TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

20 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş parkuru,

shooter shooter 5.12.2011 23:03:00
Bu hafta sonu İzmir de yaşananları öğrenince şaşırmadım desem yalan olur. Kuş cenneti içinde yeni yapılan 20 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş parkurunun açılışı cümbür cemaat gerçekleştirilmiş. Ramsar alanı olan ve ülkemizin en önemli sulakalanlarından biri, yüzlerce türe evsahipliği yapan kuşcennetindeki gelişmeler doğrusu beni kaygılara sürükledi.

Kuş cennetindeki yolun revizesi, anlatılanlara göre alanda daha rahat gözlem ve kuş meraklılarının izlemesi için ulaşım kolaylığı getirilme amacıyla yapılmaktaydı. Oysa, açılışta duyduklarım bunun böyle olmadığını yakın bir gelecekte kuşcennetinin yavaş yavaş yok edilmesine adım atılacağının göstergesiydi.

Kuşcennetinin korunması ve özellikle kuşların daha güvenli, rahat ve rahatsız edilmeden izlenebildiği, beslenme ve üreme çabalarına balta vurulmayacak gelişmeler beklerken, daha farklı bir gelişmenin kapısı açılmışta haberimiz yok..

Başkanın kendi sözleri ile konuyu netleştirmeye çalışalım: "Kocaoğlu, kentin kuzey bölgesini önemli bir cazibe merkezi haline getirme hedefine bir adım daha yaklaştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: Kentin kuzeyinin cazibe merkezi haline getirilebilmesi için Doğal Yaşam Parkı ve piknik alanını yaşama geçirdik, bölgeye kurulan özel üniversiteler ile kuzeye hareket geldi, Tuzla’nın idari binalarının da bulunduğu 420 dönümlü alanda gençlik merkezi, bilim parkı ve akvaryum kurmayı planladık..."

Fazla söze gerek var mı, kuşcenneti, kuşlara duyarlığı olanlara değil, gürültücü bir mangal partisine açılıyor adeta.

Yakında söylediklerimi alanda gözlerinizle görünce, fotograf için kamuflajda iken arkanızdan aniden on onbeş bisikletin vınnnnnn diye geçmesine, kahkalar ve bağırtılar arasında alanda koşuşturanlarla merhabalaştığınızda umarım iş işten geçmemiş olur...

Birileri, başkana kuşcennetinin önemini ve farklılığını anlatmalı. Yoksa, önüne sürülen projeler cennetin idam fermanları olacak...

armadillo armadillo 7.12.2011 20:47:00

Böyle giderse yakında mogan gibi bir yer olur

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT