TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Nikon 70-200mm f/2.8 için Tele Converter Seçimi

marjikal marjikal 10.11.2011 11:27:00
Merhaba,

Nikon D3 body ile birlikte kullandığım Nikon 70-200mm f/2.8 VR ile uyumlu tercihen 1.7x ya da 2x tele converter almak istiyorum.

Ancak birkaç gün önce 2x Quantaray tele converter kullandım. Nikon un 300mm f4 lensi ile sorunsuz çalıştı ancak 70-200 f/2.8 lense takınca netleme problemi yaşattı.

Hem fotoğraftaki kalite kaybını minimum yaşatacak hem de netleme konusunda sıkıntı yaşamayacağım tele converter önerisinde bulunabilir misiniz ?

Nikon tele converterleri nispeten pahalı, buna alternatif olabilecek kalitede öneriniz var mıdır ? 1.7x ile 2x arasında fotoğraf kalitesinde önemli fark yaşar mıyım ?

Yoksa tele converterden komple vazgeçip bir müddet daha birikim yapıp 400mm vs. lens mi almam daha doğru olur ?

Teşekkür ederim...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.11.2011 12:40:00

Mansurov un bu konuda bir yazisi var ilgilenizi cekerse....

www.mansurovs.com/nikon-70-200mm-vr-ii-for-birding

Sil

marjikal marjikal 10.11.2011 21:09:00

Değerli önerileriniz için öncelikle teşekkür ederim.

Elimde 70-200mm f/2.8 VR olduğu için ilk etapta bu lensten faydalanmak istiyorum. TC ne olursa olsun orjinal telefotonun yerini tutamaz, bunun farkındayım... Bir fırsatını bulabilirsem Nikon 1.7 teleconverter ile 2x III serisi converteri deneyip ona göre karar vermeyi düşünüyorum.

ekey ekey 10.11.2011 19:58:00

Nikon 20EIII TC yeni bir seridir ve asphrecal özelliği ile 70-200mm f2.8 ile müthiş uyumlu ve hızlıdır. Keskinliğinde bozulduğunu sanmıyorum. Tavsiye ederim, verdiğiniz paraya değer diye düşünüyorum.

Selamlar...

sener sener 10.11.2011 15:42:00

Merhabalar,

Nikon tc lerde performans olarak beklendiği gibi en iyi 1.4 sonra 1.7 ve 2.0 gelir. 2.0 tc yi ben önermem çünkü kontrast ve keskinlik kaybı ve diyaframı çok düşürdüğünden dolayı. 1.7 ise odak uzaklığı olarak arada olmasına rağmen performans olarak 1.4 e çok daha yakındır bu sebeple sizin lensinizle öneririm.

Aslında bu kombinasyonu nerede kullanacaksınız o da önemli. Genellikle 80-200 f/2.8 lens iç mekanlarda sempozyumlarda vs. yani az ışıklı ortamlarda kullanılır. Şayet böyle ise 1.4 tc alın veya hiç tc kullanmayın derim. Kuş için kullanacaksanız 1.4 almayın 1.7 alın derim. Bununla beraber makul fiyatlara daha iyi alternatifler olduğunuda söyleyim mesala 300mm AF-S f/4 sabit odaklı lens ile çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz ayrıca bu lenside tc ile kullanabilirsiniz. Fiyatıda makuldür.

Nikon halen sabit odaklı 400mm bir lense sahip değildir onun için birikim yapıp böyle bir lens şu an alamazsınız. Ayrıcada 400mm de kuş fotoğrafçılığı için yeterli olmayacaktır herzaman daha fazla odak uzaklığı ihtiyacı olacaktır.

Kuş fotoğrafçılığında en popüler lens 500mm f/4 sabit odaklı lenstir. En popüler olmasının sebebi de diğer tüm super telefoto ların yapabildiğini yapması vede ağırlığının daha hafif olmasıdır (bkz. http://www.kenrockwell.com/tech/birds.htm ). Bununla beraber dezavantajı ise tüm super telefoto lenslerde olduğu gibi pahalıdır. Örneğin Canon 500mm f/4 IS II lensin yurt dışı fiyatı 10500$ ve Nikon 500mm VR II lensin fiyatıda 7900$ dır (fiyatlar b&h dan alınmıştır).

Kuş fotoğrafçılığı sürekli keyif aldığınız ciddi bir hobiniz ise eninde sonunda super telefoto ihtiyacınız olacak ve almak isteyeceksinizdir. Onun için bence 300mm veya 400mm ile başlamak yerine alabiliyorsanız sabir odaklı bir 500mm almak en mantıklısı zira diğer seçenekler zaman içinde para kaybı demek. Bununla beraber bu kadar yatırımı bir anda yapmak zorsa ve zaman içinde de hiç fotoğraf çekememektense daha makul fiyatlı lenslerle başlamak ta mümkün (benim de yaptığım gibi) hemde zaman içinde tecrübenizide bu lense arttırabilirsiniz.

Bunlar benim görüşlerim umarım lens seçiminize katkısı olur. Selamlar.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 10.11.2011 13:29:00

Nikonun 1.7 teleconvertoru cok basarilidir..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT