X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Canon 5D Mark III Preview

hyperbiker hyperbiker 2.03.2012 07:09:00

cenkog cenkog 4.03.2012 11:33:00

5DMKIII de Videoda AF yok. Videoda HDMI dan sıkıştırılmamış video sinyali alma şansı yok. 5DMKIII ün JPEG çıktıları aşırı noise reduction yüzünden iyice yumuşayarak plastiğe banzemiş... Çözünürlük Nikon D800 ün altında. Canon un meşhur ve maalesef PP ile düzeltilemez pattern noise sorunu bu gövdede çözüldü mü emin değiliz...

5DMKIII e TIMECODE konulması ise çok iyi olmuş... Eğer Nikon D800 de de olsaydı aslında eksiksiz bir gövde olacaktı D800...

ali6105 ali6105 4.03.2012 00:19:00

Burası tamamda, bizdeki markt ll lerin fiyatı ne olacak şimdi ?

pala pala 2.03.2012 23:05:00

evet fiyat açısından biraz düşünülür 3500$ gibi fiyat ciddi bir fiyat. d800 den çok pahalı. ama sunduğu tasarım ve teknoloji beklenilen gibi fps hızı artmış iso oldukça mükemmelleşmiş. işlemciler gelişmiş. yinede mp özelliği sınırlı tutulmuş. çok MP çok kalite demek de değil ayrıca sadece daha büyük format resim demek benim için. bir canon kullanıcısı ve yaklaşık 1 yıldır bu maina yüzünden makina almayan biri olarak diye bilirim ki. çıkan dedikodular bizi fazla bir beklentiye soktu .ama bu hali ile bile baya tatminkar bekleyip çekilen fotoları inceleyip bir kara vereceğim kendi adıma. ama bir tarafta sevindim eski versiyonu MARK 2 de ciddi bir fiyat düşüşü bekliyorum :)

bir link buldum örnek resimler diye.

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos5dmk3/

DilekveTunç DilekveTunç 2.03.2012 18:53:00

Türkiye’deki İlk Canon 5D Mark III Ön İncelemesi

Sevgili CanonTURK kullanıcıları merhaba;

Bildiğiniz gibi bu sabah (02 Mart 2012) bütün herkes tarafından merakla beklene 5D Mark III sonunda tanıtıldı. Dün akşam Photoworld’ten Cenk Bey’in müjdeyi vermesi üzerine, gece benim için geçmek bilmedi.Sabah olduğunda CanonTURK’teki yazıları aktif hale getirdikten sonra, apar topar Photoworld’e gittim ve 5D Mark III’le olan yarım saatlik birlikteliğimiz başlamış bulundu. Her ne kadar detaylı inceleyemesem de yinede bir fikir oluştu.

Makinenin ön incelemesini zaten hazırlamıştım. Buradaki bağlantıdan ön inceleme yazısını okuyabilirsiniz.

http://www.canonturk.com/wp/2656-canon-5d-mark-iii-on-incelemesi.html

Bütün tartışmalara rağmen Canon’un, Nikon’un D800′üne karşı nasıl bir atak yapacağı merak ediliyordu. Gerçi 1 hafta öncesinden 5D Mark III’ün hangi özelliklere sahip olduğunu biliyordum, fakat kesin olarak bu özelliklerle çıkacak şeklinde yazamıyordum. Canon bütün riskleri alıp, 22mp bir fotoğraf makinesini bizlere sundu. Fakat çok güzel teknolojik gelişmelerle beraberinde getirdi.

Canon Avrupa’nın Pazarlama Müdür Kieran Magee 5D Mark III’ün 5D Serisi içinde çok büyük bir adım attığını belirtti, Canon 5D Mark III’ü yaratırken, gerek profesyonel fotoğrafçılardan gerekse genel sorunları ve isteklere kulak verdi ve her konuda performansı yükseltilmiş bir fotoğraf makinesi ürettiklerini kaydetti.

Devamı:

http://www.canonturk.com/wp/2680-turkiyede-ilk-5d-markiii-incelemesi.html

hyperbiker hyperbiker 2.03.2012 16:22:00
zien zien 2.03.2012 14:57:00

Mevcut teknolojik gelişmeler ve müşteri talepleri doğrultusunda tamda çıkması gerekli olan özelliklere sahip mantıklı bir makina olmuş. Çok farklı ve süper değil ama bence fotoğraf çıktısı ve müşteri memnuniyeti adına çok iyi gibi görünüyor.

Tek sıkıntısı 3500$ lık fiyatı olmuş. Gerçekten fazla ve satışı olumsuz yönde etkileyecektir... 2500$ civarında olması gereken bir makine bence.

Nikon ile Canon arasında sanki anlaşmalı bir rekabet politakası var gibi :)

Bu yıl Canon ile Nikon rolleri değiştirmiş gibi. Şimdi Canon daha az pixel verirken AF noktası artışı yapmış ve çift hafıza kartı sistemine geçmiş. Enteresan...

Hala beğenmediğim ve anlam veremediğim noktalar ise;

* Body kalitesinin yeterince iyi olmaması

* Çekim modu ayar düğmesinin kilitlenememesi

* Açma kapama düğmesinin sol el ile yapılıyor olması

* Videoda AF yok.

Neyse fotoğraf dünyasına hayırlı olsun.

armadillo armadillo 2.03.2012 11:00:00

2000 Dolar civarında olursa alınabilir.

hyperbiker hyperbiker 2.03.2012 09:34:00

Bu konuda DPREVIEW yorumu şu şekilde:

"Of course the elephant in the room is the question of resolution; will the 5D Mark III s 22MP offer enough in comparison to the Nikon D800 s 36MP to prevent users switching brands? Canon appears to be confident that its users don t really need extra pixels anymore, and indeed don t want to put up with the processing and storage demands that come with them. It will be interesting to see whether that confidence is justified once the two cameras hit the shops - and we can t wait to get them into our studio to put them head-to-head in testing."

Bekleyip görmek lazım bence de.

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 2.03.2012 09:12:00

nikon 36 mp full frame den sonra bana geride kalmış gibi geldi.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT