TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Profesyoneller ile söyleşi

zien zien 18.01.2012 13:10:00
Bir çoğumuz kuş fotoğrafçılığının yanında farklı konularda da fotoğraf çektiğimiz için aşağıda linkini vereceğim site faydalı ve ilgi çekici olur diye düşündüm. Malumunuz kısa bir süre önce "Türkiye de Zaman" konulu 25 fotoğrafçının katıldığı bir sergi açılmıştı. Bu etkinliği fotoğrafçılar ile söyleşilerin olduğu ve fotoğraflarının sergilendiği bir site ile devam ettirmişler. Çok güzel söyleşilerin ve fotoğrafların olduğu bir site olmuş.

National Geographic gibi dergilere çalışan fotoğrafçıların tecrübeleri bence çok değerli. Ülkemize bakışlarını öğrenmek ve fotoğrafçılık mesleğini onlardan dinlemek oldukça güzel. Ben ilk olarak genelde fotoğraflarını bildiğim ve Nikon un kendisine sponsor olduğu Ami Vitale nin videosunu izledim. Çok güzel bilgiler veriyor. Ayrıca güzel ülkemiz için söyledikleri de mutluluk verici. O yüzden diğerlerini izlemeden hemen forumda paylaşmak istedim :))

Lafı uzatmadan linki vereyim:

http://www.turkiyedezaman.org/?

İyi seyirler.

zien zien 18.01.2012 13:23:00

Profesyoneller ile söyleşi...

İlk izlediğim video : http://www.turkiyedezaman.org/?p=photographer&l=24

Selamlarımla...

Bu arada gaza gelmişken siz dostlarımla 2007 yılında yapmış olduğum ilk belgesel fotoğrafçılık çalışmamı da paylaşayım :))

http://www.fotoritim.com/yazi/ali-senel--secim&bulunanlar=se%C3%A7im

ali6105 ali6105 18.01.2012 16:39:00

Ali bey her iki binkte ayrı güzellikte.Eminim bir çok arkadşımız burdan istifade edecektir.Naçizane bizim çok hoşumuza gitti.

Selam ile...

atmacamana atmacamana 19.01.2012 08:29:00

Anlayana sivrisinek saz .Bende bu linkten çok şey öğrendim.Birazını aktarayım Ami Vitale sohbetinden

* Fotoğrafın dünyayı değiştirebilecek büyük bir etkisi var. Fakat öncelikle değişim kendi içinden başlar.

*Çünkü her şey kafanda biter ve her şey düşlediğin gibi yapmaktır. Hikayelerini anlatmada çok etkili bir biçim bulmanın yoludur.

* Genellikle insanlarla çok zaman geçirmeye çalışırım.. Onlar için daha çok neyin önemli olduğunu anlamaya çalışırım. Tabi ki insanlar kısa bir süre içinde hayatlarına girmene izin vermezler.

* Belki de hayatlarında hiç açığa çıkmayan şeyleri açmanı istemiyorlar.

* Bir yerde biraz zaman geçirince o süre zarfında anlıyorsun ki, biz birbirimizden farklı değiliz, hepimiz insanoğluyuz. Bizi birleştiren bu şeyleri görebiliriz.

* Ben bunun çok önemli olduğuna inanıyorum. Dünya çok kutuplaştı. Gerçekten birbirimizi anlamıyoruz.

* Duyarlı foto muhabiri kısa sürede küçük bir fotoğrafla çok geniş ve karmaşık bir hikayeyi anlatabilir.

* Türkiye’deki insanların farklı bir mizah anlayışları var
.. Ben inanamadım onun mizah anlayışına, işte Türkiye bu olsa gerek dedim. Gerçekten en karanlık anlarda bile mizah anlayışı olabiliyor.

Ami Vitale

Dip Not :

“Avcılar deli değildir”.Çünkü akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair sağlık raporu almazlar ise silah ruhsatı ve avlanma ruhsatı alamazlar. (sınır tanımayan avcılar)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT