemlerimiz federasyonumuzun belirlediği
ücretlere göre görevlendirildikleri yarışmalardan ücret alacaklardır.”

Dokunulması dahi yasak olan bu kuşlarımızın doğal olarak sahibi olamaz, sahibi olmayan kuşun
yarışması da olamaz... 

drfethi drfethi 28.08.2007 19:49:00

Arkadaşlar,

Ben kanarya seven biriyim, bu federasyon içinde, doğa kuşlarının kafes ortamında yetiştirilmesine,

yakalanmasına karşı olduğum için beni pek sevmezler...Ama yılmadan uğraşıyorum.

Kuş gribi salgını sırasında, şehirlerarası kuş naklini engellemek ve kanarya yarışamalarına

doğadan yakalanan kuşlar getirilip satıldığı için kafes kuşlarına bulaştırma olasılığı nedeniyle

bakanlığa başvurup yarışmaları iptal ettirmiş idim, o yıl beni afaroz ettiler...

Bir kaç sayfa daha var.....

www.kanarya-saka-florya.com

www.kanaryavedogakuslari.com

Hatta kanarya-saka-florya.com dan sonunda beni attılar..

Birşeyler yapmak lazım...

Doğadan kuş yakalayıp kafes ortamında yetiştirenlere karşı bir örgüt kurdum. 

SAKALARA ÖZGÜRLÜK YAKALAYANLARA BİR ÇUVAL FEÇES ÖRGÜTÜ...

Malesef yasal bir takım yaptırımlar şart..Geçen baharda bir pet shop dükkanını bastırıp saka
sattığı

için ceza kestirtip cezalandırdık ama bunlarla daha etkin uğraşmak gerekli.

selimus selimus 29.08.2007 11:47:00

Bayağı bir kültür bu, ama maalesef tükettiğimiz her şey gibi ana damarı doğaya
dayanıyor...Atmacacılık için ne düşünüyoruz, galiba hiç tartışılmadı?

serhattigrel serhattigrel 6.09.2007 23:59:00

Türkiye gelişmiş, biz daha dernek sahibi olamadan adamlar federasyonda, yaptıkları iş avdan çok iyi
,ama mutasyon merakları tehlikeli.

10 larca saka türü gördüm federasyonun sitesinde, şaşırdım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT