TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kar Baykuşu

caaan caaan 1.01.2012 16:37:00
Kar Baykuşu Erzurum da da olabilir mi ?

merak ettim. horasan aras nehri civarı ağaçlık bir alan.

caaan caaan 1.01.2012 16:45:00

Kar Baykuşu

Erzurum horasan ilçesinden de geçen aras nehri civarını acaba kimse araştırdı mı?

bu bölgede yıllarca gezdim durdum. bence olası bir yer.

zaferK zaferK 1.01.2012 18:37:00

Kar baykuşu Avrupanın da kuzeyinde yaşayan bir tür Emre...bugüne kadar ülkemizde görüldüğüne dair kayıt yok...zaten beslenme menüsündeki kuşlar Aras havzasında yok...yaşam alanı ve rakım olarak ta Aras havzası kar baykuşu için pek uygun görünmüyor...

Ama senin bu isteğini kırmaz belki ,bakarsın 2012 de çıkar gelir...selamlar...

caaan caaan 1.01.2012 19:18:00

neden olmasın demiştim. görünen o ki zor bir olasılık.

Zafer bey teşekkürler. ama ben yinede arayayım :).

oralardan süpriz kuşlar çıkabilir.

Selamlar.

MuratC MuratC 1.01.2012 22:50:00

Kar Baykuslarinin ana besini Lemming denen kuzeyde ve kutup sinirinda yasiyan bir kemirgen turudur. Yani bizde bulunan bir tur degil, ama burada bulunmamalarinin sebebi illahada bu sican turunun bizde olmamasindan degilde yiyecek bulabilmek icin kutup cizgisinden cok daha guneye goc etmeye ihtiyac duymamalarindan. En cok populasyonu Kanadanin kuzeyinde uruyor. Cok sert gecen kislarda Kanadanin guneyine ve Amerikanin kuzeyine kadar inebiliyorlar. Cok nadirde olsa Amerikanin guneyinden bile kayitlari var. Avrupa populasyonunun goc hareketlerini pek bilmiyorum ama sanirim Moskova cizgisinin guneyine pek inmiyorlar diye biliyorum.

Yani eger bizde gorulurse ki olmaz diye bir sey yok ornitoloji dunyasi icin bayagi bir bomba olur :)

caaan caaan 2.01.2012 19:47:00

Osmanlının torunları hep ilkleri başarmıştır. Büyük söz söyledik. Ama sınırlarımız eskiden oralara varıyordu...Gerçi artık her Ülkeye gidebilmek mümkün.

İnşallah kendi sınırlarımız içinde de görürüz.

zor bir durum ama bu sene kış bayağı bi çetin geçiyor. yani soğuk. olabilir diyelim.

Sizler bu konularda daha bilgilisiniz. Bu bilgiler ışığında çok da umutlu olmamak ama tetikte olmalı sonucu çıkıyor.

Naci Eyyüpoğlu, Cemal Sevindi ve diğer bölgeye gözlem için gelen tüm fotoğrafçıların zaten aradıkları bir kuş.

Nasip....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT