X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

en iyi kare için yardım.

ciwciw ciwciw 25.03.2012 11:22:00
fujifilm finepix s1700 adlı makineyi kullanıyorum yarı pro. bu makinede iyi kareyi alabilmek için ayarlarını nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

KARASU KARASU 29.03.2012 00:37:00

Merhaba Nafiz Bey,

Öncelikle makinanızı iyi tanımanız, alışmanız gerekeceğini düşünüyorum. Tabii kuş çekme biraz daha farklı özellikler istediği için.

Aşağıda vereceğim linkten, makinanızın teknik özellikleri, kapasitesi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

http://www.fujifilm.com.tr/urunler/urun.aspx?u=4

Çekim ve ayarlar konusunda ise şunları önerebilirim; şimdilik uçar çekmeye çalışmayın (ekipmanın uygun olmaması açısından). Sabit (dalda yerde) kuşları çekmeye çalışın. Işığın uygun olduğu zamanlarda (eğik geldiği saatlerde), daha iyi sonuç aldığınızı göreceksiniz.

Heyecan yapmamaya çalışın, laf aramızda hepimiz yapıyoruz biraz heyecan. Sakin çekebildiğim fotoğraflar gerçekten iyi sonuç veriyor.

Makinanızda Pozlama kontrolünü " spot " kullanmanızı, perde hızı (enstantane) öncelikli çekim yapmanızı öneririm.

Biraz zamana ihtiyacınız olacak sadece. Güvercin fotoğrafınız gayet güzel. Yalnız ciddi bir işlemeye ihtiyacı var. Photoshop veya başka bir işleme programı üstünde çalışmanız yararlı olacaktır.

selamlar

BKAYA BKAYA 28.03.2012 23:50:00

Ustalar fotoğrafı sabahın ilk saatlerindeki GÜNEŞ IŞIĞIN da yada akşam GÜNEŞ batmadan önceki saatlerde çekiyorlar . Bu güzel , mükemmel dediğin fotograflara bakarsan Güneşli zamanlarda çekildiğini görürsün.

Öğlen saatlerinde fotoğref çekmek istersen ağaçlık alanları kullan. Dallar ve yapraklar fazla Güneş ışığını süzeceğinden ışık patlaması yapmayacaktır

Zaten senin makinen ve benzeri soluk fotoğtaf çeker genelde birde yukaradaki ışık şartlarını sağlamazsan hiç sonuç alamazsın

Birazda Photoshop ögrenirsen daha iyisonuç alırsın

nayko nayko 25.03.2012 19:32:00

En iyi kare için yardım,

"Ana sayfaya çıkması için"

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT