TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sergi Erken Kapatıldı Diyerek, Fotoğraflarını Yırttı

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 01:39:00
Sitemizde de üyeliği bulunan bir arkadaş olduğu için paylaşmayı uygun gördüm...

Haber -> http://www.f5haber.com/izmir/-sergi-erken-kapatildi-diyerek-fotograflarini-yirtti-haberi-42898/

Haberin Fotoğrafları -> http://www.f5haber.com/foto-haber/?id=42898&sira=1

İlgili serginin TFSF deki sayfası -> http://www.tfsf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2688&Itemid=90

[Bu arada TFSF de “düzgün” Türkçesi ile takdiri hak etmiyor değil hani. ;) ]

24.01.2012 itibari ile medyada yer alan bir diğer haber -> http://www.sillesanatsarayi.com/?p=3760

İlk haberde "Dünyada nadir bulunan Peçeli Baykuş " denmiş;

bu da Peçeli baykuşun IUCN Redlist Durumu -> http://www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/106002155/0

Saygılar...

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 01:50:00

Sergi Erken Kapatıldı Diyerek, Fotoğraflarını Yırttı

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 02:24:00

Coğrafi yayılışı (Yerli):

Albania; Algeria; American Samoa; Andorra; Angola; Antigua and Barbuda; Argentina; Aruba; Australia; Austria; Bahamas; Bahrain; Bangladesh; Barbados; Belarus; Belgium; Belize; Benin; Bermuda; Bolivia; Bosnia and Herzegovina; Botswana; Brazil; Bulgaria; Burkina Faso; Burundi; Cambodia; Cameroon; Canada; Cape Verde; Cayman Islands; Central African Republic; Chad; Chile; China; Colombia; Comoros; Congo; Congo, The Democratic Republic of the; Costa Rica; Côte d Ivoire; Croatia; Cuba; Cyprus; Czech Republic; Denmark; Dominican Republic; Ecuador; Egypt; El Salvador; Equatorial Guinea; Eritrea; Ethiopia; Falkland Islands (Malvinas); Fiji; France; French Guiana; Gabon; Gambia; Georgia; Germany; Ghana; Gibraltar; Greece; Guadeloupe; Guatemala; Guinea; Guinea-Bissau; Guyana; Honduras; Hungary; India; Indonesia; Iran, Islamic Republic of; Iraq; Ireland; Israel; Italy; Jamaica; Jordan; Kenya; Kuwait; Lao People s Democratic Republic; Latvia; Lebanon; Lesotho; Liberia; Libyan Arab Jamahiriya; Liechtenstein; Lithuania; Luxembourg; Macedonia, the former Yugoslav Republic of; Madagascar; Malawi; Malaysia; Mali; Malta; Martinique; Mauritania; Mayotte; Mexico; Moldova; Monaco; Montenegro; Montserrat; Morocco; Mozambique; Myanmar; Namibia; Nepal; Netherlands; Netherlands Antilles; Nicaragua; Niger; Nigeria; Niue; Oman; Pakistan; Palestinian Territory, Occupied; Panama; Papua New Guinea; Paraguay; Peru; Poland; Portugal; Puerto Rico; Qatar; Romania; Russian Federation; Rwanda; Saint Kitts and Nevis; Saint Lucia; Saint Vincent and the Grenadines; Samoa; San Marino; Sao Tomé and Principe; Saudi Arabia; Senegal; Serbia; Sierra Leone; Singapore; Slovakia; Slovenia; Solomon Islands; Somalia; South Africa; Spain; Sri Lanka; Sudan; Suriname; Swaziland; Sweden; Switzerland; Syrian Arab Republic; Tanzania, United Republic of; Thailand; Timor-Leste; Togo; Tonga; Trinidad and Tobago; Tunisia; Turkey; Turks and Caicos Islands; Uganda; Ukraine; United Arab Emirates; United Kingdom; United States; United States Minor Outlying Islands; Uruguay; Vanuatu; Venezuela; Viet Nam; Wallis and Futuna; Western Sahara; Yemen; Zambia; Zimbabwe

şeklinde. :) IUCN in yalancısıyım. :)) Sevgiler...

zaferK zaferK 25.01.2012 20:02:00

Arkadaşın sitemize yüklediği fotoğraflara şöyle bir baktım da...nasıl desemki...tüh yazık olmuş galiba ,kimbilir ne kadar değerli eserlerdi...gitti o koskoca dokuz yıllık emek...

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 20:04:00

:) Arkadaş bizim hemşehrimiz bir de... Hadi ben uzaktayım Zafer Bey, siz ordasınız, nasıl kaçırdınız? :) Sevgiler...

zaferK zaferK 25.01.2012 20:12:00

2013 ve 2014 te tüm Avrupa ve Dünyada da sergilenecekmiş...öyle yazıyor TFSF sayfasında...onları kesin kaçırmam ,tekrar yırtmasın diye de yanından ayrılmam artık...selamlar...

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 20:22:00

Haberin birinde de serginin Türkiye ayağının sona erdiğini belirtmiş arkadaş, acaba Balıkesir sergisi de mi ertelendi ki?

serhattigrel serhattigrel 25.01.2012 20:49:00

Üzülerek açıklama yapmak durumundayım;

xyz hem TRamem Hemde Trakus üyemiz idi.
16/8/2011 tarihinde TRamem e bir kunduz fotoğrafı yükledi.
Ülkemizde ilk kaydı olacaktı..

Arkadaşımız ile temas kurduk ve orjinalleri istedik.
Sonucu hahmin etmişsinizdir.
Bir yığın nasihat ve kötü söz aldık.

Şu anda her iki sitemizde faaliyetleri sınırsız olarak dondurulmuş durumda.

Pek hoş değil ama, sergideki fotoğraflar sizin dahi olabilir.

(Bu açıklamam savunma hakkı olmayan bir kişi için çok ağır , ama biz bilgi ve kanıt isteyince bize yaptığı numaralar ve israrımız devam edince işitiğimiz hakaretler bu açıklamamı gerektiriyor.)

arslan236 arslan236 25.01.2012 21:01:00

bende olayı hatırlıyorum hatta tramemde baktım emin olmak için ancak ismini bulamadım.

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 21:16:00

"Hiç şaşırmadım" desem?.. :)

Ben konu ve arkadaşla ilgili bir hayli çıkarımda bulundum ve o sebeple bu konuyu foruma açtım Serhat Bey. Çok da detaylandırmak istemiyorum, çünkü yanlış anlaşılmalara da sebebiyet vermeyi hiçbir zaman istemem...

Beni esas üzen nokta ise bu tip ucuz hareketlerle ön plana çıkmaya çalışan birinin onca emek ve çileyle elde edilmiş birbirinden güzel kareleri pozlayan ve paylaşan tüm arkadaşların hakkını yediğini hissetmem oldu...

Haberlerde geçen Gediz Deltası ndaki -lense konma hikayesindeki- peçeli baykuşun sitemizdeki fotoğrafında yer alan çekim yeri bilgisine bakmanız yeterli olacaktır: "izmir buca kaynaklar köyü"... Saygılar, sevgiler...

O fotoğraf -> http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=60660

serhattigrel serhattigrel 25.01.2012 21:25:00

Bu vesile ile kişinin tür kayıtlarını da silmek gereği doğdu.

Yanlış bilgi barındırmayalım.

Bakın formunuz faydalı oldu.

NACİEYP NACİEYP 25.01.2012 21:27:00

Abi sitedeki fotoğrafları pek çalıntıya benzemiyor:))

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 21:30:00

Naci Bey çok güldüm. :))

diskuso diskuso 25.01.2012 21:34:00

Başarısı sadece Peçeli Baykuş la sınırlı değil... Bu bir zamanlar Levent Kırca nın nişabirek kelimesi gibi bir şey, aklınıza takılıyor bir kere xyz kim, kimdir bu? Zaytung, Eksisözlük vs ne kadar ciddi haber kanalı varsa araştırdım, tanıyan yok; ama yazılanlardan önemli biri olduğu kesin:))

Haber1)
xyz kuşlar fotoğraf sergisi 2012 yılı boyunca Türkiye’nin tüm şehirlerini 2013 yılından itibaren ise AVRUPA başkentlerini dolaşacak. 2014 yılında AMERİKA’nın Los Angelas ,Newyork ve Washington eyaletlerinde’de fotoğraf severler ile buluşacak eserlerin oluşturulması toplam 9 yılı almış. Tamamı doğal yaşam alanlarında çekilmiş yaban kuşlarından oluşan fotoğraflar 170 adetlik bir protfolyonun içersinden seçilmiş 41 adet fotoğrafdan oluşmuş.

Haber2)
Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Türk dağcı xyz'yi ağırlıyor. Antrenman süreci için geldiği Ayvalık’ta gerçekleştireceği 8000 x 14 zirve projesi ile başarıya ulaşmanın peşinde olduğunu belirten ünlü dağcı, iddialı projeler ile dünya rekoruna imza atacak.

ogunturkay ogunturkay 25.01.2012 21:37:00

"xxz Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara"

demiş profilinde. :D

diskuso diskuso 25.01.2012 22:01:00

İnsanın aklına bir takılmaya görsün:))

Tunç Fındık ı da tanıyan dağcı bir arkadaşıma sordum, xyz kimdir diye, tanıyamadı (ne olacak cahil diye içimden geçirdim); ancak dedi T.Fındık bile onca yılda 8000 metrenin üzerinde 7 zirve yapabildi, yani 14 zirve biraz iddialı dedi (dedim ya cahil, daha adını duymamış yapıp yapamayacağını nereden bilecek:)), aşağıdaki haberi gösterdim, 3170 metrelik zirve için neden 200 kişilik bir ekip kullandığını anlayamadım, ilave etti: solo tırmanış yapacaksa 3 şarpa yeter, 200 kişi çok fazla (dedim ya arkadaşım bu işten anlamıyor:))

Haber 3)
Bir dağcının bu maraton süresince bilgi, tecrübe, performans, sabır ve daha birçok özellikleri dışında şansa da gereksinimi olduğunun altını çizen xyz, “04 - 05 Temmuz 2009 tarihi itibarı ile maraton çalıma sürecinin başladığını ve yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile medetsiz zirvesi 3170 metre hazırlık süresinin ilk ayağı olarak, aynı zamanda Ayvalık tanıtımına katkı verebilmek adına uygun görülecek bir bayrakla zirvede yer alacağım. Bu süreç bağlamında kullanacağım kıyafetlerde Türk bayrağı ve Ayvalık magnetini taşıyacağım” şeklinde konuştu.

diskuso diskuso 26.01.2012 10:04:00

:))

shooter shooter 26.01.2012 15:35:00

Trakuş da amma da kıskançlar varmış:))))))))))))))) Çekemiyorsunuz hem adamı hem de adamın çek(emedik)tiklerini burda konuşuyorsunuz.. Adam bir one man PAZARLAMA shovu yapan biri aşikar... Web kirliliğine katkı yaparak adamın adını bir kez daha zikretmeye neden oluyoruz...

ogunturkay ogunturkay 26.01.2012 21:22:00

"Kuş Cenneti ndeki gözlem kulesinde, fotoğraf makinesini kurduğum sırada Peçeli Baykuş gelip objektifin üzerine kondu. Bu yörede yaşadığı bilinen ancak fotoğraflanmamış bir türdü ve şoke edici bir olaydı. Objektifin önünde değil tepesine tünediği için fotoğrafını çekme imkanım da yoktu. 7 dakika öyle durdu ve karşılıklı bakıştık. Ayağa kalksam uçup gidecekti. Ardından bir anda gözlem kulesinin yan tarafındaki taşın üzerine kondu. Tam 15 dakikalık bir çekim gerçekleştirdik. Böylece Peçeli Baykuş ilk defa Ege de fotoğraflandı."

Haber -> http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/01/03/peceli-baykusu-fotografladi

Haber -> http://www.yeniasir.com.tr/Sarmasik/2012/01/03/bu-da-izmirin-peceli-baykusu

Buca Kaynaklar daki baykuş... Bana, girişinde "Atış Serbest" yazan avcı lokali diyaloglarını anımsattı. :)

hibrahimguzel hibrahimguzel 26.01.2012 22:45:00

Adam cekmedik bir şey koymamış habere göre o kadar güzelim fotoları yırtmış yazık.

ersingfb ersingfb 26.01.2012 23:11:00

Bizim gizli fotoğraflarımızı bile çekmiş olabilir böyle yetenekler gerçekten görülmeye değer :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT