TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

son kez yardım?

ahmtthr ahmtthr 27.12.2011 15:18:00
merhaba bir önceki forumu gördüm ve inşallah usta abilerimizin geri gelmesini temenni ediyorum. Ancak o forumdan çok azıcıkta olsa kendi üzerime alınarak bu forumu açtım. Tabiki ben usta değil belki çırak bile olmayabilirim. Bu işe gönül verdiğim için ornitonun hakkını verebilmek istediğimden oldayı çoğu yerde sesimi duyurmaya çalıştım ancak pek te umursayan olmadı. Gerçi insanların günahını da almak istemiyorum çünkü kimse bu konuda zorunlu değil tabiki. Ben yine de son kez sesimi duyurup kuş fotoğrafçılığını öğretebilecek tecrübelerini paylaşabilecek ve en azından bir kereliğine araziye çıkıp şöyle yaparsan böyle olur tarzında tavsiyeler verecek birilerini aradığımı söylemek için forumu kirletiyorum. Selamlar...

ahmtthr ahmtthr 28.12.2011 19:40:00

kürşat abi kısmen katılıyorum :):))).. Tamer abicim sizle mesajlaştık. bana yerinizi ve telefon numaranızı bildirdiniz ve ayrıca araziye giderken bana mail atıp çağıracağınızı söylemiştiniz :):))) dediğiniz kişilerden birine mesaj attım ancak ondan da olumlu bir yanıt alamadım :S. daha attığım çoğu kişilerde beni en kısa zamanda araziye giderken çağıracaklarını söylediler amaa hala ses yokk :)

kursatt kursatt 28.12.2011 08:14:00

Tamer abi daha çok sosyalleşememeye bir serzeniş var gibi geldi bana :)

tzeybek tzeybek 28.12.2011 07:15:00

Sevgili Arkadaşım;

Forumun bir köşesinde İzmirli arkadaşlardan cevap alamadığını belitmişsin.Eski mesajlarıma baktım.Mail atıp yardım iştemişsin ve 1 haftalığına izmirde olduğunu ıspartaya gideceğini belirmişsin.Bu süre zarfında arazi yapamayacağımı bildirip izmirde en çok arazi yapanları iletmişim.Ayrıca iş yeri adresim ve telefonları yazmışım gel gerekli anlatımı yapalım demişim.Sizde en kısa sürede uğrayacağınızı belirtip teşekkür etmişsiniz.Aramızdaki 3 mail özeti bu şekilde.Yani bir cevap var :)

ahmtthr ahmtthr 28.12.2011 00:30:00

öyle anlaşıldıysa ben de üzülürüm.. Şimdiye kadar ogün arkadaşıma ne mail attıysam sağolsun döndü. Ama önceden dediğim gibi yoğunluğundan dolayı görüşemedik. :)

Biliyorum Hakan abim çok sağolasın.. İstanbula bir gelebilirsem ilk seni bulacağım zaten :)

hakbal hakbal 28.12.2011 00:28:00

Sevgili Ahmet İstanbul a gelirsen haberimiz olsun her zaman bekleriz.

ogunturkay ogunturkay 28.12.2011 00:22:00

Merhaba Ahmet, e-postanı yanı tladım ancak konuyu gördüğüm için buradan da yazıyorum ki ilgilenmiyormuşum gibi bir intiba oluşmasın. Yaklaşık bir on gündür DKMP ile yaban keçisi envanterini yürütmekteyiz ve şu an tek kademe -o da gidip geliyor- çeken telefonumdan internete bağlandım ve hayli soğuk bir havada tulum içinden yazıyorum. :) Şu sıralar yoğunluğumu bir türlü atamadım. -Nuri Kaan Hocam da bilir- sempozyum işleri, rutin araziler vb. derken evime girmeye dahi fırsat bulamadım. (Bu gidişle yeni yıla da tekelerle girecek gibiyiz. ;) ) Değerli hocama da yönlendirisi için sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Muhtemelen yeni yılla beraber görüşür ve beraber birşeyler yaparız. Telefon numaramı e-posta adresine iletiyorum. Herkese selamlar, sevgiler. Bu arada yükseği bitirdim, doktora derdindeyim hocam. :)) Tekrar sevgiler...

ahmtthr ahmtthr 27.12.2011 23:51:00

karaani abicim çok teşekkürler ancak gercekten sevkım cok kırıldı malesef kendıme bı arkadaş bulamadım boyle koca bır sıtede..

hakkıdoğan abicim zaten ben üyelerin çoğunluğuna dedim demekkı sana atmamısım :) bunu söz olarak kabul ediyorum ve en kısa zamanda bir arazi yapalım inşallah :)

abrecchia ve berece abim çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

abirsen abicim çok teşekkürler. tabiki neden olmasın.. En kısa zamanda gelmeye çalışıcam. Seni de en kısa zamanda bekliyorum :)

nkaano çok teşekkürler. Ogün arkadaşımızla tanıştım ancak bir türlü buluşma imkanımız olmadı.. Baya yoğun gibi :)

ayrıca buraya bu şekilde yazmamın başka bir amacı da dostluklar kurabilmek. ayrıca tek başına arazi de hiç hoş olmuyo :) buda başka bir yanı :)

kursatt kursatt 27.12.2011 23:36:00

Homojen isiksa cok iyi sonuc verir. Ama bu herzaman olmaz. Perde hızı düşen fotolar riskli fotolardir. Gren ve netsizlikle mücadele gerekir. Iyi foto baskiliktir bana gore. Isik sorunlu fotolarda yuzdeyuz buyutmelerde netlik tam olmayacaktir. Kucultmeyle nette yayınlanan fotoğraflara güvenmemek lazim. Benim izlediğim yabanci fotocular gunes isigi arti çoklu flaş kullaniyorlar

burake burake 27.12.2011 21:27:00

Konu açılmışken; özellikle yabancı sitelerde bulutlu hatta yağmurlu havalarda çekilmiş fotoğraflarda çok güzel detaylar gördüm, görüyorum...Özellikle beyazlardan ve siyahlardan detay almak için direk güneş ışığı belki de o kadar istenen birşey değil diye düşündüm...Şahsen hiç denemedim, ben de güneşli olmayan havalarda çekim yapılmaz düşüncesiyle hareket ettim şimdiye kadar ama belki de bulutlu havalar homojen ışık dağılımıyla çekim için uygun havalardır...Bu konuda tecrübeli üyelerin fikrini merak ediyorum...

nkaano nkaano 27.12.2011 21:25:00

Ahmet merhabalar asldında okuduğun üniversitede orman faklültesinde yüksek lisans yapan Ogün Ç. TÜRKAY arkadaşımız sana her konuda yardımda bulunacaktır. Hem fotoğraf hemde türler konusunda oldukça iyidir. Onunla diyaloga geçmeni tavsiye ederim.

Selamlarla

abirsen abirsen 27.12.2011 21:05:00

Merhaba Ahmet, yolun Afyon a düşerse seve seve yardımcı olurum.Bu arada Isparta, kuş fotoğrafçılığı açısından harika bir yer.Üniversitede bende oradaydım.O zamanlar gözlem ağırlıklı bir meraklıydım.Planlarda bir değişiklik olmazsa kısmetse şubatta ordayım [iklim koşulları şubat için müsait olursa:)) kanat açıklığı 2,5mt.yi bulan arkadaşları görmeye geleceğim]. Mayıs Ayı ile beraber bende seni Afyon a(Sandıklı-Akdağ) beklerim, usta olmak haddim değil ama bir iki güzel kuş karesi yakalarız belki.Daha önce birkaç kuş sevdalısı dostumuzla Akdağ da rehberlik yaparak arazi yapma imkanımız olmuştu.Afyon-Isparta arası fazla uzak sayılmaz neden olmasın?Haa birde acizane tavsiyem, Veysel Bey in dediği gibi asla vazgeçme...

Selam ve saygılarımla.

berece berece 27.12.2011 20:07:00

Ekleme

1.Sabah ve akşam ışığındaki zaman dışında kalan arayı mümkünse tepelerde zirvelerde geçir ,imkanın yoksa çay kahve iç.

2.Göz hizası olmuyorsa kanat üstünden çekmeye çalış.

3.Gökyüzü fonlu fotoğraflar için gereksiz zaman harcama,Dolu fonla çekim için plan ve organizasyon yap.

4.Arkadaşlarını iyi seç,çabuk sıkılanlardan olmasınlar.Onlarla başka etkinlikler daha eğlenceli olabilir.

5.Ayarların olacağını tahmin ettiğin kompozisyonlara göre olsun.

abrecchia abrecchia 27.12.2011 18:57:00

Merhaba, ben de bugün siteye üye olalı 1 yıl oldu, oldukça yolun başındayım, yeni yeni öğreniyorum diyebilirim; hava koşulları farketmeksizin fırsat bulduğum her durumda bol bol arazi yaptım, nacizane tavsiyem bu olabilir.

Selamlar.

hakkidogan hakkidogan 27.12.2011 17:35:00

Ahmet kardeşim İzmir deki kuş fotoğrafçılarına mesaj attım demişsin. Ne talihsizlikki ben senden bir mesaj almadım. İzmir de olduğun bir zamanda önceden haberleşmek koşulu ile seve seve beraber bir arazi yapabiliriz.

Sevgilerimle...

kursatt kursatt 27.12.2011 16:41:00

azıcıkda fotoğraf üzerine yardımcı olayım.

1. mümkün olduğunca göz hizası olmalı fotoğraf

2. mutlaka göz teması olmalı. göz teması yanında aksiyon varsa ne ala.

3.türk kuş fotoğrafçılığının en büyük yanlışı uçar konusunda genel geçer konular dikkate alınmayacak. gökyüzünde mavi fonda kanat altı koyu kuş fotoğraflarından uzak durulacak. göz hizası kavramı uçan kuşlarda da olacak.

4.bazıyörelerin folklöründe olan yukarıda ağaçtaki netsiz kuşlara enfes denmeyecek. (hatta enfes kelimesi hiç kullanılmayacak )bakınız 1.ve 2.kural

5.fotoğrafta romantik arayışlar veya manzara içinde kuş olsun arayışı içine girerseniz serkan mutan abiyle iletişim kurulacak

karaani karaani 27.12.2011 16:04:00

Kürşat gibi çekecekseniz tam dediği gibi,Ama iyi olsunlar yeter diyorsanız %25 tölerans koyun.Tecrube konusu ise size kalmış,Her havada ve her fırsatta kuşa gidin.

ve en önemli kural,vazgeçmek yok ;)

ahmtthr ahmtthr 27.12.2011 15:55:00

Çok teşekkür ediyorum. Tamer Zeybek abimizin kuş fotoğrafçılığı derlemesini de ve ondan başka yüzlerce şey okudum. Çok fotoğraf izledim ancak takdir edersiniz ki teorik ile pratik biraz farklılık yaratıyoru :):)

kursatt kursatt 27.12.2011 15:46:00

1. mutlaka hava durumuna bak. (güneş olsun)

2. erken kalk (sabah ışığı güzeldir)

3. kuşa gitme kuş sana gelsin (subaşı, sürekli kondukları tünek vs.)

4.güneş senin arkanda, kuşun gözünde olacak (parlayan göz güzeldir)

5. 10 m den sonra fotoğraf olmaz. (fotoğraflarım neden net değil diyerek form açmaya engel olmak için :))

6. Tamer Zeybek abimizin kuş fotoğrafçılığı üzerine güzel dökümanı bulunacak (sitemizde var )

7.hırs yapılmayacak (etik olmayan davranışlardan kurtulmak için)

8. sabah ve akşam ışığı haricinde foto çekilmeyecek zevke göre (kalan zamanlarda gözlem yapılacak, makro çekilecek,ağaç gölgesinde çay içilecek, siesta yapılacak)

ahmtthr ahmtthr 27.12.2011 15:41:00

öncelikle çok teşekkür ederim müsait olduğumda tabiki gelebilirim.. Maksatım bu yolda dost abileri kardeşlerle tanışmak ve bu yolda ilerleyebilmek.. Dediğiniz gibi ısparta da da birçok üyeye msj attım ancak malesef kimse dönmedi. Ben izmirde ikamet ediyorum ama okulum gereği ıspartadayım. izmirdeki üyelerin birçoğuna da msj attım onlardan da bir cevap alamadım malesef. Böyle de olunca şevkim açıkçası kırıldı.

Dikkuyruk Dikkuyruk 27.12.2011 15:31:00

Merhaba,Isparta da kuş fotoğrafçılığı ile ilgilenen epey üye var.Isparta daki üyelerin listesine üyeler bölümünde ile göre arama bölümünden ulaşabilirsiniz.Öncelikle onlarla iletişime geçmenizi öneririm.Eğer Burdur a gelebilirseniz size ben de vaktim olduğunca ve dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım sevgili Ahmet,selamlar....

ahmtthr ahmtthr 27.12.2011 15:18:00

yardım :(

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT