TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Adana da kuş gözlemi

sedaavci sedaavci 4.11.2011 21:55:00
merhaba... ben adanalıyım ve yeni gözlemcilerdenim.bu bayram tatilinde yaklaşık 1 hafta adana da olacağım ve kırmıtlı, göksu deltalarına gitmek istiyorum.. bu konuda bana yardım edebilir misiniz? ali murtaza abiyle görüştüm fakat kendisi yurtdışında olduğundan bana yardım edemeyecek. adanalı kuş gözlemciler tatilde gözlem için çıktıklarında bana da ulaşırlarsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler =)

cansuozcan cansuozcan 5.11.2011 14:10:00

Merhaba seda :) İzmir Kuş Konferansında bu konudan da bahsetmiştik.

Eskiden herkes kendi memleketine gelen gözlemcilere yardım eder araziye çıkacağı zaman onlara da teklif götürürmüş. kuş gözlemcilerin iletişim adreslerinin olduğu bir site varmış tanımadığın bir yere gözleme gideceğinde bu adresten müsait olanlar sana yardım edermiş. şimdide bunun gibi olmalı aslında, umarım dilediğin yardımı bulursun:)) valla arabam olsa birlikte gideriz kaybola kaybola buluruz diyeceğim fakat maalesef..:)

sertacturhan sertacturhan 6.11.2011 15:25:00

MErhabalar, Ben Adanada yaşıyorum fakat oraları pek iyi bilmiyorum ama şunu söyleyeyim ki bugün üniversitenin orada baraj üzerinde yaklaşık5-6 tür kuş vardı. Eğer üniversiteye giderseniz ki kolaydır gitmesi tavsiye ederim.

croma croma 6.11.2011 21:01:00

Kırmıtlı ve Göksu deltaları uzak epey fakat bende Ramazan bayramında oradaydım ve internetten yaptığım ön araştırma ve harita bilgilerinden hareket ederek Karataş ilçesinin sahil şeridine gelmeden sağda Akyatan gölü var orayı tavsiye edebilirim.Karataş sahiline gelmeden yaklaşık 500m geride hastane tabelası var sağa,o yola döneceksiniz ve devam edin,köyün içinden sağa dönüyorsunuz.O yol sizi göle götürüyor.Saz delicesi,İzmir yalıçapkını ve arapbülbülüne rastlamıştım fakat göç bittiğinden yeterince tür göremedim.

dkokenek dkokenek 7.11.2011 16:26:00

0505 540 99 75

görüşelim

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT