TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yaban Hayatı Fotoğraf Yarışması 2011

tabiatdostu tabiatdostu 18.10.2011 16:19:00
Üçüncüsü düzenlenen Orman Bakanlığı yaban hayatı fotoğraf yarışması...

serhattigrel serhattigrel 25.10.2011 23:30:00

Birincilik ödülünü alsam Eski fotoğrafmakinemi satsam, yine de EOS-1D X alamıyorum. Ama gireceğim.

Bu sene istenilen fotoğraf formatı ve jüriye bakınca sıkı bir yarış olacağı anlaşılıyor.

Sil

caaan caaan 27.10.2011 20:20:00

Ayının agzı açık dişleri parıldıyor süper ışık var.

iso 200 enstantene 8000

bu fotoğrafı çeken hem birinci olur hem de ruhana fatiha okuyan 1500 fotoğrafçı olur...

caaan caaan 27.10.2011 21:07:00

günlerden pazar saat 08:00 kar tipi soğuk. ben bir çay içeyim dedim. emre derenin kenarına indi. 5 dk geçti geçmedi bir boz ayı ağaçların arasından dere kenarına doğru inmeye başladı. tutuldum kaldım. sesim kesildi emreyi uyaramıyorum. birde baktım ki emre makinasını ayıya doğrultmuş ayı iki ayağını üzerine kalkmış....

emre beni de çağırıyor. bende ses yok

makinemi onların ikisine doğrulttum ikisinide çekmeye başladım. 500 sabit tabi uzak mesafeleri iyi çekiyor.

çok zaman geçmediki emreyle ayıyı dans edergibi kolkola gördüm. bende habire fotoğraf çekiyordum...

birses geldi...

bir bağırma acılı aclı ...

emrenin makinesini ayı ağzına almış kaçıyor emre bağıra bağıra makinesini alan ayıyı kovalıyor.

baktım ki ayı epey uzaklaştı emre yerde oturmuş elinde kanlı manlı bişey bar.

makine ikiye bölünmüş biryarısı emrede kalmış.

ayı tabiki dişleri makineyi deler...

yanıma geldi. hele bi soluklan dedim.

nefes nefese kalmıştı ama gülüyordu. makinenin onda kalan yarısı hafıza kartının olduğu kısmıymış.

işte böyle.

myomimus myomimus 28.10.2011 01:10:00

Siz ciddi misiniz, yoksa senaryo mu bu?

meteferhat meteferhat 1.11.2011 23:38:00

Senryo çok iyi, ramazan bayramında ailem ile birlikte trabzon Uzun göle gittik. Tabii klasik sabah 4,30 da kalak hanım ile çocuk uyanıncayaya kadar elde makine kuş peşine düş. Bu arada da saat 8 gibi otele dönüp çay molası verirken otel sahibi ile sohbet et. En son gün valiz toplanmış eşim ve çocuk uyanmış yani fotograf çekme süresi bittmiş. Otel sahibi gelidi yanıma sen o ilerideki gölet ve tepelerde dolaşıyordun ya orayaa saat 3 gibi ayı iniyor dedi. adama bir baktım insan bunu daha önce söyler 4 de kalkan adam 2,5 da da kalkar onu da çekerdik derken eşimin delici bakışını fark ettim. sonra insan uyarır ya abi oaralarda ya karşılaşsaydık diye sözü bağladım ama yemedi:)))

Irıshsetter Irıshsetter 16.11.2011 07:31:00

Şartnamede 8 bit RGB, 300 dpi,sıkıştırma oranı 12 olacaktır sözünden yola çıkarak nasıl bir işleme tutmalıyız karemizi?

Irıshsetter Irıshsetter 16.11.2011 12:25:00

Teşekkürler Serkan Bey,raw formatı canon progarmıyla croplayıp ps e atıyorum.Sadece sıkıştırma oranında % olarak geçiyor diye hatırlıyorum.Ancak akşam kontrol edebilirim.Tekrar teşekkürler yardımınız için...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT