TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yeni FK hakkindaki gorusleriniz

MuratC MuratC 10.03.2012 15:16:00
Kusura bakmayin burayla ve bizle direk alakasi olmasada biliyorumki buradaki bir cok uye FotoKritiktede aktif idi. Yeni yuzunu herhalde gorup saniyorum benim gibi sizde nefret etmissinizdir. Gerci ben orada cok aktif olmasamda arada bir kus harici calismalarimdan yukluyordum.

Isin en komik yani internettede yazildigi gibi 500px adli siteyi tamamen kopyalamislar. FK tamamen islevsiz, zevksiz bir hal almis, bence tamamen bitmelerinede en fazla 1-2 hafta kalmis.

Ama isin dahada fena yani en az 4-5 fotografim arsivimden kaybolmus. Bilmiyorum orada aktif olan uyelrimizinde basina ayni sey geldimi? Mail attim ama cevap bile yazan yok :(

MuratC MuratC 10.03.2012 15:16:00

Yeni FK hakkinda

Ercan3 Ercan3 10.03.2012 15:33:00

Aynen söylediğin gibi 500px.com un kopyasını yapmaya çalışmışlar ama sadece görüntüde başarmışlar gibi görünüyor.

Ben de uzun süre hem galeri kısmından hem de forum kısmından çok faydalanmıştım. Son yıllarda gitgide kötüye gidiyordu. Ama son halini gördükten sonra tüm fotoğraflarımı sildim.

Mesajlara uzun zamandır yanıt almak neredeyse imkansız gibiydi, ancak aşağıdaki tüm adreslere gönderdikten sonra bir yanıt alabilmiştim. :)

destek@fotokritik.com

medya@nokta.com

info@nokta.com

info@fotokritik.com

bilgi@fotokritik.com

oktayK oktayK 10.03.2012 15:56:00

Murat Bey,muhatap bulmak neredeyse imkansız,aynı şeyler benimde başıma geldi.Onlarca fotoğrafım kayboldu,buna karşılık fotoğraf deposunda bekleyen siteye yüklemediğim fotoğraflarım yayınlandı.

Forum ve ekipmanlar kısmından faydalanıyordum,onlarda uzun zaman önce kaldırıldı,bende Ercan Bey gibi fotoğrafları silmeye başladım,onda bile problem yaşanıyor...

Kısacası Fotokritik yeni yüzüyle benim için bitmiştir.....

millidere millidere 10.03.2012 15:57:00

evet murat bey çok haklısınız. ben kuş fotoğrafçılığını fotokritikte gördüm, sevdim, ilgi duydum., 2008 yılı sonu idi. gerçekten muhteşemdi. bütün ustalar hergün çok güzel fotoğraflar yüklüyor, günlük yarışmalar düzenleniyordu. ben fotoğraf çekip yüklemesemde, takip etmesi büyük bir zevk ve heyecan idi. sonra 2009 yılı sonlarına doğru, kullanıcılara rağmen, anti demokratik bir şekilde, kimseyi dinlemeden, despotça bir arayüz değişikliğine gittiler. çok protestolar oldu, ama site yönetimi taş duvardı, kimseyi dinlemediler, biz yaptık oldu dediler. tepki olarak, en azından doğa ve kuş fotoğrafı açısından diyebilirimki, bütün iyi fotoğrafçılar gitti. ve site iki tane pohpohçuya kaldı.

kötü kötü fotoğraflarını günün fotoğrafı yapmaya çalışan, başka kişilerin sıradan fotoğraflarına methiyeler düzüp tam puan vererek, kendi kötü fotoğraflarına yorum yaptırıp, puan verdiren tiplere.

ve site son hız uçuruma yol aldı, kendisini düzeltme yoluna gitmedi. ilgiyi; ötü, sıradan fotoğrafları günün fotoğrafı yapıp gelecek tepkilere bağladı ve çok kısa sürede dibe vurdu, olabildiğince sıradanlaştı.

ne kadar kötü durumda olursa olsun, kendisinde var olan potansiyeli kullanarak dirilebilme şansı olan site kötü yönetim sayesinde şu an çok üzücüde olsa çok kötü bir yerde. dediğiniz gibi ölüme çok yakın, umut ederimki kötü son olmaz, site yönetimi yanlışını görür ve elinden geleni yapar.

benim kendi görüşüm, sitemiz trakuş buradan kendisine ders çıkarıp mükemmele giden yolda daha radikal adımlar atabilir, atmalıdır. özellikle fotoğraf yükleme periyodları çok uzundur. fotoğraf boyutu 1100 piksel altı olan fotoğraflar normal fotoğraf kabul edilip hergün yükleme hakkı verilmelidir. 1100 -2000 piksel arası yükseksek çözünürlük kabul edilip herhangi bir oranda (4/3, 3/2, 16/9, vb.) yükleme hakkı verilmelidir. bu yazdıklarımı site yönetimi çok dikkatlice düşünüp gerekli adımları atmalıdır. daha güzel bir trakuş için, selamlarımla...

chokokerem chokokerem 10.03.2012 19:45:00

ben çakma 500px olmadan önce fk yı bitirmiştim zaten...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 10.03.2012 21:54:00

Ne yapalim.. Ayrilalimmi uyelikten...

shooter shooter 11.03.2012 00:08:00

fotokritik bir kuruma satıldığı gün zaten fotokanka sitesi olmuştu... Beklentisi olanları bilmem, ben sadece kuş yükleyerek kuşların tanınmasına aracı olması için kullanıyordum... Yeni yüzü ile bu işlevini de kaybettiğini düşünüyorum... Üyelikten ayrılma vs. gibi bir eylem yapmak isteyenler üye olma özgürlüğü gibi ayrılma özgürlüğüne de sahiptirler. Ancak, bir başak sitede bu tür eylem organizasyonu yakışık almaz...

En azından Trakuşa yakışmaz... Herkez yoluna deriz olur biter...

moktem moktem 11.03.2012 00:11:00

Fotokritik ile ilgili söylediklerinize aynen katılıyorum Murat Bey. Benim de bazı karelerimi silmişler. Üyelikten ayrılmayı düşünüyorum doğrusu. Selam ve sevgilerimle...

magari magari 11.03.2012 00:14:00

Yavuz abi çıkmayalım bence , belki düzeltirler bekleyelim.

Forum bölümünün kapatılması çok kötü oldu bence yeni başlayanlara her ne kadar tatsız tartışmalarda olsa çok yardımcı oluyordu o forumda yazılanlar, şu anda ciddi maderatörlerin bulunduğu ama amatör maderatörlerin bulunduğu bir fotoforum platformu gerekli Türkiye ye.

KARASU KARASU 11.03.2012 02:15:00

Fotoğraf silmelerinin bir mantığı yok. Bir çok fotoğraf silinmiş olsa düşünülebilir belki. Bu uygulama başladığında fotoğraflar taşınırken birden fazla portfolyo oluşturan üyelerde sorun yaşandığını düşünüyorum. Bazı fotoğraflarımı başka portfolyomda gördüm.

Serkan Bey, bir süre bekleme, inceleme durumundayım ben. Yalnız forum konusuna katılmıyorum malesef. İyice cıvımıştı son aylarda, bir sürü fake üye fake olmadıklarının kanıtı gibi gördükleri " Acil yardım... Nikon D80 mi alsam, Canon 40 D mi " benzeri başlık açıyorlardı.

Grupların seviyesiz kavgaları..... O eski bilgi paylaşım ortamı kalmamıştı.

Ömer Beyin sözünü ettiği, kuşları sevdirme misyonu için bir süre kalınıp, durum izlenebilir.

chokokerem chokokerem 11.03.2012 12:29:00

60 küsür fotoğrafım vardı dün baktım 32 tane kalmış. ben de kalanları da silip hesabımı iptal ettim ve aramdaki bütün bağı kopardım.

ekey ekey 11.03.2012 14:39:00

Şimdilik izliyor ve sabırlı davranmaya çalışıyorum...

Bakalım ilerleyen günlerde gelişmeler nasıl olacak...

karaani karaani 11.03.2012 18:19:00

+1

magari magari 13.03.2012 22:06:00

Hüseyin abi birçok konuyla ilgili ülkemizde güzel forum siteleri var ciddi maderasyon yapılan siteler ama Fk da maderatör diye bir olay kalmamıştı yöneticiler hiç yoktu, birçok forum sitesinde yanlış yapan bir kişiyi hemen uyarıp yanlışa devam ederse siteden atan maderatörler var , sahip çıkılıp ilgilenilinen bir fotoforum sitesi Türkiye ye lazım kanımca .

KARASU KARASU 13.03.2012 22:25:00

Kesinlikle katılıyorum. FK ilk zamanlarda amatör ruh ve çok iyi niyetle yönetiliyordu, Ayça Hanım, Ozan Bey (isimleri yanlış hatırlamıyorsam) özvriyle çalışıyorlardı.

Sonradan moderatör seçilenlerden birinin avatarı FK ğin geleceğinin işareti gibiydi. Malum çirkin el hareketi (el yumruk yapılmış, başparmak aradan çıkarılmış) avatar olarak seçilmişti.

Son zamanlarda üyelik başvurusu yapanlardan aktivasyon bile istenmiyordu.

Bu nedenlerle o foruma karşı çıkmıştım.Yoksa samimi bilgi alış/verişinin yapıldığı dönemlerde çok yararlıydı.

magari magari 13.03.2012 22:45:00

Benim saatlerle ilgili takip ettiğim

http://forum.saatforumu.com

www.ssatforumu.com

çok güzel bir örnek bence , hatta zamanı olan ,kanuya vakıf içimizden birisi bile böyle bir site yapabilir

magari magari 13.03.2012 23:08:00

Ne kadar güzel yönetiliyor bir bilseniz bu forum ve harika arkadaşlar var saat haricinde pekçok konuda yeni başlıklar açıp tartışılabiliyor hatta

fotoğrafla ilgili benimde katıldığım bir başlık

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=33&t=315&start=50#axzz1p27I2hOp

KARASU KARASU 13.03.2012 23:09:00

İlgi çekici bir site/forum bu Serkan Bey, çok beğendim.

İnternetin yaygınlaşmaya başladığı yıllarda motorsporları ve otomotiv meraklılarının bululunduğu forumlara üyeydim. Hatta ikisinde moderatörlük de yaptım. Bir an o günlere gittim teşekkürler.

KARASU KARASU 13.03.2012 23:11:00

Fotoğraflar da harika...

magari magari 13.03.2012 23:19:00

Aslında bu saat forum sitesi biraz zararlı bir site ama iyi yönetilme konusunu belirtmek istemiştim :)

MuratC MuratC 14.03.2012 00:51:00

TRde boyle bir saat forumu olacagi hic aklima gelmezdi. Saatlerede merakli biri olarak bakayim biraz :)

magari magari 16.03.2012 11:20:00

Sakın yapma abi Beselworld 2012 üzeri pek tavsiye etmem :)http://forum.saatforumu.com/viewforum.php?f=162#axzz1pGn4uad7

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT