Başımdan gecen bir olayı anlatmak isterim.
geçen sene trapzon sümela manastırında yapmış olduğum gezi sonucunda tur ile gelen arkadaşın bir tanesinde 7d badi bende mark3 benim birde elimde 50mm lens vardı arkadaşta tam tersi pek anlamam bu geniş acılardan ama,anladığım kadarı ileiyi bir geniş acı lens vardı.
flaş kullanımı oda içerlerinde yasak olduğunu gösteren uyarı yazıları var..o arkadaş dışarıya cıkarken ben giriyordum,bana içeride fılaş kullanımının yasak olduğunu ve ışık şartları yetersiz kaldığını söyledi,bu arada benim badimin üzerindeki askı kayışım 7d den kalma ve onu kullanmaktaydım.
arkadaşın bana 7d ile içeride 400 asanın üzerine çıkamdığını zorlamalar sonucunda 1000 asa ve üzerinde 1/2 kare alabildiğini söyledi.
benimde kendisine vermiş olduğu bu uyarı ve bilgi için teşekkürlerimden sonra benim badinin mark3 olduğunu söyleyince arkadaş ooo ozaman sıkıntının olmayacağını söylediği vakit,gerçektende 3200 asalarda bile deneme çekimlerinde 1/25 1/60 1/100 1/125 bile 3200 asada zor cıkarken yinede o haldeyken gren olmadı ve kötünün iyisi olduğu kareleri görmüştüm..
başımdan geçen böyle bir olayı anlatmak istedim.
40d 7d kullandım ama bana göre mark3 harika sonuc veriyor benim için,tabiki bu benim görüşüm ustalar daha iyi ayırt edebilir.
benim nede olsa fazla bir bilgim yok.
saygılarımla..