Ben en az 10 yıldır fotoğrafla ve belgeselle ilgileniyorum demedim ki ? o yazdığımdan bu mu anlaşılıyor ? Ben mesleki kariyerimi ortaya dökmek ve hava atmak için yazmadım ki bunları. 10 yılı devirmiş fotoğrafçılar ve görüntü yönetmenlerinin gündeminde lens tercihi ve odak uzunluğu seçimi vardır dedim. 10 yıl dememin nedeni boşuna değildir. Herhangi bir alanda uzmanlşma, eğer 5 sene o alanda üretmeye devam edersniz, 10 yıldan sonra başlıyor. Bu doktor içinde böyle avukat içinde böyle, bankacı içinde böyle, fotoğraf içinde böyle. Bunun benle ilgisi yok. Bu cümleden bana laf sokmaya çalışacağınıza, Henry Cartier Bresson un sokak fotoğraflarının neredeyse yarısı 50mm bir lensle çektiğini araştırıp, bize burda anlatabilir ve bu forumu zenginleştirebilirdiniz. Ben sizden bunu beklerdim. Zor geliyor değilmi, evet ya, bilmiyorduk öğrendik demek o kadar şey yazdık onca saat, gücüne gitti, saldır bakalım. Saldırmak kolaydır hocam. Emek , araştırma, kafa yorma gerektirmez. Ama kabul etmek, anlamak, ve saygı duymak zordur. Mütevazilik ister. Büyüklük ister. Yazılanlara negatif taraftan bakarsan saldıracak çok nokta bulursun. Ama pozitif taraftan bakıp katkı koyayım demek, içeriği zenginleştireyim demek birikim ister, her babayiğidin harci değildir.
Laf yarıştıracak değilim,amacınız bir fotoğraf paylaşım sitesinde sadece forumlarda yazılanları çürütmek değil,fotoğraflara yorum yapmak ve bilgi birikiminizi sözlerle değil,çektiğniz fotoğraflarla da göstermek olmalıdır.
Birde sonunda laf yarıştıracak değilim demişsiniz. Lafı sok sok sonra da laf yarıştıracak değilim de. Ben şahsi bir fikir belirtmedim bu forumda. Kimsenin şahsına kariyerine laf atmadım, haddimi aşıpta akıl fikir vermeye çalışmadım. Kimseyi çürütmeye çalışmadım. Eğer teknik bir konudan bahsediliyorsa gayet tabiki bilgi birikimimizi sözlerle göstereceğiz. Ne yapacaz, dumala mı yazışacaz anlamdım ki ?
Bakın hocam, ben fotoğrafa 1995 senesinde başladım. Ilk makinem de zenit 11, 50 f2.80, 135 f3.5 ve 2x convertördü. 95 göçünde 270mm f7 ile çektiğim fuji sensia arı kuşları hala arşivimde. Yani o zaman ne dijital vardı ne de fotoğrafları paylaşıp yorumlayabileceğimiz bilgisayarlar. Ve Akif Aykurt gibi, Cem Kıraç gibi ustalarla bir araya gelip onlardan taktik ve teknik öğrenmeye çalışırdık. Tansu Gürpınarın kuş fotoğrafçılığı sunumlarına giderdik. Slayt gösterim geceleri düzenlerdik. uzun ve keyifli akşamlar geçirirdik. Tabi o zaman bunun gibi milletin birbirine, okumadan anlamadan acmasızca saldırıp ezmeye çalıştığı forumlar yoktu. O çekmiş ben de hemen koşturup çekeyim diye gittiği fotoğraf çekim gezileri de yoktu. Insan gibi, bilginin ve fotoğrafların paylaşıldığı sağlıklı bir iklim vardı. Ve kendimi de şanslı sayıyorum o yıllarda fotoğrafa başlayıp bugünlere geldiğim için.
--->