TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Edirne den Toy kaydı!!!

cansuozcan cansuozcan 6.02.2012 15:27:00
Dün gece fotogaleride Ali abi (Ali Çıtak) nin yayınladığı Toy kuşu beni gerçekten heyecanlandırdı.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=69202

Dünya çapında nesli tehlike altında olan nadir türlerden bu kuşun, araştırdığım kadarıyla ilk kez Edirneden kaydı geliyor. O kadar sevindim ki bütün gece acaba nereye gidiyordu Bulgaristan sınırını geçmiş miydi ,avcılara denk gelmiş miydi diye düşündüm durdum. En sonunda dayanamayıp Trakya da daha önce şah kartal projesinde çalıştığım Bulgar bir arkadaşa mail attım. Acaba Bulgaristan da Toy Kuşunun yoğunluğu nasıldı , durumu neydi, ne çalışmalar yapılıyordu?? Sabah cevap geldi. Olumlu bir cevap ummuyordum açıkcası çünkü biliyordum ki bu işin içinden de avcılar çıkacak...
Mailde Toyun 2 hafta kadar önce görüldüğünü fakat avcılar tarafından vurulduğu yazıyordu.

http://bspb.org/show2.php?id=2152&menu_id=33

Bu kadar kötü bir görüntü bütün heyecanımı yıktı. Ve avcılara yöneltilen bu kuşu nasıl vurursunuz, tehlike altında sorusuna avcıların cevabı farklı geldi, bilmiyorduk tehlikede olduğunu olmuş!!!
Bunun üzerine birazda toy açısından umutlandırıcı bir şey 1 hafta önce tekrar toy kaydı alınmış Bulgaristanda. Şu anda toy ya da toylar umuyorum ki canlıdır. AVCI her yerde AVCI!! Hep aynı zihniyet hep aynı umursamaz tavırlar hep aynı vicdansızlık!! Artık tepkimizi ağır bir şekilde göstermeliyiz!!!

halimdiker halimdiker 7.02.2012 21:11:00

21 ocakta bulgar dostlarımızı misafir etmiştik. Bu fotoğrafı göstermişlerdi üzülerek. Maalesef son toyumuzu da vurmuşlar ve kuş kaçmış daha sonra da ölmüş dediler. Ali Bey in kaydını verdiği tarihten daha önceki bir kayıt yanılmıyorsam. Belki rastlanmadan geçen bunun gibi kaç kuş vardır. Edirne tam da geçiş alanı birçok kuş türü için. Umarım hala yaşıyordur.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT