X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Kameram uygun mu?

taner1252 taner1252 4.02.2012 10:09:00
Merhaba,
Şu anda profesyonel kamera almayı düşünmüyorum. Elimde Olympus Camedia 8x Optical Zoom olan bir kamera var. Profesyonel kamera değil, normal kamera. 3.0 mega pixel ama objektifi diğerlerine göre büyük(4.5 cm). Sizce amatör kuş fotoğrafçılığı için uygun mu?

KARASU KARASU 7.02.2012 12:45:00

Taner Bey, her türlü makina ve lensle kuş fotoğrafı çekebilirsiniz şüphesiz. Alacağınız sonucun sizi tatmin edip etmeyeceği önemli.

DSLR ve prime lensle çekilen fotoğrafın kalitesi tartışılmaz ama iyi bir lense sahip kompakt makinaylada iyi sonuç almanız olası.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=4347

Bu fotoğrafı kompakt makina (Sony) ile çektim ( optik 12X zoom - 35 mm karşılığı 420 mm ).

Kuşa yakınlık, uygun ışık, uygun ayarlar gibi bir takım etkenler söz konusu tabii.

Başlangıç için kompakt ve kesenize uygun bir makinayla başlayabilirsiniz.

Optik zoom olayına gelince....

Vereceğim örneklerin fuji ye ait olması, onu önerdiğim anlamını taşımıyor.

www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s2950/specifications/

Lens name

Fujinon 18x optical zoom lens

focal length

f=5.0 - 90.0 mm, equivalent to ......... 28 - 504mm on a 35 mm camera

full-aperture

F3.1(Wide) - F5.6 (Telephoto)

constitution

11 groups 14 lenses

www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_hs30exr/specifications/

Lens name

Fujinon 30x optical zoom lens

focal length

f=4.2 - 126mm, equivalent to .......... 24-720mm on a 35mm camera

full-aperture

F2.8 (Wide) - F5.6 (Telephoto)

constitution

11 groups 15 lenses

Odak uzaklıkları kuş fotoğraflamak için gayet uygun ama DSLR kalitesine ulaşıp ulaşmayacağı tartışılır.

bkoca bkoca 7.02.2012 11:11:00

Her tür lensle kuş fotoğrafı çekilebilir denen sitede küçük bir ayrıntı da verilmiş; eğer elinizde evcil kuşlar varsa... Bu durum ne kadar kuş fotoğrafçılığı sayılır veya ne kadar tatmin edici olur bilinmez tabii. Bir de usta kişilerin düşük modellerle sağlayacağı başarı herkes için geçerli değildir maalesef. Motivasyon kaybedilebilir derken bunu kastetmiştim.

Ayrıca, bir modeli araştırırken teorik bilgilerden ziyade forumlardaki yorumlara da bir göz atmanızda fayda var. Selamlar

sener sener 7.02.2012 09:26:00

Kuş fotoğrafı her kamera ve lensle çekilir. Ancak ekipmandan ekipmana da fark var tabi. Dolayısı ile tabandan tavana ekipman seçimi için alternatifler mevcut. Belirleyici faktör ise ne kadar para harcamayı düşündüğünüz. Bu konuda iyi bir referans aşağıda:

" http://www.kenrockwell.com/tech/birds.htm "

Burada harcamayı düşündüğünüz fiyat aralığına göre kuş çekimlerinde kullanılan ekipmanlar listelenmiş. Daha çok Nikon ve Canon üzerinde seçenekler mevcut ama yararlı bir kaynak bence. Selamlarımla.

burake burake 7.02.2012 08:36:00

Taner bey söylediğiniz modelin optik zoomu 18x.Ben 26xlik bir Nikonla başlamıştım.26 kat optik büyütme 120 mm lik bir odak uzaklığına denk geliyor.18x tahminen 80-90 mm gibi birşey yapar ki bu da kuşlar için çok düşük bir odak uzaklığı.Dijital zooma yüklenebilirsiniz ama tavsiye etmem çünkü fotoğrataki piksellerin arasını açıp fotoğrafı bozuyor.Kuş fotoğrafları çekmek için yüksek odak uzaklığı gerekiyor çünkü hem kuşlar insana uzak duruyorlar hem de çoğu oldukça küçük varlıklar ve "kompozsiyonumuzun" kadrajı doldurması zor oluyor.30x dahi yaklaşık 140-150 mm le yetersiz kalacaktır.Benim size tavsiyem bir miktar daha bütçe oluşmasını bekleyip 2.el bir DSLR (örn.Canon 400D ile çekilmiş çok güzel fotoğraflar gördüğümü hatırlıyorum) ve eski versiyon Canon 70-300 mm almanız (yenisinin fiyatı bir hayli tuzlu).Ben bundan birkaç ay önce tertemiz 70-300 ümü 800 tl ye satmıştım.Selamlar...

taner1252 taner1252 6.02.2012 22:59:00

Öncelikle herkese teşekkürlerimi sunarım. Açıkçası yeni bir makine almayı düşünüyorum sayenizde. Cenk bey de kararımı vermemde önemli rol oynadı. Sağolun. Biraz araştırdım. Finepix S2960 u uygun buldum. Sizce nasıl?

cenkog cenkog 6.02.2012 22:26:00

Şurada söylediğim kompakt makinenin bir alt modeliyle yapılan bir çekim var mesela:

http://www.flickr.com/photos/tonysturn/6818021463/sizes/l/in/pool-1677798@N22/

bkoca bkoca 6.02.2012 15:08:00

Teknoloji her gün gelişiyor tabii :)

Teknik özellikler itibariyle oldukça uygun görünüyor ama özellikle autofocus hızı, kalitesi vs. gibi özelliklerin pratikte nasıl davrandığını görmek lazım.

Selamlar

cenkog cenkog 5.02.2012 22:27:00

Profesyonel kalitede kuş fotoğrafçılığı için size gerekecek ekipmanlar (teleobjektif, DSLR gövdeler ve sabitleme sistemleri) çok pahalıdır ve ayrıca da bu ekipmanı kullanabilmek için hatırı sayılır bir fotoğrafçılık bilgisine sahip olmanız gerekir.

Kompakt bir makine ile amatör olarak, iyi bir kalitede ama hala fazla bir masraf yapmadan bu işi yapmak isterseniz ise almanız gereken ürün şudur:

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_hs30exr/

bkoca bkoca 5.02.2012 20:24:00

Taner bey merhaba. Öncelikle kompakt makinelerle kuş fotoğrafçılığına başlarsanız çabuk demotive olup bu işi bırakma olasılığınız yüksek. Kuş fotoğrafçılığında önemli olan odaklama hızı, sürekli çekim hızı ve sayısı, yüksek iso performansı gibi özelikler maalesef kompakt modellerde çok düşük seviyelerde. Çok şanslıysanız yakınınıza konmuş fazla hareket etmeyen bir kuşu çekebilirsiniz ama bunu başarma olasılığınız da düşük olacaktır. imkanınız dahilindeyse SLR bir model ve uygun bir objektif edinmenizde fayda var. Selamlarımla ...

koray koray 5.02.2012 10:09:00

Bence o makina ile çok zorlanırsınız.Fazla para harcamadan,gördüğünüz kuşları tanımlayabilecek fotoğraflar çekmek için 20-30 kere büyüten makinalar iyi olur.

kursatt kursatt 5.02.2012 09:37:00

kuşu kadrajda görüp çektiğiniz sürece uygundur. hatta çektiğiniz fotoğraflar satma şansına sahip olursanız makinanız ve siz amatörlükten profesyonelliğe terfi edersiniz.

taner1252 taner1252 5.02.2012 08:51:00

Yorum yazarsanız merak içinde cevabınızı bekleyen bir kişinin merakını dindirmesine vesile olabilirsiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT