TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş Listesi

hyperbiker hyperbiker 14.02.2012 06:59:00
İllere ya da bölgelere göre kuş türlerinin listesini bir yerlerden bulabilir miyim ya da site veritabanından bu tip bir kayıt yaratılabilir mi?

hyperbiker hyperbiker 16.02.2012 07:07:00

Uşak ta kayıtlı görülen üyelerden Uğur bey dışında kimseye ulaşılamıyor, sanırım bir ara sadece merak ettikleri için kayıt olmuşlar ve öyle kalmış. Uğur bey Orman Bakanlığı nda Çevre Koruma Müdürü olarak çalışan bir arkadaşımız, kendisi ile temasa geçtim en kısa zamanda bir araya gelip bu konuyu görüşeceğim. Ama sitede illere göre tür listesi alabilme imkanı olması çok iyi olur.

Selamlar...

serhattigrel serhattigrel 16.02.2012 00:51:00

Çağlar bey,

Uşakta şu an 5 üyemiz var,

siz ve TopraK, usobder, yesilsin, samsam

sizin dışınızdaki 4 üye pek faal değil, sanırım sadece ilgililer. Onlara mail atın, biryerde toplanıp onlardan da destek isteyin.

Şu an Uşak için kayıt sizin gönderdiklerinizdir, başka bir kayıt bulamazsınız.

Denizli size yakın ve çok faal bir ilimiz, burada bulunan türlerin neredeyse hepsi sizin il için hedef tür dür.

Bu konuda örnek olarak uozgur üyemizin türlerine bakın, ve bu türlerin hepsini ilinizde arayın, belgeleyin, bir ay kadar sonra ilere göre tür arama kısmımızı açacağız. O zamana kadar ilinizde kayıt biriksin.

Bu konuda fotoğraf kalitesi gözetmeksizin türekle kısmını, her gün bir yükleme olarak kullanabilirsiniz.

sercan sercan 14.02.2012 15:55:00

Uşak pek gözlem yapılmamış ve kayıt girilmemiş birkaç ilimizden birisi. Burada size çok iş düşüyor. Çektiğiniz fotoğraflarla ve tuttuğunuz kayıtlarla kendi ilinizin tür listesini oluştururken bunları kuşbanka girerekte ulusal veri tabanına katkıda bulunabilirsiniz. Böylece Uşağın tür zenginliği tüm kuşçular tarafından bilinir hale gelebilir. Şimdiden kolaylıklar diliyorum..

hyperbiker hyperbiker 14.02.2012 14:12:00

Siteye baktım ama maalesef orada Uşak için sadece tek bir kayıt var, o da şehir içinde Sığırcık.

Benim ihtiyacım olan Uşak ve yöresinde bulunan/bulunabilecek türler.

sgokce sgokce 14.02.2012 11:19:00

www.kusbank.org adresinden Kuşbank a üye olursanız "Raporlar" bölümünden çok detaylı kayıtlara ve tür listelerine ulaşabilirsiniz. Bol kuşlu günler dilerim...

hyperbiker hyperbiker 14.02.2012 07:00:00

Tür listesi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT