X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

d800

sener sener 23.03.2012 20:10:00
d800 birkaç gün önce dağıtıldı. Testler oldukça şaşırtacak gibi:

" http://nikonrumors.com/2012/03/23/nikon-d800-gets-tested-at-dxomark-gets-the-1-spot.aspx/#more-36446 "

d4 ü sollamış anlaşılan. iso performansları aynı gibi. Grafikler özellikle snr tam örtüşüyor.

Tabi bu karşılaştırma aynı boyut için olmalı. Yani 36mp yi 16mp ye küçülttüğümüz zaman. Yarı fiyatına çok iyi bence. Yüksek mp nin avantajı gerekirse formatı küçük boyuta alıp iso performansı elde edebilmek. Yani 16mp hatta 8mp de 2-3 stop elde edilir diye düşünüyorum. Bende şahsen d7000 i kullanırken iç mekanlarda formatı jpg S, F moduna alıyorum (4mp). Bu şekilde iso800 de cam gibi iso3200 de ise gayet kullanışlı diyebilirim, flash ile kullanılırsa sonuçlar daha da güzel.

d800 aslında dx-fx geçişinin ilk belirtisi. Daha önce de bir forumda söylediğim gibi bence ileride bu mp yarışında dx gittikçe kaybolacak. Tüm makinalar fx olacak ve yüksek mp olacak.

Selamlar.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 28.03.2012 10:35:00

D4 32 MP ?? bİ yanlışlık olmuş sanırım..

zien zien 27.03.2012 12:06:00

Ömer bey ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. D3 ten itibaren kendi sensörlerini üretiyor olması güzel.

shooter shooter 26.03.2012 20:19:00

Ben bir "Nikonman" olarak ve de Nikonian üyesi olarak benim kaynaklarım Nikon un kendisi olmaktadır;)...

Daha önce ürettikleri bazı kameralar ve kullandığı sensörlerin üreticileri ile ilgili örnekleri yazayım. Bir fikir verebilecektir...

Nikon D3/D700 sensor NC81338L: made by Nikon

Nikon D3s sensor NC81361A: made by Nikon

Nikon D3100 sensor NC81362A: made by Nikon

Nikon D90 sensor IMX038: made by Sony

Nikon D4 with 32MP, D400 with 24MP sensors made by with Nikon base innovation Sony

Umarım ingilizceniz vardır..

Bu nota da bir göz gezdirin..

"Nikon

NC81338L

The 12.1 Mp image sensor of the D3 is a CMOS sensor developed by Nikon with a sensing area of 36.9 x 23.9 mm that is compliant with the area of 35 mm film. The D3 offers superior picture quality throughout a wide sensitivity range and high-speed 12-channel readout that enables fast continuous shooting at approximately 9 frames per second."

sensörlerle ilgili patent başvurusu hakkında şu linkte bilgi de var. özellikle layersystem ve curved image cmos sensörlerle ilgili patentlerini tamamlamıştı.. Ve okuduğum kadarı ile de deneme üretimlerini yapmaya devam ediyor... site japoncadan google aracılığı ile ingilizceye aktarılmış...

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ja&tl=en&u=http://egami.blog.so-net.ne.jp/2010-11-15

zien zien 26.03.2012 17:48:00

Ömer bey Nikonun kendi sensörünü ürettiğini duymamıştım ama bu kadar kesin söylediğinize göre sağlam ve doğru bilgi sahibisiniz. Yani dedikodu değil. Bu gerçekten çok güzel bir haber zira Canonun en büyük üstünlüğü kendi sensörünü üretmesiydi. Şu durumda rekabet hızlanacak ve bu bizim işimize yarayacaktır.

Canonu zor günler bekliyor gibi :)

paspartu paspartu 26.03.2012 14:33:00

Kaya kartalı için yıllarca bekleyeceğiz galiba, fakat aşağıdaki linkte hummingbird müthiş ayrıntılı çıkmış, çok cezbedici görünüyor makine bence de.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1021&thread=41025046

shooter shooter 26.03.2012 13:51:00

Nikon son yıllarda Sony ye ürettirdiği sensörleri kullanıyordu. Ancak, 3100 de olduğu gibi bundan sonra kendi geliştirdiği sensörleri kullanacak. Özellikle 4 serilerinin bundan sonrası, başta 400 olmak üzere layer bazlı yeni sensörleri ile fotograf dünyasında yer alacak. layer bazlı sensörler konusunda daha önce birşeyler karalamıştım. Kısaca faveon onun sıradan çakması gibi diyebilirim.

Nikon un başta 400 olmak üzere yeni modellerini sürmemesinin altında yatan ana neden üretim sıkıntısı. Çünkü ana fabrikası tsunamide, tayvandaki kompenent temin eden tesisleri de sulara altında kaldığı için üretim zorluğu yaşıyorlar. Olimpiyat ve Photokina yılında öncelikle olimpiyatlar için D4 ve D800 yetiştirmeye çalışıyorlar. ilk talepler, üretim hızının üç misli oldu.

Bu nedenle İngiltere de D800 fiyatları 200 D4 fiyatları da 500 pound daha yüksek hale geldi. Büyük tedarikçiler de 1-3 ay arası süre veriyorlar. O nedenle 3000 dolar olarak ilan edilen D800 kameranın ikinci eli 4200 dolar..:) 1 ay beklemeyi göze alamayanlara...

zien zien 26.03.2012 13:26:00

Nikon markasını severim ve keyifle kullanıyorum. O nedenle biraz yanlı yazabilirim ama Canon markası ile bir problemimde yok :)

D800 ün oldukça önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. Zira hem yüksek çözünürlük isteyen düğün, tanıtım, reklam vs. gibi fotoğrafçıların uygun fiyatı ile tercih edecekleri bir ürün hemde çok zor şartlara girmeyen doğal yaşam fotoğrafçıları için DX moddaki 16mp kalitesiyle de ayrıca tercih edilebeilecek bir ürün. Dolayısıyla bir yönüyle 2 gövdeyi bir gövdeye birleştiren bir makine.

Daha şimdiden ön sipariş sayısı üretilen miktarın üzerine çıkmış. Talep fazlası var.

Video özelliği oldukça iyileştirilmiş. Canon da olmayan DX croplu video mudu var. bence oldukça avantajlı bir durum. Keşke D4 deki gibi FHD croplu modda olsaymış. O da satış stratejisi artık :)

DSLR makinada video özelliğini ilk koyan marka nikon olduğu için ilk olarak Fuul HD çıkmadı ve D700 biyasadaydı. Video olayı Canonun başarısı ile piyasada iyice oturunca ek özelliklerle Nikon da videoyu geliştirmiş oldu. Hatta 5D Mark 3 de video modunda AF yokken D800 de AF var. Crop özelliğini yukarıda yazmıştım zaten.

D400 den hala ümitliyim; zira bazı sitelerde söylendiği gibi 16mp D4 sensörü türünde yada 24mp bir çözünülükte olucakmış :) E güzelde olur yani :))

zien zien 26.03.2012 13:09:00

Q modunda deklanşör sesi yarı yarıya düşüyor. Tamamen kesilmiyor. Ama tecrübe ile söyleyebilirimki o kadar azalma bile bir fayda sağlıyor. Kuşlar bir ses duyuyor ama korkmuyorlar. Tabi benim söylediğim kuşlar su kuşları :) Kaya kartalı farklı bir kategori :))

burake burake 25.03.2012 22:28:00

Şu deklanşör sesine bir çözüm yok mu? Etrafına havlu sarmayı denedim, çok az fayda ediyor...Belki yurtdışında ses emici birşeyler üretmişlerdir...

paspartu paspartu 25.03.2012 21:32:00

Bu sessiz deklanşör özelliğini satmış olduğum d300s de kullandığımı hatırlıyorum. Fakat ya ben yanlış kullandım ya da sessiz filan değil, çünkü ayna sesi yine bir ses çıkarıyor ve bu ses kuşun kaçması için kafi. Fakat titreşim azaltması gibi diğer yönlerden avantaj olabilir.

NACİEYP NACİEYP 25.03.2012 21:13:00

yer adamı:))

karaani karaani 25.03.2012 21:11:00

O kadar yaklaşmayın zaten :P

NACİEYP NACİEYP 25.03.2012 21:02:00

kuş kaçıp gittikten sonra saniyede 100 kare çekse ne yazar:))

kuş dediğim kaya kartalı,hala içim sızlıyor

NACİEYP NACİEYP 25.03.2012 20:30:00

yakın çekmek için o kadar zahmete katlanıp,deklanşör sesinden kuşu kaçırmak çok can sıkıcı

d800 fantastik bir makina gibi görünüyor

bir de d400 e bakıp,para tedarikine girişecez artık:)

paspartu paspartu 25.03.2012 20:26:00

Aslında yeni bir şey yapmış değil Nikon. Yıllardır Nikon kullanıyorum ama marka tutkum olduğu için değil. Canon fotoğraflarını da severim, keşke Canon sistemim olsa onu da kullansam. Şimdi Canon kullananlarda bir burukluk var mark 3 ün piksel büyüklüğü nedeniyle, yani küçüklüğü demem lazımdı. Konu Canon değil tabi. Dediğim gibi crop faktör düşünüldüğünde Nikon 7000 (kullanmadım ben ama)’in piksel büyüklüğü d800’le aynı. Nedir bu gürültü, patırtı, nedir bu coşku anlamadım gitti. Iso konusunda devrim yaptığını filan da sanmıyorum. Video konusunda ise Canon’dan neredeyse 4-5 yıl sonra full HD yapabildi. DXO sitesinin testlerinde yanlı olduğu, biraz Canon aleyhine yayın yaptığına dair söylentiler de okuduğumu hatırlıyorum bir yerlerde. Yani test sitelerine veya forumlardaki coşkuya filan çok da kapılmamak lazım. Aslında halen 24 mp’lik crop factorlü makine bekliyorum şahsen ben. Yıllardır bu beklenti devam ediyor ve halen söylentisi bile yok şu anda. Hele ki bu d800 coşkusundan sonra yıllarca sürer sanırım d400 beklentisi. Fakat d800’ün Japan yapımı olduğunu da gördüm fotoğraflarında, zaten yazıyordu bir çok sitede ama ucuz gövde yoktu pek Japan yapımlarında. Bu cezbedici gibi geliyor bana da. Ortalık biraz durulsun, örnekler görülsün, TR fiyatları belli olsun derim ben.

sener sener 25.03.2012 18:46:00

Naci bey sessiz deklanşör özelliği var diye yazıyor net de. Sessiz deklanşör bence de önemli bir özellik. Hem kuşu kaçırmamak adına hemde vr lenslerde deklanşör titreşmesi düşük enstantanelerde problem oluyor. Sessiz deklanşör özelliği bu problemleri büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.

NACİEYP NACİEYP 25.03.2012 17:57:00

d800 de sessiz deklanşör özelliği varmıdır?

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 24.03.2012 21:17:00

bu arada sensor testinin hersey demek olmadigini ayrica vurgulamak isterim..

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 24.03.2012 18:40:00

Dxo da 95 puanla 1 numara ilan edildi.. Ayrica Imaging resourse sitesi karsilastirmalar benim icin cok degerlidir.. Ayrica 100 iso performansi ve dinamik aralik cok degerlidir.. Bu nedenlerle D800 bana cok cok cazip geldi. Ancak Mark IV ozellikle ucar kus fotografinda bana gore inanilmaz basarili. . Canon ve Nikon taraftarligi zaten hicbirzaman soz konusu olmadi benim icin.. Artik nikonun bu atagina saygi olarak hem Nikon hem Canon diyebilirim.. D800 denemem benim icin karsi konulamaz gibi gorunuyor. D800 ve 16-35 f:4 vr ikinci body olarak alip hem Nikoncu hem Canoncu olup Iki grubunda nimetlerinden yararlanmak ....iyi gorunuyor su an..

sener sener 23.03.2012 23:29:00

Macro için E modeli öneriliyor söylediğiniz gibi. Kuş için ben açıkcası kararsızım. Sebebi de yine söylediğiniz gibi henüz ortada pek test yok. d7000 ile aynı sensör yoğunluğuna sahip olduğu için upgrade e değecek bir gelişmeden de şüpheliyim. Büyük ihtimalle d7000 ile devam ederim açıkcası kolay kolay da bırakasım gelmiyor zaten. d7000 kullanımı keyifli mükemmel bir makina. Bir de d800 için Tr deki fiyatının bende çok yüksek olacağı kanaatindeyim, o açıdan da caydırıcı.

d400 de 24 mp çıkacak söylentileri var. Öyle olursa noise testleri belirleyici olur kanısındayım. Şayet d7000 performansında olursa çok iyi, çok da satar. Daha kötü olursa makinamı değiştirmem herhalde. Grenler fotoğrafın kalitesini çok kötü etkiliyor. Nikon dengeli mp artışı sundu şu ana kadar, bakalım d400 nasıl olacak.

paspartu paspartu 23.03.2012 21:39:00

Örnekler güzel görünüyor. Müstakbel D400 24 mp çıksa bile muhtemelen Japan olmayacak. D800 kameranın fotoğraflarında dikkatimi çeken bir şey oldu. Makinenin altında yapım bilgisi görünmüyor. Forumlarda, wikipedia da filan Japan diye geçiyor ama emin değilim. Aslında alınası görünüyor, fakat şu fırtına bir dinmeli bence. Çok abartılı bir ilgi var d800 e. Daha çok örnek görülmeli, tele lerdeki sonuçları nasıl olacak acaba. Pro gövdelere oranla nispeten ucuz gibi ama bu abartı yüzünden Tr deki fiyatlar uçacak gibi görünüyor. Ayrıca bir konu daha var. Kuşçular alacaksa eğer bu iki versiyondan hangisini almalı. Ben makro da çekiyorum çoğu kuş fotoğrafçısı gibi. Biraz da bu nedenle ben almak istersem e versiyonunu alırdım herhalde.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT