Avcı Cem Boyner Adlı Forum ile ilgili son yazım
Amacım TRAKUS sitesindeki heveslileri; dinine, diline, kimliğine, kişiliğine, vatanına, nerden geldiğine, hangi mevkide, kaç yaşında olduğuna bakmaksızın, olumsuz duyguların güçlü odaklarından uzak tutmaktır.
Olumlu duygular günlük gezilere çıkan neşeli tiplerdir. Olumsuz duygularsa işgale, ezmeye, boyunduruk altına almaya gelen emperyalistlere benzer.İlgili ilgisiz karşısına çıkan herkesi tedirgin eder.
Ödül ve sabır ile ilgili çocuklar üzerinde yapılan psikolojik deneylerde iki kat ödül bekleyen 1/3 lük gurubun 15 yıl sonra hem kişisel hemde eğitim konusunda başarıya ulaştıkları, diğerlerinin ise alkol ve uyuşturucu sorunu ile boğuşan başarısız gençlere, açgözlülükten kaynaklanan zorbalara dönüştüğünü belirlemişlerdir.
Demek ki kötülük sayılabilecek davranışlardan hızla kaçacak yöntemleri geliştireceğiz. Mizacımızı yöneteceğiz. Mizaç ne olduğumuz karakter ne yaptığımızdır.
Zorlu bir beceriye dalmak, düşünmenin en zevkli biçimi, her türlü kavrayıştan daha tatmin edicidir; sevgi için çabalamak aşktan daha doyurucudur.
Herkes ayın, günün fotoğrafçısı, türün en iyi ve ilk fotoğrafçısı v.s.bir çok değerden birinde ya da birkaçında önde olabileceğini, bunu hak ettiğini bilir. Bu hak etme ihtiyacının önüne nedeni ne olursa olsun kimsenin set çekerek mutsuzluğa itmesine izin verilmemelidir.
Ölçülü davranıp uzun süreli tatmin sağlayacak kendi değer yargılarımıza güvenmeliyiz.
Buraya kadar gelirken doğanın, hayvanların, özellikle kuşların gerçek yapıları hakkında çok az şey biliyorduk. Her gecen gün daha fazla ilerleme kaydettik, devam ettikçe gizeme ulaştık, harika aşamalar geçiriyoruz, her doğa turumuzda, her yeni türde yeniden doğuyoruz. Yaban fotoğrafçılığını seven kim böyle şeylerin bulunduğu bir ortamda olmak istemez ki, insana amma budala demezler mi?
Ama yönetim yazdıklarımı silmemi isterse, hiç kimseye bir faydası yok, konumuzla da ilgisi yok diye bana uyarı verirse, tereddütsüz hepsini silerim.
Fotoğraf çekerek heyecanını ve öğrendikleri tekniği bizimle paylaşmaya çalışan, fotoğraf çektiği halde cesaret edip paylaşamayan, kendini yeterli göremediği ya da hiç yardım eden olmadığı için sadece yorum yazabilen, sadece izleyip kendini geliştirmek isteyen, bilgileri, aldıkları eğitimleri gereği sürekli konuları ile ilgili detay ortaya çıktığında aydınlatan, öğrenci ve öğretim görevlilerine şükranlarımı sunarım. Yazdığım metinlerde bilmeden onları incitti isem özür dilerim.
Yazdıklarımın asıl amacı foruma yazı yazanlara karşı savunma yapmak, küçük düşürmek, ya da aşağılamak değildi. Sadece benim gibileri izleyip örnek alıp çağın değişimine ayak uydurmaya, sisteme tutunmaya çalışan güzel insanlara moral verip, onların bu gereksiz demogojinin peşine düşmelerini engellemekti.
Avcı olduğum için dayanamadım. Hiç gereği yokken, ayni yazı internette her yerde dolanırken buraya taşıyıp gürültü ve görüntü kirliliği yaratmak isteyenlere çok kızdım. Bu siteden kimse kaçmak zorunda kalmasın istiyorum.Allahtan bir avuç bile değiller.
Hakkını aramayanın kanından şüphe ederim demiş Atatürk, sanırım Onu çok seviyorum.
Formun içinde ismini yazdıklarım değerli bulduklarımdır. Onun dışındakiler için çok bilinen bir deyişi konuya atfen buraya aktarayım.
Suskunluğum asaletimdendir.Herkese verilecek bir cevabım vardır.Önce lafa bakarım laf mı diye,.Sonra söyleyene bakarım bu sitede ne kadar adamlık yapmış diye Mevlana ya da Ömer Hayyam olmalı.
Bazı kafalar için yeniden yazıyorum, bu site avcıları övme ya da aşağılama yeri değildir.Burası kuş fotoğrafçılarının yeridir.Burada herkes kuşları tanımaya ve daha iyi fotoğraf çekenleri örnek almaya onlara özendikleri için duygularını paylaşmaya geliyorlar.Benim kim olduğum hiç önemli değil avcıları hiç konuşmadım bu forumda.Okumadan üfleyenlerde gitti Allaha şükür.
Son cümlemi sadece Sevgili Mülkiyeli Yeşil Anayasa Gurubu katılımcıları için yazıyorum geçmişte öğrenci iken Marlboro sigarası ve 100 dolar taşıdığı için gözaltına alınan bir ağabeyiniz olarak.
Mevcut modeli geride bırakacak yeni bir avcılık modelinin ne zaman çıkacağını asla bilemeyiz. Biz kuşlar gibi sınır tanımayan avcılar olarak, mevcut yapıyı değersiz kılan, yerle bir eden yıkıcı bir devrim olarak değil, sevinçle karşılanacak bilimsel bir ilerleme ile çözüme ulaşılacağına inanıyoruz. Burası o kanallardan birisi avcılığa özenen arkadaşlarınız buraya itin. Burada üfürenlerin rüzgârı sinek vızıltısı. Tıklayıp sessiz kalanlar ben yanlış dedi isem zaten beni gömecek olan diğer dostlarımdır.
Hoşcakalın, iyi haftalar dilerim
Herkese Sevgilerimle
atmacamana