nikon ekipmanlarımı satmıştım. ve uzun aradan sonra yine dslr kasası taşımak nasip oldu.
canon 7d ve 400 mm f 5,6 aldım.
canonun piyasadaki bodyleri nikonlar kadar iyi renklere sahip değiller. yeni açıklanan 1dx hariç
Kuş fotoğrafçılığında canon 7d ile 14 bitte saniyede 8 fps seri çeki imkanı sağlıyor. 400 mm f5,6 ise o paraya alınabilecek en iyi sabit lenslerden birisi ve canon 7d ile ekonimik bir set haline gelmişler...
ben bu uyumu gördüm ve aldım. hayırlısı...
Nikonun yeni serileri d800, d400 ve d4 hala açıklanmadılar.
D3s mp olarak düşük kalıyor ve video çekimide düşük çözünürlükte.
Ama iso ve reknte Canon 1D X in tek rakibi. ama modası geçti.yazık oldu.... tam da alacaktık.
Nikon nun sessiz kalışı ve d300s i çıkarırken d300 e sadece düşük çözünürlükte bir video ekleyerek çıkarışı bütün kullanıcılarını zora soktu.
d 7000 i piyasaya sürdü ama o body orta ve üst düzey kullanıcılar için sadece geçiş dönemini atlatıcı bir ekipmandır. fuzuli bir para vermek yanış olurdu. o dönemde 10 fps çekim hızındaki sony slt a55 daha uygun bir body di ve almıştım. Nikon a en az bir yıllık bir ara verdim...
Kuş fotoğrafçılığı için sıfır ve hesaplı ; canon set kurdum...
Bence ;
önümüzdeki 1 yıl süresince Canon 7d ve 400 5,6 yeni ekipman kuracaklar için an en akıllıca bir seçim olacaktır. çünkü nikonda böyle bir set yok....
sonrası 1dx gibi bir body ve 600 f4 gibi bir lenstir... Nikon D3s i tahtından indirdi... işte karşılaştırma linki kopyalayıp yapıştırın. bize her zaman lazım.
http://www.snapsort.com/compare/Canon-1D-X-vs-Nikon_D3S