evet murat bey çok haklısınız. ben kuş fotoğrafçılığını fotokritikte gördüm, sevdim, ilgi duydum., 2008 yılı sonu idi. gerçekten muhteşemdi. bütün ustalar hergün çok güzel fotoğraflar yüklüyor, günlük yarışmalar düzenleniyordu. ben fotoğraf çekip yüklemesemde, takip etmesi büyük bir zevk ve heyecan idi. sonra 2009 yılı sonlarına doğru, kullanıcılara rağmen, anti demokratik bir şekilde, kimseyi dinlemeden, despotça bir arayüz değişikliğine gittiler. çok protestolar oldu, ama site yönetimi taş duvardı, kimseyi dinlemediler, biz yaptık oldu dediler. tepki olarak, en azından doğa ve kuş fotoğrafı açısından diyebilirimki, bütün iyi fotoğrafçılar gitti. ve site iki tane pohpohçuya kaldı.
kötü kötü fotoğraflarını günün fotoğrafı yapmaya çalışan, başka kişilerin sıradan fotoğraflarına methiyeler düzüp tam puan vererek, kendi kötü fotoğraflarına yorum yaptırıp, puan verdiren tiplere.
ve site son hız uçuruma yol aldı, kendisini düzeltme yoluna gitmedi. ilgiyi; ötü, sıradan fotoğrafları günün fotoğrafı yapıp gelecek tepkilere bağladı ve çok kısa sürede dibe vurdu, olabildiğince sıradanlaştı.
ne kadar kötü durumda olursa olsun, kendisinde var olan potansiyeli kullanarak dirilebilme şansı olan site kötü yönetim sayesinde şu an çok üzücüde olsa çok kötü bir yerde. dediğiniz gibi ölüme çok yakın, umut ederimki kötü son olmaz, site yönetimi yanlışını görür ve elinden geleni yapar.
benim kendi görüşüm, sitemiz trakuş buradan kendisine ders çıkarıp mükemmele giden yolda daha radikal adımlar atabilir, atmalıdır. özellikle fotoğraf yükleme periyodları çok uzundur. fotoğraf boyutu 1100 piksel altı olan fotoğraflar normal fotoğraf kabul edilip hergün yükleme hakkı verilmelidir. 1100 -2000 piksel arası yükseksek çözünürlük kabul edilip herhangi bir oranda (4/3, 3/2, 16/9, vb.) yükleme hakkı verilmelidir. bu yazdıklarımı site yönetimi çok dikkatlice düşünüp gerekli adımları atmalıdır. daha güzel bir trakuş için, selamlarımla...