Erkan,
Senin iyi niyetin apaçık ortada ama bu olaya sadece çağrı yapan kişi sayısı olarak bakmamak gerekir, diye düşünüyorum. Bazen bir kişinin çabası bile yeterlidir. Fikret Abinin bu olaya çağrı sayısı olarak bakmayacağına inanıyorum çünkü o zaman çağrı yapan kişilerin isteklerinin önemli olmadığına hükmetmiş olacaktır ki kendisini tanıdığım kadarı ile bu mümkün değil. Ben gerek kendisinin, gerek diğer arkadaşlarımızın çalışmalarına, başka ortamlarda rastladığımda, duyduğum özlem içimi acıtıyor.
Ancak konunun altında çözümlenmesi gereken bazı fikir ayrılıkları olduğunu algılıyorum. Çok derin görünen fikir çatışmalarının, çoğu zaman incir çekirdeğini doldurmayan şeyler olduğuna, yanlış anlaşılmalardan, yanlış aktarılmalardan kaynaklandığına ve karşı karşıya gelerek değerlendirildiğinde çok kolay çözümlendiğine de çok şahit oldum.
Ancak insanı en çok yaralayan davranışın, en çok sevdiğinden gelenler olduğunu da yaşayarak gördüm, ne yazık ki.
Özetle, buradan çağrı yapan arkadaşlarımızın dileklerinin, senin çabalarının, aramızda görmeği dilediğimiz tüm arkadaşlarımızın gözümde önemi büyüktür. Bu forumun sonunda benim çıkarımım, sorunun buradan çağrı yaparak çözümlenemeyecek düzeyde olduğu, başka çabalar gerektirdiğidir.
Umarım 2012 bunu getirir bizlere. Herkese iyi seneler, sevgilerimle.