TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

EKE1

atmaca54 atmaca54 15.12.2011 17:10:00
EKE1 Fikret abim yada abimiz vardı bu sitede,Eskiler bilir yeniler bilmez belkim ama bilmelerini isterim,Onu özledik ve yine aramızda olmasını isteriz,bu forum ne iş yapar bilmiyorum ,belkide iyi işe yarar gelmesi için,buradan sesleniyorum eğer fikret abimizi tekrardan aramızda olmasını isteyenler varsa ve onu tekrar aramızda görmek isteyenler varsa,her kim olursa olsun ister yönetici ister üye onu çağıralım buyursun gelsin,bizler ile beraber olsun eskisi gibi bir abi yada bir amca şevkati ile bizler ile beraber olsun eskiye bir sünger çeker misali...

Bayım seni yeniden aramızda görmek bize çok mutluluk vereçek haberin olsun.

dede dede 27.12.2011 09:31:00

Erkan,

Senin iyi niyetin apaçık ortada ama bu olaya sadece çağrı yapan kişi sayısı olarak bakmamak gerekir, diye düşünüyorum. Bazen bir kişinin çabası bile yeterlidir. Fikret Abinin bu olaya çağrı sayısı olarak bakmayacağına inanıyorum çünkü o zaman çağrı yapan kişilerin isteklerinin önemli olmadığına hükmetmiş olacaktır ki kendisini tanıdığım kadarı ile bu mümkün değil. Ben gerek kendisinin, gerek diğer arkadaşlarımızın çalışmalarına, başka ortamlarda rastladığımda, duyduğum özlem içimi acıtıyor.

Ancak konunun altında çözümlenmesi gereken bazı fikir ayrılıkları olduğunu algılıyorum. Çok derin görünen fikir çatışmalarının, çoğu zaman incir çekirdeğini doldurmayan şeyler olduğuna, yanlış anlaşılmalardan, yanlış aktarılmalardan kaynaklandığına ve karşı karşıya gelerek değerlendirildiğinde çok kolay çözümlendiğine de çok şahit oldum.

Ancak insanı en çok yaralayan davranışın, en çok sevdiğinden gelenler olduğunu da yaşayarak gördüm, ne yazık ki.

Özetle, buradan çağrı yapan arkadaşlarımızın dileklerinin, senin çabalarının, aramızda görmeği dilediğimiz tüm arkadaşlarımızın gözümde önemi büyüktür. Bu forumun sonunda benim çıkarımım, sorunun buradan çağrı yaparak çözümlenemeyecek düzeyde olduğu, başka çabalar gerektirdiğidir.

Umarım 2012 bunu getirir bizlere. Herkese iyi seneler, sevgilerimle.

atmaca54 atmaca54 26.12.2011 23:32:00

Bu forumu açmadan önce fikret abi ile hiç konuşmadan bu forumu açtım.

Şimdi bakıyorumda (EKE1)fikret abinin bu formu gördükten sonraki düşünceleri ne olacak bilir gibiyim,ne yapalım bu kadarmış demekki çağrı yapan,keriye kalan sırf lafmış:((

Hatta bir ara sadece fikret abiyi değil tüm eski dostlarımızı bu forum altında çağıralım denilmişti,şimdi bakıyorumda birini çağıramadıktan sonra keriye kalanı hangi güç ve hangi kudret ile çağıraçağız,yazık ne yapalım,biri yada birileri belki bu forumun iş yapmamış olmasından dolayı bayağı sevinecektir belkim?

Ben inanıyorumki fikret abi ve diğer arkadaşlarda bir gün ansızın burada olaçaklar.

Tüm dosttlarımıza selamlar olsun.

atmaca54 atmaca54 25.12.2011 15:32:00

İlk başta yapmış olduğum çağrının yanlış olduğunu,aramızda olmayan diğer arkadaşlarında burada olması için onlarıda çağırmak gerektiğini söylemiştiniz.

Şimdi bakıyorumki benim önceden düşündüklerim bir anda diğer forumda çıktı:((

Arkadaşlar şunu anlayalımki,Eğer gerçekten bu arkadaşlarımızı yada abilerimizi burada görmek istiyorsak bu foruma duyarsız kalamalıyız.

Benim görüşüm forumların ikiside çağrıda yetersiz.Buda şu anlama geliyorki benim düşüncem bu arkadaşlarımızı burada gerçekten görmek istemiyoruz anlamana geliyor..

Ne yapalım forumu kapatalımmı yoksa gerçekten dostlarımızı çağıralımmı karar verin?

atmaca54 atmaca54 25.12.2011 15:23:00

Alıntı ; elçiye zeval olmaz der, aşağıdaki mektubu ve selamlarını iletirim...

Sevgili dostlar merhabalar,

Adımızın anılmış olmasından dolayı mutluluk duyduk.

Aynı duyguları paylaştığımız, aynı sevgiyi yüreğimizde hissettiğimiz, aynı bir çift kanadın peşinden koştuğumuz sürece mutlaka bir yerlerde yollarımız ve sevdalarımız kesişiyor olacak.

Sizlerin bu güzel davetine çok teşekkür ederiz.

Ancak biz Trakuş un sadece “yönetimine ve yönetim biçimine” tepkili olduğumuz için ayrıldık. Eğer şahıslara kırgınlığımız olsaydı onlarla selamı sabahı kesip Trakuş’taki varlığımıza keyifle yine devam ederdik. Trakuş’un varlığının, “sitenin parasını veren kişilerin” sıkılıp bir kapatma tuşuna basmasına bağlı olması ve sitenin bu zihniyetle yönetilmeye devam etmesi, mümkün olmayan dönüşümüzü tamamen dağlar ardına atmıştır.

Siz dostlarımızla zaten gönül bağımız hiç kopmadı, başka birçok platformda yine bir aradayız.

Kimseye ceza vermedik biz, fotoğraflarımızı hala değişik sitelerde paylaşmaya devam ediyoruz.

Diğer platformlarda paylaşımda bulunduğumuz insanlar da bizim hedef kitlemiz değil mi?

Tek bir deniz yıldızı için bile büyük fark olduğunu düşündüğümüz sürece de paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu mesajımız davete icabet mahiyetinde olmasa da en azından dostlara bir teşekkürü çok görmediğimiz için kaleme alındı. Zira lügatinizde dostluk, emek, vefa, gönül gibi kavramlar varsa “teşekkür” etmek yük değildir.

Baki sevgi ve saygılarımızla

Zafer Tekin – Okan Koçyiğit

Serhat abinin yazısı..

Kürşat bey,

Her gün siteye giren arkadaşlarımızın yüzde 70 i misafir,

Okan gibi, Zafer gibi. Üye olmayan arkadaşlarımız ve doğaseverler.

Misafirler kendilerini bu ortamda ifade etmek isterlerse Üye olmaları gerekir.

Burada polemiğe açık böyle bir sataşmaya cevap gelirse, yine senin üzerinden mi cevap verecekler.

Bir şeyi düzeltmek isteyenlerin burada olmalarını, mücadele etmelerini isterim.

Talihsiz bir yazı olmuş..

atmaca54 atmaca54 23.12.2011 16:14:00

Yapmış olduğumuz her 2 forumda şu aşamada amaçına ulaşmadı.

Henüz yetersiz sayıda çağrı yapılıyor hadi arkadaşlar şu forumu istenilen şekile artıralım...

Okunma sayısı 2691 yorum sayısı 45 henüz bize böyle çeğrı yapmak yakışmıyor.

atmaca54 atmaca54 21.12.2011 09:24:00

Bu sitenin abilerine tutumu ancak 40 yorumdan mı geçiyor abiler.

Bu şeklide isteğimizi yerine getiremeyiz haberimiz olsun.

Çağrıya devam derim naçizane.

Saygılarımla.

vodo vodo 18.12.2011 21:40:00

Büyükçekmecedeki sel felaketinin olduğu haftayı unutamıyorum.ben fazla vaktim yok kıyafetim uygun değil gibi bahaneleri kendi kendime uydurup kendimi kandırırken o saatlerce suların içinde balıkları kurtarmaya çalışıyordu doğa sevgisini hep taktir ettiğim fikret abiyi tabiki buradada görmek isterim....

Lazaga Lazaga 18.12.2011 21:33:00

kendi adıma söyliyeyim onun gibi insanlara buranın ihtiyacı var..

abana abana 18.12.2011 19:49:00

Kendisini cok iyi tanimiyorum ama bu sitedeki herkes gibi ortak bir sevdamiz var bunu cok iyi biliyorum.kim oldugumuz ne is yaptigimiz nerede oldugumuzun bir onemi yok.onemli olan daha guclu olmamiz hep birlikte dahada buyumemiz.azerbaycandan sesleniyorum tum kuskunler tum darginlar buraya donsunler.ortak sevdamizi hep beraber yasayalim.sesiiimmm geliiiyoooorrr muuuu?.....

atmaca54 atmaca54 18.12.2011 15:23:00

Arkadaşlar bu kadarmı istiyoruz fikret abimizin tekrar geri gelmesini:((

diskuso diskuso 17.12.2011 21:47:00

Mevlana nın sözü bence herşeyi A dan Z ye özetliyor: Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler +1.

İngiltere nin nüfusu 52 milyon kuş gözlemcisi sayısı 6 milyon, lisanslı gözlemci sayısı 2 milyon.

Türkiye nin nüfusu 72 milyon kuş gözlemci sayısı ve fotoğrafçısı sayısı hepimizin malumu; ülkemizin en büyük kuş web topluluğu Trakus un üye sayısı bile 1.8 bin.

Azalarak çoğalamayız... Bütün küskünlerin aramıza dönmesi ve tekrar büyük bir aile olmamız dileklerimle...

shooter shooter 17.12.2011 19:12:00

Hoca, Şems-i Tebrizi demiş ki: "Dostun çirkinliklerine, hoşa gitmeyen hallerine tahammül etmeli, hatasından incinmemelidir. Dosta yüz çevirmemelidir, dosta itiraz etmemelidir... İşte garazsız, ivazsız dostluk budur"

ve eklemiş Mevlana Celaleddin Rumi: "Kusursuz dost arayan dostsuz kalır..."

Burası kuş dostlarının dergahıdır. Burada önemli olan kuşlardır. Kendi egolarımız, arzularımız, kıskançlıklarımız, hatalarımız, olumsuzluklarımız öncelikle kuşlar için verilen emeğe yazık eder.

"Aramayacaksın kimseyi, olması gerekenler zaten yanında. Ve yanında olmayıp gidenler; ne aklında olacak ne de umrunda." da demememiz gerekir.

Yoksa, Birinden "utanıyorum" sonra "u" gidiyor onu "tanıyorum" sonra "t"de gidiyor onu sadece "anıyorum" zamanla "anı"lar gidiyor sadece "yorum" kalıyor ...!

O nedenle geçmişe sünger çekip, tüm küskün kuş dostlarını yuvamızda görelim. Bu forum da, bir kişinin üstünden tüm "küskünler"e çağrının ilk adımı olsun...

‎"Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın. Sussan; acıtır, konuşsan; kanatır ." diye düşünelim... Öyle atalım adımlarımızı...

Bu sözlerim üstüne kelam eylenirse, şunu da unutmayalım:

NE KADAR BİLİRSEN BİL BİLDİKLERİN KARŞINDAKİNİN ANLAYABİLDİĞİ KADARDIR

atmaca54 atmaca54 17.12.2011 17:49:00

Bu forum sadece çağrı için açıldı olayı farklı yerlere çatmayalım.

Ben kimin kime vefa yada fotografının altına bir yorum borcu olduğunu bilemem.

Bu siteden sadece fikret abi değil bir sürü arkadaşımız gitti ben başlangıç olarak fikret abiye seslendim siz değerli abilerimde maşadan tutup ateşin içinden alı verin bir köz parcası.

Kimse yanlış yerlere çekmesin bu konuyu ve bu şeklide kapatalım.

Forumun ana konusana devam edelim.

Saygılarımla

surgeon surgeon 17.12.2011 16:43:00

Önce bir hafıza yoklaması:

Herşey aşagıdaki linkte bulunan kareyle başlamıştı.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=33691

Silivrinin orta yerinde, adı daha sonra "kerkenez kafe" olarak dillendirilen herkesin gönül rahatlığı ile fotoğraflar çektiği bir mekanda çektiğim o ilk kare üzerine ne doğa düşmanlığımı bıraktı, ne de ne kötülere örnek biri olduğumu, kuşçuların yüzkarası olduğumu ve adeta ruhunu kuruttuğumu. Bu kadar ağır sözlere kimse anlam veremedi. Gerekçe ne? Çekilen bu kare yüzünden diğer kuşçular da gelip fotoğraf çekerse, kuşlar da burayı terkederse bunun müsebbibi ben olacakmışım.

Netice: Kuşlar terketmedi tabi orayı. Kuşçular da o mekandan birçok kare yüklediler. Kendisine onca yakarış ve dil dökmeme rağmen bu ağır ithamlarla dolu yazısını yumuşatmadı. Sonunda haklı gerekçesi olmayan bu ağır yorum site yönetimi tarafından silindi. O da tüm karelerini silip, kendisinin bu davranışını haksız bulan siteyi protesto edip gitti. Kendisi, bana göre bir kez yazmış olduğu o yazıdan geri adım atmamak uğruna çok sevdiği bu güzel siteye, bunca insana ve de en önemlisi kendisine haksızlık etti.

Silivriden ayrılmak zorunda kaldığımda herşeye rağmen yine de bir kusurum varsa gönlünü alayım diye kendisi için yüklediğim

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=38865 bu karenin altı halen boş. Tek satır yazmadı.

Siteye dönmeden önce tüm protesto ettiklerinin yanında benim de gönlümü almak zorunda. Bana göre, bizim yeteri kadar değerini bilemeyip küstürdüğümüz onca insan varken bu çağrıyı Fikret hoca üzerinden dillendirmek adalet duygumu rahatsız ediyor. Evet Fikret abi de dönsün ama onun bize bir gönül alma borcu var. Tüm site adına bir kare yüklemesi yeterlidir. Ama diğer doğa sevdalılarını ve kuş severleri de unutmayalım. Ben de o eski Emine N hanımı, Okan hocamı özledim. M Hanayı da diğerlerini de.

Bu çağrıyı bence tüm site üyeleri olarak, tüm ayrılanları geri kazanmak adına herkes için genişletip yineleyelim.

Bu çağrı adil değil, yeterli değil...

karaani karaani 17.12.2011 16:18:00

Seni Aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir gel Fikret Abi,Aslında en önemlisi Sende kendini mutlu hissedeceksen Gel.

asude asude 17.12.2011 16:11:00

Abiliğinden bizleri ayrı koymayan, kendisini anımak mutluluğunu ve şerefinin yaşadığım, nadir insanlardan birisin abicim....

Gönlün bizlerle biliyorum, kendini de tekrar burda görmek isyorum...

Erkan teşekkürler kardeşim, vesile olduğun için....

Selamlar...

magari magari 17.12.2011 13:36:00

Hay yaşa Erkan

"Bayım seni yeniden aramızda görmek bize çok mutluluk vereçek haberin olsun. "

ali6105 ali6105 17.12.2011 10:00:00

Babam bütün dostlar,bütün Canlar,gönüller sizi burada görmek istiyor.Naçizane bende çok isterim bunu, ama size dönün demeyi,daha dünkü çaylak birisi olarak,hadsizlik telekki ederim kendime.Sadece söyleyebileceğim tek şey var ,oda siz daha iyisini bilirsiniz.

Ne var ki sizin sevgi dolu kalbiniz,sizi bu kadar seven dostlarının arzusunuda, eminim bir kenarda bırakmaz...

Saygıyla ellerinizden öperim.

Frankfurt tan selamlar...

ali6105 ali6105 17.12.2011 09:42:00

Sizin şiiriniz konuyu en iyi anlatan,en iyi özetleyen yazı olmuş derim Naçizane..

Bütün dostlar Fikret Baba nın gelmesini çok arzu ediyorlar.Ama O nu geri getirebilmek için anlamak lazım.Aslında bunu anlası gereken sadece bir kişi var.İşin garip tarafı O kişide anlıyor ve bunu biliyor ama her nedense başkaca sebeblerden konu böyle bu halde bekliyor.

ali6105 ali6105 17.12.2011 09:35:00

Çok haklısınız...

Bu durumda onlarıda çağırmalısınız bence.Hemde HİÇ vakit kaybetmeden yapmalısınız bunu.Fakat anlamadığım bir şey niye bu kadar küskün var ?

Bu arada Fikret Baba yı küs olarak düşünmüyorum.O nunki başka bir şey.O nun kimseyi cezalandırdığı falanda yok zaten.

Fikret Baba hemen her gün doğada ve kuşlarla birlikte...

spalaxtr spalaxtr 17.12.2011 00:58:00

Fikret abinin dönmesine çok sevinirim. Özledim.

shooter shooter 16.12.2011 17:44:00

Seni bulmakdan önce aramak isterim.

Seni sevmekten önce anlamak isterim.

Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de,

Sana hep hep yeniden başlamak isterim.

demiş ustaların ustası Özdemir Asaf usta.. Ortada sonsuz bir sevda varsa mecnun olunur. kerem olunur. nazım olunur. arif olunur... Terk etmedi sevdan beni denir.. Bu çağrı (Haddimize düşmez ama) EMİR! telakki eylenir..

Ben de bin kez elini öper icazet isterim..

Bir düşün’de beni sana ayıran

Yalnızlık

Paylaşılsa yalnızlık olmaz

nkaano nkaano 16.12.2011 16:18:00

Fikret abinin geri gelmesi her yönü ile sitenin kalitesini de arttıracaktır sabırsızlıkla bekliyoruz

Saygı, sevgi ve selamlarla

dede dede 16.12.2011 16:14:00

Bu kadar sevildiğini ve yürekten geri çağrıldığını görmek ne kadar güzel. Sitenin dede lakaplı üyesi ben olsamda gerçek dedesi Fikocan. Artık dedelerin bu tür dilekleri göz ardı etmemesi gerekir, bence. He de gayri. Sevgilerimle.

hakbal hakbal 16.12.2011 15:22:00

bende değerli Fikret abimizi yeniden aramızda görmeyi isterim...Tabiat baba söylemlerine de katılıyorum engin bir tecrübeye sahip.

Sevgi ve selamlarımızı buradan tekrardan iletelim.

keman keman 16.12.2011 13:05:00

bende tüm dostların söyledikleri ve yazdıklarına katılıyorum yüzyüze görüşemedik ama elbette banada bilgilerini ve desteklerini paylaştı tekrar aramızda görmekten mutluluk duyarım dön artık fikret abim

selamlar ve sevgiler tüm dostlara

atmaca54 atmaca54 16.12.2011 10:47:00

Henüz sesimizi duyuramadık arkdaşlar.

Bakın daha 20 yorum bile olmamış.Okunma sayısı 615:((

Daha gür çıkması gerekir sesimizin..

Saygılarımla

Dikkuyruk Dikkuyruk 16.12.2011 10:23:00

Bir çok defa telefonda konuştuk,halen de arada bir konuşuyoruz ama hiç yüz yüze tanışmadık.Trakus aracılığıyla tanıştığım bir çok dostum gibi...

Güzel duygular hissettim ve hissetmeye devam ediyorum.Ama siteye aktif olarak dönmesi bizler için bir kazanç olacaktır.Ben de sesleniyorum buradan "Dön ne olur!"

forbay forbay 16.12.2011 08:58:00

Insanin candan sevenlerinin olmasi ne guzel bir sey.

tabiatdostu tabiatdostu 16.12.2011 08:24:00

Fikret abim ve Emine hanım ın aramızda olması çok çok iyi olur...

hyperbiker hyperbiker 16.12.2011 06:50:00

Fikret beyi tanımıyorum, siteden neden ayrıldığını da bilmiyorum ama madem söylediğiniz gibi muhterem bir şahsiyet, benim gibi yenileri kendinden mahrum etmemek için dönmesi gerekir.

ekey ekey 16.12.2011 00:41:00

Fikret Bey ve Emine Hanım içten duygularla dönmenizi bende talep ediyorum...

Selamlar,sevgiler...

millidere millidere 15.12.2011 23:46:00

fikret abi lütfen dön, ve bizi çok mutlu et, çok selamlar sevgili abim...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 15.12.2011 21:08:00

Bana oglum demesi .. cok guzeldi.. ayrica emekli olunca ne yapacagimi kesin olarak anlamama neden oldu... bilgelik makamina ulastigini hissettim.. artik o tabiat baba olmus...

atmaca54 atmaca54 15.12.2011 21:00:00

O zaman bizim için don Fikret abi:((

tuncerto tuncerto 15.12.2011 20:52:00

Fikret Abimizi tabi ki canı gönülden isteriz.))

Burada tekrar görmek mutlu eder beni....

Selamlarımla....

kestrel kestrel 15.12.2011 18:36:00

Daha her ne kadar yüzyüze tanışma fırsatı bulamamış olsamda hem Fikret abimizi hemde çok sevdiğim Emine ablamızı tekrar burda, bizlerle görmeyi çok istiyoruz :))

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 15.12.2011 18:36:00

Magari ile beraber bu konuyu kendisiyle uzun uzun konustuk. Kendisi zaten hergun siteyi takip ediyor. Siteye donme konusunda kati bir tavri yok. Bir kuskunlugu filanda yok. Aslinda yasami okadar dogayla doluki.. o ayri mutlu bir dunyada.. ona soylememiz gereken bizim ona ihtiyacimiz oldugu.. bizim icin don demeli.. O zaten mutlu.. saygilar

Kadird Kadird 15.12.2011 17:25:00

Çok isterim...

Selamlar, sevgiler...

atmaca54 atmaca54 15.12.2011 17:11:00

Fikret can abimize gelmesi için bir forum açılmıştır.

Saygılarımla.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT