İnsanın aklına bir takılmaya görsün:))
Tunç Fındık ı da tanıyan dağcı bir arkadaşıma sordum, xyz kimdir diye, tanıyamadı (ne olacak cahil diye içimden geçirdim); ancak dedi T.Fındık bile onca yılda 8000 metrenin üzerinde 7 zirve yapabildi, yani 14 zirve biraz iddialı dedi (dedim ya cahil, daha adını duymamış yapıp yapamayacağını nereden bilecek:)), aşağıdaki haberi gösterdim, 3170 metrelik zirve için neden 200 kişilik bir ekip kullandığını anlayamadım, ilave etti: solo tırmanış yapacaksa 3 şarpa yeter, 200 kişi çok fazla (dedim ya arkadaşım bu işten anlamıyor:))
Haber 3)
Bir dağcının bu maraton süresince bilgi, tecrübe, performans, sabır ve daha birçok özellikleri dışında şansa da gereksinimi olduğunun altını çizen xyz, 04 - 05 Temmuz 2009 tarihi itibarı ile maraton çalıma sürecinin başladığını ve yaklaşık 200 kişilik bir ekip ile medetsiz zirvesi 3170 metre hazırlık süresinin ilk ayağı olarak, aynı zamanda Ayvalık tanıtımına katkı verebilmek adına uygun görülecek bir bayrakla zirvede yer alacağım. Bu süreç bağlamında kullanacağım kıyafetlerde Türk bayrağı ve Ayvalık magnetini taşıyacağım şeklinde konuştu.