X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Fotoğraf işleme

hyperbiker hyperbiker 8.03.2012 08:29:00
Herkese merhaba,

Yine merak ettiğim konu var. Photoshop Elements kullanıyorum.
Fotoğrafları işlerken nasıl yöntemler kullanıyorsunuz? Ben önce RAW olarak işliyorum, daha sonra Elements de açıp sırası ile:
1 - Seviye ayarları
2 - Keskinlik
3 - Gerekiyorsa kırpma ve boyut değiştirme yapıp kaydediyorum.

Bunun dışında izlenebilecek yöntemler nelerdir?
Selamlar.

hyperbiker hyperbiker 10.03.2012 16:53:00

Ben genelde RAW dosyayı işlemek için önce Adobe Camera Raw (ACR) kullanıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Photoshop a aktarıyorum. Ama doyada kayıp olduğunu bilmiyordum.

Ercan3 Ercan3 10.03.2012 15:09:00

Ben de Göker Bey önerdiği adımları kullanıyorum. Canon için DPP yazılımı ile RAW u açıp pozlama telefisi gibi temel değişiklikleri yaparak PS e TIFF olarak aktarıyorum. DPP de Transfer to Photoshop menü seçeneği ile bunu yapabiliyorsunuz.

PS de ben de ilk önce gürültü temizleme işlemini yapıyorum. Gerekli diğer işlemleri yaptıktan sonra da küçültme işini de PS de yapıyorum.

Göker Bey in bahsettiği plugin leri denemedim bilmiyorum, aslında merak da ettim. Göker Bey PS plugin i olarak neyi önerirsiniz?

En son imza, çerçeve v.s. standart işlemler için de Action (makro) kullanıyorum.

Selamlar

sener sener 8.03.2012 09:42:00

Benim uyguladığım işlemler:

1-Öncelikle Raw formatta bir sıkıştırma varsa, ki Nikon da var ve buna kayıpsız sıkıştırma diyor. O zaman dosyayı direk ps de raw açarsanız kayıplar oluyor. Bunun için dosyayı firmanın sürdüğü bir programla açıp tiff, png gibi formatlarda kaydettikten sonra ps e geçmek lazım.

2-Öncelikle ps de hişbir işlem yapmadan bir noise temizleyici çalıştırıyorum. Sebebi de fotoğrafa parlaklık saturasyon gibi işlemler yapıldıktan sonra var olan noise arttığı için sonradan değil önceden bir noise temizleyici uygulamakta fayda var.

3-Seviye ayarları (parlaklık, kontrast) ve keskinlik ayarları yapıyorum.

4- Fotoğrafı küçük boyuta getirmek içinde ps i kullanmıyorum. Üçüncü firma ürünlerini (internette arayabilirsiniz) ps e ekleyip onlarla bu işlemi yaparsanız daha iyi.

Bilindiği gibi fotoğrafın orijinal kalitesi de çok önemli. İyi ışık almış kadrajı dolduran net kareler her zaman daha az işlem gerektiriyor ve çok daha güzel oluyorlar tabi.

Benim fikirlerim böyle.

Selamlar.

hyperbiker hyperbiker 8.03.2012 08:30:00

Photoshop fotoğraf işleme

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT