X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92819
Gözlemler 9871
Videolar 1349

FORUM

canon 60d de netlik problemi

cansuozcan cansuozcan 18.11.2011 03:08:00
Canon 60d+400 mm lensle foto. çekerken netleme yaptıktan sonra tam deklanşöre bastığımda tekrar netleme yapıp netliği bozuyor ve çekim yapmamı engelliyor.Bunun nedeni ayarlarını yapamadığım için makineyi zorlamam olabilir mi? ayrıca bir başka sorun yine tam basılı halde makine önce çekim yapmayıp bekliyor sonra ardarda çekimler yapıyor ve sonuç bulanık çıkıyor. 60d kullanıcılarından çekim için öneriler bekliyorum. yanlış yaptığım bir şeyler var bulamıyorum.(genelde kapalı havalarda ısoyu 400 öğle saatlerinde 200 e indiriyorum. ışık direk geldiğinde f ile oynayıp 0 dan +1 +2 ye kadar çıkarıyorum. arka fon koyu renk(dallar yaprak) olduğunda f 0 da bırakıyorum ayrıca makine seri çekim modunda)

sezmez sezmez 5.12.2011 18:09:00

Merhaba Cansu Hanım;

Canon kullanıcı değilim ama şunu kontrol etmenizde fayda olabileceğini düşündüm. Çekimi Vizörü kullanarak mı? yoksa LCD ekranı kullanarak mı? yapıyorsunuz.

berece berece 4.12.2011 23:14:00

Menüler aynımıdır bilmiyorum.Bir de sabit çekimlerde one shot tercih edin.Hareketlilerde AI servo ,Al focusu ben hiç kullanmıyorum.Lensi mümkün olduğunca sabitleyin tripod fasülye torbası vb ile.400 mm ve 60 d bayağı hızlı bir ikili ,tek nokta odaklama en küçük hareketinizde netlik noktasını hızlı bir şekilde değiştiri.Çok noktadan netliği zaten tercih etmeyin.

armadillo armadillo 4.12.2011 23:14:00

C.Fn III.2 Oto odak motor kısımda 4 ayrı ayar modu var:
0) AF önceliği / Takip önceliği
1) AF önceliği / ilerleme hızı önceliği
2) Serbest bırakma /ilerleme önceliği
3) Serbest bırakma /Takip önceliği

senin dediğin 3. mod. bu modda iken "ilk çekimde konuya odaklanmaktan ziyade deklanşörü serbest bırakmaya öncelik verilir, sürekli çekimde ise, 2. ve sonraki çekimlerde odak takibine öncelik verilir " deniliyor
Hakan, senin dediğin 0). mod yani AF önceliği / Takip önceliği olmasın sakın, konuya netlik kazandıralım istedim.

berece berece 4.12.2011 23:08:00

7 D de menü 10.bölümde 3 .sekmede Oto Odak /motor var ona girip AI servo serbest bırak takip önceliğine geçin.8

croma croma 19.11.2011 21:37:00

netlemeyi yapıp ,deklanşöre bastığımda tekrar netleme yapıyor demişsiniz.Bunu anlayamadım.Deklanşörler iki kademelidir,yarım basış netlemeyi,tam basış çekimi yapar."f"değerleri diyafram değerleridir. -0+ ise pozlama telafisidir. - pozlama yüksek ışık,+pozlama düşük ışık koşullarında yapılır.

cansuozcan cansuozcan 18.11.2011 21:06:00

Teşekkürler. .. Levent abi ayarları senin dediğin gibi ayarladım farklı olarak oto aydınlatma iyileştiricisi kapalıymış,ölcüm modu da kısmi ölçümdeymiş. Diğerleri tamam.En kısa zamanda tekrar deniyorum..

caylak76 caylak76 18.11.2011 20:25:00

Ben de 60 d+ 400mm kullanıyorum Cansu Hanım. Söyledikleriniz bende olmuyor.Ayarlardan olabilir buyuk olasılıkla.Kendi makinemin ayarlarını size soyleyeyim.Sizde kendikinizi kontrol edersiniz.

Odak AF genelde Al servo-duruma gore Al focus ta

Af nokta secimi Elle secimde merkez noktada.Sizde otomatikte sanırım.Odak degisiyor olabilir netlik bundan dolayı bozuluyor olabilir.

Ölçüm modu Nokta ölçümünde

Kalite Raw da

Genelde AV çekim modunde

Havalar genel olarak kotu gittigi icin pozlama telafisi -1/3

Cekim hızı yuksek hızlı seri çekimde

Fotograf tipi standart

Beyaz ayarı oto

Oto aydınlatma iylestirici kuvvetlide.

Iso kirliligine gelince aynı problemi bende yaşıyorum.Iso da 200 u ben ancak guzel havalarda gorebiliyorum.Gunes yoksa 320-400 den asagı dusmuyorum hic.Kirliligin nedenini bilmemekle birliktte sensor 18mp le yeterli gelmiyor diye dusunuyorum.Yeni yeni kotu havalarda RAW ın boyunu kucultmeye basladım.Kirlenme kısmında belirgin bir azalma oluştu.Tabi bu sefer de kuslara yakın olamassam crop yaparken sorun yaşıyorum.Kalite dusuyor.Sizde deneme yapabilirsiniz.

Is bilen ustalarımız size daha fazla yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.Sayenizde bende yanlışlarımı düzeltebilirim umarım.

ademyagiz ademyagiz 18.11.2011 20:23:00

Canon kullanıcısı değilim ama makinenin netleme ayarları ile ilgisi olabilir diye düşünüyorum.

caylak76 caylak76 18.11.2011 20:07:00

Ana sayfaya taşımak adına Canon 60d de netlik problemi .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT