X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92819
Gözlemler 9871
Videolar 1349

FORUM

ucuz Canon 400mm

uu99 uu99 6.12.2011 08:21:00
Arkadaşlar, Amerika dan Canon 400mm sipariş vereceğim. Bulduğum linkteki fiyat çok ucuz. Şu an 899 dolar.

Acaba Canon 400mm birden farklı modeli mi var? Yoksa tek model mi?

http://www.thedigitalhunter.com/products.asp?dept_id=&product_id=242

ihsan ihsan 20.01.2012 21:36:00

Üzüldüm adınıza, sonuçta bütçeniz kısıtlı olmalı ki böyle bir yola girdiniz. Artık geç ama bir site buldum. Bundan sonra aynı şeylerin yaşanmaması için faydalı olabilir. Siteden dünya çapında ürün veya alışveriş sitesi aratıyorsunuz. Ben the digital hunting i arattım. Aldığı puan ve yorumlar çıkıyor. Biz de site hakkında fikir sahibi oluyoruz. Tekrar geçmiş olsun.

http://www.resellerratings.com/store/The_Digital_Hunter/

uu99 uu99 19.01.2012 10:06:00

Kesinlikle haklısınız.

Amerika daki arkadaşımın "burada bu işler çok sıkı, herhangi bir sahtekarlık olamaz" sözüne güvenerek sipariş vermiştim.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 19.01.2012 09:57:00

Cok uzucu bir durum olmakla birlikte bu kadar uyariya ragmen bu siparisler yapilmissa vede para odenmisse bu risk goze alinmis demektir. Kumarda kaybekmek gibi bisey. Gecmus olsun.

karaani karaani 19.01.2012 09:10:00

Birçok arkadaşımız sizi uyarmaya çalışmıştı,Yurtdışı sitelerde alışveriş yapılabilecek kendini kanıtlamış siteler haricinden uzak durulmalı diye,

Unutmamalı ki " Ucuzdur vardır bir illeti,pahalıdır vardır bir hikmeti " .

Umarım Fazla bir zarar çekmezsiniz.

Uzücü bir durum.

uu99 uu99 19.01.2012 08:44:00

2 lens sipariş ettim. Sipariş edeli 2 ay oldu biri hiç gelmedi. Birisi yanlış geldi. Canon macro istedim. Sigma macro geldi.

Hala uğraşıyorum...

millidere millidere 19.01.2012 05:55:00

thedigitalhunter

adı üzerinde dijital avcı

üzücü...

nayko nayko 18.01.2012 21:02:00

Selam,

Ne gibi bir sorun yasadın paylaşabilecek mısın?

uu99 uu99 18.01.2012 20:38:00

Arkadaslar, thedigitalhunter sitesinden uzak durun Kesinlikle dolandiricilar.

mutan mutan 23.12.2011 13:17:00

almak içinde bildiğim en iyi yer de burası (bh)...

ömer ömer 23.12.2011 12:51:00

Amerikadan alınacak fotoğraf maknellerinin fiyatını öğrenmek için en doğru adres bh photo dur buradaki fiyattan %5 dan fazla düşük fiyat verenlere güvenmeyin daha önce bu tip yerlerden almak isteyen arkadaşların başına benzer şeyler geldi ,bazısı parasını alamadı bazısı ilave vergiler ödedi en azından o ürün kalmadı şunu verelim gibi bir durumla karşılaştılar. Nereden satın alacağınız kendinize kalmış ama fiyat öğrenmek için doğru adres orası.

ihsan ihsan 20.12.2011 12:10:00

Siz, evet analog makine için deseydiniz, çünkü 400 mm objektifin iki ayrı türde modeli yok. Daha doğrusu diğer EOSlerda da böyle bir ayrım yok. Umarım sonuç istediğiniz gibi olur.

abana abana 19.12.2011 09:11:00

Anaolog makine için diye bir şey olamaz.Yazdıkları ve fotoğraf öyle söylemiyor.Bence firmayı arayıp direk sahtekarlık yaptıklarını söyleyebilirsiniz.Amerikada bu tür işler bu kadar kolay olamaz.Bence arayıp direk konusun yazdığı fiyattan vermek zorunda.

uu99 uu99 19.12.2011 08:38:00

Vergi ve kargo dahil 1,199 USD yinede hesaplı geldi. Bu yüzden farkı ödeyip ürünü almaya karar verdim.

ürün elime geçince buradan bildireceğim.

hyperbiker hyperbiker 19.12.2011 08:36:00

Almış olduğunuz ürünü iade edebildiniz mi?

uu99 uu99 19.12.2011 08:12:00

Beni uyaran arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Ürünün Cuma günü teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat firma Cuma günü Amerika daki arkadaşımı arayıp, ürünün analog makineler için olduğunu eğer dijital makine için istiyorsanız 1,199 USD olduğunu söylemişler.

caylak76 caylak76 13.12.2011 23:12:00

Merhabalar;

Uluslar arası kargo sirketlerinden TNT de calışıyorum.Gümrük mevzuatına cok hakimim.Bu isleri kurye sisteminde yapmanızı tavsiye etmiyorum.Yapsam ben yaparım :):)Ama olmuyor.Zorlamayın hic. Degisen gumruk mevzuatı 75€ nun uzerindeki tüm gönderileri gümrüğe bırakır.Altındaki gönderiler icinde Türkiye de ki muadillerinin durumuna bakılır.Odenecek vergi %18-20 arasındaki vergi bu isin kolay kısmı.Firma olarak şahıslara gelen ve gumrukte kalan gonderileri firma olarak biz cekebiliyoruz. Gumrukcu icin komisyon alınmıyor.(Firmalara gelen urunler sadece gumruk komisyoncuları tarafından cekilebiliyor)Fakat Kargo firmaları ordino ucreti alır.Bizde 150 TL dir bu ucret.Uzerine cekim zamanına göre de ardiye yansır.Buda 80 TL gibi bir rakamdan baslar. Uzerine ab icin %18 AB dısındaki ulkeler icin %20 vergi alınır.Bu tutarlara birde damga pulu ucreti vs ilave ediliyor.Ama o cok bir sey tutmaz.Asagıdaki urun 900$ oldugu var sayılırsa turkiyeye sokum islemi b&h fiyatına cok yakın olur.Fakat bu site banada hic guvenilir gelmedi.

Posta servisi daha uygun olur ama onunda takip sistemi bana güvenilir gelmiyor.Extra bilgi lazımsa bana yazabilirsiniz.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 13.12.2011 23:10:00

Murat bey, yazdiklariniz cogunluguna katiliyorum,Hasan kardesimiz gercektende gumruk bolumunde calisiyor bildigim kadariyla ve bazi cumlelerden alinganlik gosterdi saniyorum.. Ama sizi sikayetinizle Hasan beyin sikayeti ayni seyler degil.. Faturayi farkli gostermek sonucta bir tur sahtekarlik .. Ancak 75 euro degere gore ismarlanmis birseyinde memurun insiyatifi ile eziyet haline getirilip insanlarin madur edilmeside bir okadar yanlis.Sahsen ben guvenipte 50 dolarlik bir malzeme bile ismarlamiyorum..

nayko nayko 13.12.2011 19:35:00

ABD den satın alınan ve gümrükte takılan ve büyük inatla gümrüklemesini Ankara Esenboğa da inat edip bu gün iki saatte bitirdiğim 239 USD lik işin toplam maliyeti:

Fatura tutarı : 442 TL (239 USD)

Fedex kargo : 56 TL (30 USD)

Konşimento : 100 TL

Ardiye bedeli : 150 TL

Vergi : 88 TL (AB ülkeleri için %18, ABD için %20)

Daha önce de başka bir siparişim (265 USD) US Postal service ile gelip, Türkiye de PTT aracılığı ile hiç gümrüksüz teslim edilmişti.

Tercih şansınız varsa kargonuzu US Postal Service ile getirtin.

Hiç bulaşmamak dah iyisi :)

Selamlar

arslan236 arslan236 13.12.2011 17:20:00

ürün arkadaşınızın eline geçmişmi

uu99 uu99 13.12.2011 15:19:00

Arkadaşlar, konunun farklı yerlere gitmesine üzüldüm.

Sonuç olarak ben bu siteden, 899 USD artı 75 USD vergi ile ürünü aldım. Amerikadan gelen bir arkadaş 2 hafta sonra ürünü yanında getirecek.

MuratC MuratC 13.12.2011 13:35:00

Hasan bey, merak ettim siz gumruklerdemi calisiyorsunuz? Niye boyle bir savunmaya gectiniz anlamadim.

Oncelikle ben burada arkadaslarin mal bedellerini dusuk gostererek ithalat yapmalarini tesvik falan etmedim. Bu apayri bir konu, sorumluluguda yapanlarindir elbet. Burada belirtmeye calistigim konu faturasi tam ve duzgun yapilmis mallarda gumruge takiliyor, degeri su anda belirtilen limitler dahilinde olsa bile. Niye diye soruldugunda, gumruk memrunun insiyatifinde deniyor. Gerek is icin gerek kendim icin gettirtigim bir cok urun bu sekilde birgun takiliyor bir gun geciyor. Bazi urunler su andaki limit 75Euronun cok ustunde olmasina ragmende gectigi olabiliyor. Ama su aralar ozellikle bazi belli kuryelerden ne getirseniz istisnasiz hepsi takiliyor, bazi kuryelerde ise takilma olayi cok az oluyor. Buda sunu gosteriyorki, bu is tamamen ordaki memurun o gunku psikoljisi veya baska durumlariyla alakali. Ben yaptigim tasvirin arkasindayim, ne demek milyarlarca dolar donen bir kapiyi insanlarin insiyatifene birakmak?? Yazarsin belli kurallari, limitleri herkes uyar onlara...

Ayrica gumruklerin calisma yontemleri icin yazdiklarinin isin tabiki olmasi gereken prosedurleri ve su anda bu isi siki tutuyorlar dogru. Ama bu isi ne kadar boyle gider suphelerim var dogrusu. gecmiste gumruklerin ne kadar lacka ne kadar pis islere bulastigini bilmeyen yoktur herhalde. Arada bir sikayet olur, baskin olur, buyuk bir yolsuzluk patlar o zaman bir ceki duzen verirler, buda 5-6 ay gider sonra gene eski sistem geri donerdi. Umarim simdi bu ciddiyetleri daha kalici olur. Ama neyin gecip neyin gecmeyecegine oradaki bir gorevlinin kara vermesi son derece yanlis ve sakincali

topcu78 topcu78 13.12.2011 11:32:00

Yurt dışından posta yoluyla getirttiğiniz eşyaya Gümrük vergisi ödememek için (örneğin 500mm )nin değerini getirttiğiniz ülkede kesilen FATURADAKİ DEĞERİNİ (150--100 ) $ gibi YAZDIRTIRSANIZ elbette eşyanız GÜMRÜKTE TAKILIR,BU HAL SİZİN GÜMRÜK ve VERGİ KAÇAKÇILIĞI İLE YARGILANMANIZA NEDEN OLUR. Avrupa ülkelerinden gelen eşyaya %18,Amerikadan gelen eşyaya %20 Gümrük vergisi alınmaktadır.TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÜMRÜKLERİ MUZ CUMHURİYETİ MANTIĞI İLE ÇALIŞMAMAKTADIR AKSİNE DÜZENLİ VE CİDDİ ÇALIŞMAKTADIR.Değeri yüksek olan eşyanın FATURA DEĞERİ AZ GÖSTERİLMİŞ OLDUĞU HALLERDE İNTERNET ÜZERİNDEN TÜRKİYEDEKİ FATURALI SATIŞ DEĞERLERİ ARAŞTIRILMAKTA VE DİĞER GÜMRÜKLERLE İRTİBATA GEÇİLEREK EMSAL İTHALATLAR ARAŞTIRILMAKTA VE DE TÜRKİYE DİSTİRİBİTÖRLERİNİN DEĞERLERİ ARAŞTIRLMAKTA. Alınan Gümrük vergilerine veya Gümrükte eşyanızın kalmasına itirazlarınızı ilgi Gümrük Müdürlüğüne dilekçe ile yapma hakkınız var tabiki.

diskuso diskuso 12.12.2011 23:58:00

Dünyada iki perakendecinin fiyatı benchmark olarak kabul edilir, iki perakendeci de NewYork tadır. www.adorama.com ve www.bhphoto.com. Onların verdiği fiyatlar genelde taban fiyatlardır. Bir de amazon ve ebay gibi e ticaret yapan siteler vardır ki onlar da zaman zaman kampanyalı ürünler yapar, verdiğiniz fiyatlara düşebilir. Bunların dışındakilere şüphe ile yaklaşmak lazım. Selamlar...

nayko nayko 6.12.2011 18:30:00

Ben de ikinci el bir ürün ile ilgileniyorum ve az önce bana gelen bir yazıyı sizinle paylaşayım:

"Sayın Yahşi,

Degeri 75 Euro`nun üzerinde olan paketler özellikle elektronik ürünler (75 Euro`nun altinda olsa bile) gümrük islemine tabi tutulabilmektedir. Bu konuda tüm yetki ve insiyatif gümrük memurlarina aittir.

Satin almak istediginiz ürünler ayakkabi ya da tekstil ürünleri ise kisisel kullanima yönelik sayida (3 - 5 adete kadar) oldugu sürece degeri 75 Euro`nun üzerinde olsa bile gümrük islemlerine tabi tutulmayabiliyor.

Ancak yine de gümrük konusunda kesin bilgiler verebilmemiz maalesef mümkün degildir. Ürünlerinizin gümrüge tabi olup olmayacagi, oldugunda da olusacak masraf gümrük memurlarinin insiyatifindedir. Paketinizin gümrük islemine tabi tutulmasi durumunda, kargo ücreti disinda islem ücreti ödemeniz gerekebilir.

Normal sartlarda Amerika`dan Türkiye`ye 2.el ürünlerin girisi yasak olup, ürünün icerigine ve görüntüsüne göre gumruk sureci degisebilmektedir.

ihsan ihsan 6.12.2011 18:12:00

Sanırım arkadaş (uu99) Amerikadaki arkadaşına aldıracak. Yoksa kargo, gümrük eklenince Erkayalar daha mantıklı olabilir :)) Site hakkındaki düşüncelerim değişmedi. Amerikada işi sıkı tutabilirler ama bu site ABDde olmayabilir. Uzakdoğudan yayınlanmış olabilir ve ödediğiniz paralar hesaplarına yatıyordur. İletişim biligleri veya adres göremedim. Şüphelenmek lazım. Daha önce benzer siteler bulmuştum hepsi de dolandırıcıymış.

nayko nayko 6.12.2011 17:55:00

Selam,

Yurt dışından ürün getirmeyi düşünen arkadaşlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sitesine bakmayı ihmal etmeyin, canınız sıkılabilir.

Fedex, UPS vb. firmalar getirdikleri ürünleri gümrük memurunun huzurunda açıyorlarmış AB ülkelerinden gelen ürünlere %10, ABD den gelen ürünlere ise %20 gümrük vergisi uygulanıyormuş.

http://www.gumruk.gov.tr/tr-tr/yolcuislemleri/Sayfalar/default.aspx

millidere millidere 6.12.2011 17:28:00

merhabalar

bu site pekde rasyonel görünmüyor, dediğiniz lensi piyasadan çok ucuza veriyorlar, fakat 3000 dolarlık lensede 9000 küsür dolar yazmışlar, zannederim rasgele yazmışlar fiyatları. bir sahtekarlık durumu var gibi görünüyor. eğer alırsanız ve ürün gelirse lütfen bizleride bilgilendirin, selamlar...

arslan236 arslan236 6.12.2011 17:22:00

O fiyata temiz ikinci eli bile zor. Birde firmanın ismini google da aratın ne söyleniyor diye. Dolandırıcılık amacıyla açılmış bir site olabilir dikkatli olmakta fayda var.

hilyil hilyil 6.12.2011 16:52:00

Selamlar bende 400 mm arıyorum bu aralar aslında fiyatı gayet iyi fakat eğer ben yanlış bilmiyorsam bu sitelerden alışveriş yapıldığında belli bir miktarın üzerinde gelirken gümrükten vergi konuyor fatura tutarına göre onu bir araştırın derim. ve eğer sorunsuz alırsanız bilgi almak isterim

uu99 uu99 6.12.2011 14:00:00

Bu ayki bir kampanyadan bahsediliyor.

Amerika daki arkadaşımla görüştüm. Burada bu tip işler çok sıkı, herhangi bir yamuk yapamazlar diyor. Ben şansımı deniyeceğim :)

nizam nizam 6.12.2011 13:57:00

Bu lensin oradaki fiyatı 1200-1250 dolar arasında, 899 dolar çok ucuz. İhsan beyin söylediklerine katılmamak elde değil.

ihsan ihsan 6.12.2011 13:30:00

Verdiğiniz linkte diğer objektifler de çok ucuz. Dikkat edin, paranızı kaptırmayın.

lodos lodos 6.12.2011 13:12:00

400mm. canon lensler için 4 ayrı model mevcut

sizin bakmış olduğunuz f:5,6 olan modeli ve 0 lens için fiyat çok uygun ve güzel sonuç veren bir lens ancak TC kullanmanız mümkün olmayacaktır.

400mm. nin ayrıca 2 adet f:2,8 modeli (markI ve mark II) ve birde f:4 DO modeli mevcuttur.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT