Avcılık bitmez,Ama azaltılabilir.
Silahlara müdahale edilmeden de av azalmaz.
Bana göre Yapılması gerekenler ;
1.) Yarından Tezi yok Takoz vasıtası ile 2 fişek alacak şekle düşürülmüş, ancak 6-7-8-9 Fişek Alan Tüfeklerin Üretimi durdurulmalıdır. ( Otomatik tüfek satın alanlar daha dükkandan çıkmadan bahsettiğim takozu çıkarır, Böylece 2 fişekle yasal olan tüfek,Dükkandan çıkmadan 8-9 tane atabilen bir katliam aracına döner.)
Silah fabrikaları , Eskisi gibi En çok Tekli veya Süperpoze (2li) tüfek üretimine döndürülmelidir. O Fabrikalarda çalışan yüzlerce insan ne olacak seslerine de kulak tıkanmalıdır.
2.) Vatandaştaki mevcut yarı otomatik tüfekler,1 yıl içerisinde geri toplanmalı,getirmeyenlere tüfeğin bedelinin X katı ceza kesileceği duyrulmalı.1.yıl sonunda jandarma gidip evinden almalı..
Emin olun ki şu an Domuz avına giden 100 avcıya, ikili tüfekle gideceksin deseniz 95 tanesi cesaret edemez ve gitmez. Kuş avına gidenlerin %85 i kuşu ilk atışta vuramaz,%65 i ikinci atışta da vuramaz, dolayısıyla av %75 oranında azalır.
Bundan büyük önle mi olur?
Satın alınan Tüfeklerin çoğu,Tabanca alamayıp,dursun bir kenarda, lazım olur diye alınmış silahlardır.Sonrada, hazır tüfek varken karda yağmışken ava gidilir.
Tabanca almak mevcut halin 10 katı, Tüfek almak 20 katı zor hale getirilmelidir.
Harçları,kursları,pulları artırılmalı (Kursla veya prosedürle uğraşmak istemeyenlerde bertaraf edilmeli.Dolayısıyla Benim gibi bırakmak için sebep arayanlarda.)
Bir diğer önlemde 1,5 tl ye fişek satılmamasıdır. En az 8-10 tl olmalı.
Dünyada Refah seviyesi En yüksek ve En gelişmiş ülke olan Norveçte bile Av sürüyorsa, Av bitsin,yasaklansın hapis cezası verilsin gibi Ütopik hayalleri ve polyannacılık oynamayı bi tarafa bırakmalı.
Bişey Yapılacaksa Organize olup Bu konuda Başlatılmış bir girişime destek olalım.Mevcut olana diyorum,eğer bizde yeni bir kampanya başlatırsak diğerleri gibi sonuç alınamamış girişimlerden öteye gidemez.