TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

208 yeni tür keşfedildi

Trakushaber Trakushaber 8.01.2012 21:32:00
Dünya Doğayı Koruma Vakfı, Mekong deltasında geçtiğimiz yıl keşfedilen 208 yeni türü açıkladı.

Dünya üzerinde yaklaşık 1,5 milyon canlı türü yaşıyor. Her yıl yüzlerce yeni tür keşfediliyor. Son keşifler Uzak Asya da...

208 yeni tür keşfedildi. Hepsi de yok olma tehdidi ile karşı karşıya. Dünya Doğayı Koruma Vakfı, Vietnam, Laos, Tayland, Kamboçya ve Myanmar ı kapsayan Mekong deltasında geçtiğimiz yıl keşfedilen yeni türleri açıkladı. Onlardan biri de bölgeye özgü olan bir maymun türü. Yeni keşfedilen türler arasında "kurt yılanı" adlı beyaz şeritli yılan,, farklı renklerde kertenkeleler ve kuşlar da yer alıyor.

Ancak tüm bu türler büyük tehdit altında. Listede sadece hayvanlar değil, 100 den fazla yeni bitki türü de yer alıyor.. (ntvmsnbc)

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1072258&Date=06.01.2012&CategoryID=85

Trakushaber Trakushaber 8.01.2012 21:33:00

Yeni keşfedilen türler arasında kuşlar da yer alıyor.

Trakushaber Trakushaber 9.01.2012 11:23:00

Ege Denizi nde de 11 yeni balık türü keşfedilmiş.

Muğla Üniversitesi nce, Ege Denizi nde 2005 yılından bu yana sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25310015/

diskuso diskuso 9.01.2012 12:16:00

Bu habere sevinip sevinmemek konusunda kararsız kaldım. Küresel iklim değişikliğinin belki de en çarpıcı örneği Akdenizde denizinde yaşanıyor. Biliyorsunuz bundan bir on yıl önce taxafolia adlı bir bitki fransa nın marsilya şehrindeki akvaryumundan denize salındı ve küresel ısı artışının da etkisi ile tüm akdeniz sardı, bizde de çanakkale boğazına kadar ulaştı. aynı şekilde kızıldenizdeki balık türlerinin bir kısmı süveyş kanalı ile akdenize geldi (eğer küresel ısınma bu seviyeye gelmese bu balıkların pekçoğunun yaşama şansı olmayacaktı) ve onlar da yayıldı.

Geçen kurbanda Antalya kundu da tekne ile balığa çıktık. olta ile onlarca balon yakaladık... ben yakaladığımız balıklardan zokayı bir örtü yardımı ile çıkarırken, baktım balıkçı hiç oralı değil, baldır küldür çıkarıyor... sonra bana abi bunun tavası iyi olur dedi, ben de sen delirdin mi bunlar çok zehirli, mazallah ailenle birlikte telef olursun dedim. Tabi burada hayret ettiğim nokta, balıkçısnın bu balığının zehiri konusunda habersiz olması. yani artık akdenizde babam çıksa yerim dönemi geçti...

Gnothi Gnothi 9.01.2012 15:11:00

Oğuz bey çok haklısınız, balıkçılarımız habersizler.

haberin detayında Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halit Filiz, "Bu balıkların içerisinde özellikle bazı türler gerçekten çok zehirli. Balon balıkları dediğimiz grup dünyada bildiğimiz en yüksek öldürücü zehre sahip. Özellikle vatandaşlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum daha önceden görmedikleri bir balık gördükleri zaman onu yemeye kalkmasınlar en iyi tedbir budur" demiş.

umarız daha bilinçleniriz, selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT