TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Böcek Şenlik Okulu

Trakushaber Trakushaber 17.01.2012 11:11:00
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü nce başlatılan Böcek Şenlik Okulu sayesinde, ilköğretim çağındaki çocuklar parkta, bahçede gördükleri böcekleri tanıyarak, onlardan korkmamayı öğreniyor.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların böceklere olan merak ve ilgisinin çok fazla olduğunu ve bu nedenleçoçuklara bilimi öğretmek için böceklerin araç olarak kullanılabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Özkan, çocuklarda böcekler konusunda farkındalık oluşturarak ekoloji bilincini geliştirmek ve onları bilimsel çalışmalara özendirmek amacıyla BÖŞO kapsamında, fakülte olarak 2008-2009 öğretim yılında İlköğretimde Böceklerle Ekoloji Eğitimi Programı başlattıklarını ve Ankara daki birçok ilköğretim okulunu gezerek, farklı yaş grubundaki 5 binin üzerinde çocuğa sertifikalı ekoloji eğitimi verdiklerini bildirdi.

Şehirlerde yaşayan çocukların doğadan kopuk yaşadığını ifade eden Özkan, hayvanları gören çocukların onları tanımadan, onların ekolojiye ve insanlara katkılarını bilmeden pis, kötü, iğrenç diye niteleyebildiklerini belirterek, öncelikli amaçlarının bu düşünceyi değiştirmek olduğunu söyledi.

Bitki Koruma Bölümü tarafından kurulan BÖŞO nun bilinçlendirme hedefinde sadece çocuklar olmadığına dikkati çeken Özkan, eğitimler sayesinde bugüne kadar 1000 den fazla öğretmene de Böceklerle Ekoloji Eğitimi nin verildiğini söyledi.

Devamı için:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25308961/

Trakushaber Trakushaber 17.01.2012 11:12:00

Bilimin eğlenceli yönlerinin kullanıldığı uygulamalı eğitimlerde çocuklar ve öğretmenler, böceklere olan yersiz korkularını yendi ve ekoloji konusunda bilgilendirildi. Eğitim sonrasında çocuklar öğretmenleriyle birlikte canlı böcekleri kullanarak bilimsel deneyler gerçekleştirdi. Ayrıca etkinlik sonrası böcekler ve ekoloji konulu birçok sanatsal etkinlikler gerçekleştirdi.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT