TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İznikli Atmacanın Hazin Hikayesi

Trakushaber Trakushaber 8.02.2012 01:58:00
Bursa nın İznik ilçesinde, yakaladığı sığırcıkla elektrik direğine konan atmaca akıma kapılarak kömür olurken, bir köyü de elektriksiz bıraktı.

Yer yer karla kaplı arazide rızkını arayan atmaca, sonunda bir sığırcık yakaladı. Keskin pençeleriyle sığırcığı kaptığı gibi havalanan atmaca, yakaladığı avı yemek için elektrik direğini seçti. Yüksek gerilim hattının geçtiği direğe konan atmaca, kanadının tellere temas etmesi üzerine akıma kapıldı. Pençesindeki sığırcıkla birlikte kömüre dönen atmaca, kısa devre neticesinde Çakırca köyünün elektriksiz kalmasına sebep oldu. Hattaki arızayı araştıran görevliler, pençesinde sımsıkı tuttuğu avı yiyemeden telef olan atmacayı fark etti. Atmaca, yapıştığı tellerden alınarak, hat onarılıp Çakırca ya tekrar elektrik verildi.

Haber: http://www.iha.com.tr/avini-yiyemeden-komur-oldu-211589.haber

Trakushaber Trakushaber 8.02.2012 01:58:00

İznikli Atmacanın Hazin Hikayesi

coşkun coşkun 8.02.2012 02:38:00

Dün Orhangazi İznik arasında yol kenarında bir şahin ölüsü vardı, hızlıydım ve acelem vardı duramadım, ya araba çarpmış yada vurmuşlardır diye düşündüm ama şahinde aynı akibete mi uğradı acaba ? Fakat onda kömürleşme gibi bir durum yoktu, doğal görünüyordu...

cenkog cenkog 8.02.2012 09:42:00

Doğal hayat için tellerin izolasyonu çok önemli demek ki...

pala pala 8.02.2012 15:30:00

üzüldüm ve üzülmekten başka birşey gelmiyor elden malesef.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT