TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuşları cezbeden bitkiler

hamisami hamisami 13.09.2007 21:54:00
Sevgili Trakuscular üye olduğum başka bir site için kuşlara besin ve yuva mekanı sağlayan bitkileri
araştırıp bir liste yaptım. Liste bu kadar değil devamı da var. Sizlerin de ilgisini çekeceğini
düşünerek paylaşmak istedim.

Kızılagac (alnus glutinosa) – tohum ve kozalaklari-   Ispinoz ailesinden kuslar icin besin

Elma (degisik cinsler) (malus) – Karatavuk beslenme, Saka yuvalanma

Kayin (fagus sylvatica) -kozalagi-Ispinozlar, bilhassa ipinoz ve dag ispinozu,sivaci,bastankaralar
ve agackakanlar

Bögurtlenler (rubus fruticosus)  –meyve ve yuva mekani-cesitli ardiclar ve otlegengiller.

Cicek elmasi (malus sylvestris )-ardiclar ve yesil papagan da dahil olmak uzere cesitli kuslar

Kara murver (sambucus nigra) -ardiclar ve tahtali icin besin, otlegengiller ve cesitli kuslar icin
yuva mekani

Adi alic (crataegus monogyna) -cesitli kuslar icin beslenme ve yuva mekani

Coban puskulu (ilex aquifolium)- beslenme ve yuva mekani

Hanimeli (lonicera caprifolium) beslenme

Sarmasik (hedera helix) kisin meyveleri yazin yuva mekani

Mese (quercus robur) palamutlari tahtali, alakarga,sivaci ve agackakanlara. Tirtillari
bastankaralara

Adi hus (betula pendula) kedicikleri cesitli kuslara, otlegengiller, ispinozlar ve uzun kuyruklu
bastankaralar. Agackakanlara yuva.

Tarakotu (dipsacus fullonum) floryalar icin besin

Keci sogudu (salix caprea ve turleri) bocekcil tum kuslara besin

alp alp 14.09.2007 09:06:00

Deve Dikeni (Silybum marianum) - Saka için besin.

Listeniz için teşekkürler, Hami Bey.

selimus selimus 14.09.2007 21:20:00

Hami çok kapsamlı bir liste yüklemek için sanırım iki ayrı yoruma bölmen gerekecek, çünkü sen de
yorum olarak yüklüyorsun ve aşağıda sayaç var, kaç karakter girdiğin ile ilgili.

Gerisini ayrı bir yorum olarak dene sanıyorum olur. Ya da Serhat Bey e sor uzun metin girişi nasıl
yapılır diye.

Ben sana Türkçe bitki adlarının Latince ve İngilizceleri için yardımcı olabilirim, bi dünya kitap
ve bilgi mevcut, haberin olsun...

Örneğin devedikeni Carduus marianus veya Silybum marianus, milk thistle diye geçiyor.

Arkadaşlardan tecrübelerini Türkçe adlarla alırsak İngilizce ve latincesine geçmek mümkün...

Çulluk Çulluk 16.09.2007 22:29:00

Hami Bey güzel bir konu açmışsınız, kutlarım.Benim şöyle bir önerim olacak: Bizler doğada kuşları
gözlerken onların  hangi besinlerle beslendiklerine de şahit oluyoruz.Herkes izlediği bu
beslenmenin ayrıntılarını yazarsa kuşların hangi mevsimde ne ile beslendiklerini tesbit
edebiliriz.Üstelik bu bilgiler özbeöz Türk kuşcularının ve bizim habitatımızdaki kuşlar için
olur.Bunu ayrı bir başlık altında da yapabiliriz.Ben başlatmış olayım:Bu hafta içi Milas Beçin
kalesinde Ulu bir Menengiç ağacından beslenen türler:Kuyrukkakan, Karakulaklı Kuyrukkakan,
Karabaşlı ötleğen, Kaya sıvacı, Benekli Sinekkapan. 

hamisami hamisami 16.09.2007 22:54:00

Teşekkürler Cemil bey, Serhat bey.

Benim bitkilerle aram çok iyi değil.

Bitkiler konusunda çok bilgili ve meraklı arkadaşımız Selimus bu gorevi üstlenebilirmi acaba?
Kendisinden rica etsek sayesinde bu site ve üyeleri için çok değerli bir bilgi kaynağı
oluşturabiliriz dediğiniz gibi.

Sevgiler

Hami

emreka emreka 18.09.2007 09:59:00

merhaba arkadaşlar, boz kuyrukkakan, kuyrukkakan, akgerdanlı ötleğen, küçük akgerdanlı ötleğen,
karabaşlı ötleğen, çayır taşkuşu, benekli sinekkapan, ların yediklerine şahit olduğum böğürtlenimsi
meyveeri olan bitkinin fotosunu fotoforuma yükledim.

bilginize, sevgiler

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT