Kuşları cezbeden bitkiler
hamisami 13.09.2007 21:54:00
Sevgili Trakuscular üye olduğum başka bir site için kuşlara besin ve yuva mekanı sağlayan bitkileri
araştırıp bir liste yaptım. Liste bu kadar değil devamı da var. Sizlerin de ilgisini çekeceğini
düşünerek paylaşmak istedim.
Kızılagac (alnus glutinosa) tohum ve kozalaklari- Ispinoz ailesinden kuslar icin besin
Elma (degisik cinsler) (malus) Karatavuk beslenme, Saka yuvalanma
Kayin (fagus sylvatica) -kozalagi-Ispinozlar, bilhassa ipinoz ve dag ispinozu,sivaci,bastankaralar
ve agackakanlar
Bögurtlenler (rubus fruticosus) meyve ve yuva mekani-cesitli ardiclar ve otlegengiller.
Cicek elmasi (malus sylvestris )-ardiclar ve yesil papagan da dahil olmak uzere cesitli kuslar
Kara murver (sambucus nigra) -ardiclar ve tahtali icin besin, otlegengiller ve cesitli kuslar icin
yuva mekani
Adi alic (crataegus monogyna) -cesitli kuslar icin beslenme ve yuva mekani
Coban puskulu (ilex aquifolium)- beslenme ve yuva mekani
Hanimeli (lonicera caprifolium) beslenme
Sarmasik (hedera helix) kisin meyveleri yazin yuva mekani
Mese (quercus robur) palamutlari tahtali, alakarga,sivaci ve agackakanlara. Tirtillari
bastankaralara
Adi hus (betula pendula) kedicikleri cesitli kuslara, otlegengiller, ispinozlar ve uzun kuyruklu
bastankaralar. Agackakanlara yuva.
Tarakotu (dipsacus fullonum) floryalar icin besin
Keci sogudu (salix caprea ve turleri) bocekcil tum kuslara besin
emreka 18.09.2007 09:59:00 merhaba arkadaşlar, boz kuyrukkakan, kuyrukkakan, akgerdanlı ötleğen, küçük akgerdanlı ötleğen,
karabaşlı ötleğen, çayır taşkuşu, benekli sinekkapan, ların yediklerine şahit olduğum böğürtlenimsi
meyveeri olan bitkinin fotosunu fotoforuma yükledim.
bilginize, sevgiler