6 Yıldır Canon 40D ve Sigma 50-500 mm kullanıyorum. Geçen yıl yere düşürene kadar hiç şikayetçi değildim. İyi ışıkta müthiş uyum sağlıyor. Hatta acaip hızlı netleyip seri çekimde adeta hedefe kilitleniyor (uçan karaca bu ekipmanla çekildi) . Işık yetersizse maalsef çuvallıyor. Hele ortam karışıksa manuel netlemekten başka çareniz yok, kafasının estiği yere netliyor. Tripodla da kullansanız maalesef ışık yetersizse çok gren oluşuyor. Ancak objektifi 50 mm konumuna getirip, hatta hiç makineden ayırmayıp sırt çantanızda her yere götürebiliyorsunuz. Karşıdan gelen bir canlıyı yaklaştıkça zoomu kısaltıp rahatlıkla çekebiliyorsunuz. Bu hafta üzerime koşturarak bir tavşan geldi ki çok net kareler verdi. Fiyatı da gayet uygun. Paranız çok, bu işe hobi gözüyle bakıyorum diyorsanız, arazide gezmem, oturarak, yatarak çekim yaparım diyorsanız tabii ki 500 ya da 600mm telelerden şaşmayın. Aralarında çok fark var. Nikon 600mm ve Sigma 50-500mm ile uzun bir arazi yaptık ve netleme hızı, netlik, alan derinliği tabii ki kıyas götürmez. Ama aradaki fiyat korkunç. Biryerlerden para bulup da ola ki 600mm alırsam eğer, BBC-Wildlife tan büyük ödülü kapma garantisi verecek bir karenin peşinde yıllarca koşturmam gerek. Ya da bir araba artı bir sigma 50-500 veya bir 600mm mi derseniz tercihim Sigmadan yana olur :)