Arazi El Kitabı
hyperbiker 6.12.2011 13:27:00
Merhaba arkadaşlar,
Çalışmakta olduğum madenin hemen yanıbaşında küçük bir gölet var. Bu gölete şahin, kızıl şahin, gri balıkçıl, ördek ve daha bir çok tür geliyor.
Geçen Pazar günü işten biraz vakit bulduğumda daha önce tesbit etmiş olduğum ve özellikle şahinlerin fotoğraflarını çekebilecek yakınlıkta olan bir noktaya giderek makinemi kurdum. Ancak daha önce hiç arazi deneyimim yoktu. Doğal olarak kuşlar belli bir mesafeden beni görünce kaçtılar. Yine de oturup bekledim yaklaşık 3 saat boyunca ama hiç biri geri dönmedi. Hatta geri gelen şahinlerden biri sanırım beni farkettiği için konmaktan vazgeçerek kaçtı.
Bütün bunları yazmamın nedeni şu: elimdeki ekipman fotoğraf makinası, lens, tripod, Kuş Gözlemcisinin Cep Kitabı ve 4 çeker araçtan ibaret. Herhangi bir kamuflaj malzemem de yok. Bunlardan da önemlisi araziye çıkınca nasıl davranılacağını bile bilmiyorum, çünkü hiç çıkmadım.
1 - Arazide çekim yapabilmem için ne tip ekipmanlara ihtiyaç duyarım?
2 - Hangi saatlerde saha çıkıp kamp kurmak gerekir, nasıl davranışlar göstermem gerekir?
3 - Bu konuda yazılmış herhangi bir kaynak var mıdır? Tamer Zeybek in hazırlamış olduğu sunum çok başarılı ancak ben daha geniş bir kaynak arıyorum.
4 - Uşak civarında bir çok gölet ve baraj var. Bunların içinde Kıranköy Göletinde çok çeşitli türleri görmek mümkün. Buralara bir keşif gezisi yapmayı düşünenler olabilir mi? Belki ben de bu sayede onlara katılarak deneyim kazanmış olurum.
Selam ve sevgilerimle,
Çağlar