X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

TEKNİK SORUNLAR

serhattigrel serhattigrel 7.04.2012 18:59:00
Sitemizin yeni yüzünde sıkıntılarımızın çıkacağını öngörüyorduk.

Pazartesiden başlayarak bu sıkıntıları bir, bir çözeceğiz.

Bu forumu bu yüzden açtık.

Gördüğünüz her aksaklığı buraya yazın, lütfen bu foruma daha önce yazılanları okuyun, bulduğunuz hata daha önce yazılmış ise yazmayın.

Ercan3 Ercan3 24.05.2012 15:52:00

Sayfa altında yer alan "Belgeli Tür Adedi 421 Kalan Tür Adedi 46" yazısında 421 i tıklattığımızda belgeli türler; 46 yı tıklattığımızda da kalan türler gelmesi gerekirken boş bir sayfa geliyor.

milkman milkman 11.05.2012 21:51:00

chrome daki kullanici girisi sorunu halen devam ediyor...

shooter shooter 27.04.2012 20:39:00

g.chromedan üye girişi yapıyorum, yeni sayfa açınca üyelikten düşüp misafir oluyorum... Bana garezi yoksa sitenin başıma gelen bu:)

serhattigrel serhattigrel 27.04.2012 18:21:00

chrome ve windows exporerde denedim, sorunu göremedim.

Sitedeki sorunların neredeyse hepsi giderilmiş durumda, kenarda köşede birşeylerin kalmış olması mümkün. Bunları da bize geldikçe düzeltilecek..

serhattigrel serhattigrel 27.04.2012 18:15:00

Sumru hem sumrular, hemde isme göre arama listelerinde var, denedim sorun yok.

windows ve chrome da denedim..

MKutluk MKutluk 27.04.2012 17:51:00

Kuş türleri arama motorunda Sumru (common tern) listelenmiyor.

serhattigrel serhattigrel 18.04.2012 01:34:00

Perde kapalı iken sahnede gezdik hata bulamadık, perdeyi bir açtık ki, eyvah, eyvah.Yeni sahnemizi sizlerden gelen girdiler ile toparlıyoruz.

Bu forumun çok faydasını gördük, devam ediyoruz, hala çözemediğimiz bir iki temel sorun var, versiyon farkları bu sefer bizi çok etkiledi.

microsoft sürüm 9,06 da hala hatalar yaşanırken, sonraki sürümlerde sorun yaşamıyoruz. Sorunları bitirene kadar devem edeceğiz.

HD ile ilgili;

Şu anda 15 gün geriye dönük HD veya kuşçu yükleyenler, dönüp fotoğraflarını silse dahi HD yükleyemiyor.

Bu gün maziyi silip, sistemin normale döneceğini varsayrak uygulama yaptık, ama belli ki sonuç alamamışız.

Yarın sorunu bulacağımızı, uygulamada çok zorluk çıkarsa, açılıştan 15 gün dolana kadar bekleme yoluna gideceğimizi söyleyebilirim..

spalaxtr spalaxtr 17.04.2012 15:15:00

Serhat Abi yeni yüz geldiketen sora bende HD yükleme seçeneği hiç görünmedi. Selamlar.

muratçalışkan muratçalışkan 15.04.2012 23:24:00

Galeriden tür ekleye geçiş oluyor fotoğraf geçişi düzelmedi

burake burake 14.04.2012 18:28:00

Hakan beyin "beğen tuşu" önerisine katılıyorum...Bu fotoğrafın izlenmesi ile aynı şey değil...Ben bir fotoğrafı küçük halinden merak edip açabilirim ama onu beğenmek farklı birşey...Yorum hakkı kısıtlı- sebebi mantıklı, amaç fotoğrafın altını yorumla doldurmak olmamalı ama yorum hakkı kalmadığında da beğeni belirtebilmek isterdim...

cheko cheko 14.04.2012 08:07:00

Tür ekleye yüklediğim fotoğraflar FotoForuma düşüyor. Dün de aynı durum oldu. Fotoğrafı sildim. Bu sabah da denedim yine FotoForuma düştü. Bu kez silmedim. Safari ile yüklediğimi belirten bir yorum yazdım. İlgililerin dikkatine sunuyorum....

KARASU KARASU 14.04.2012 00:27:00

:))

Gayet iyi olmuş :))

Dede nin fotoğrafına yazan Kutluk kardeşime ve dede ye bir şeyler yazmak istedim ama sistem izin vermedi.

Valla billa amacım yancılık değil, sadece sohbet desemde ııııı Nuh dedi.....

Acımasız bu sistem velhasıl :)))

hyperbiker hyperbiker 13.04.2012 16:22:00

Benim sorunum zaten son yüklediğim fotoğrafın görünmemesi idi. 2 onay aldıktan sonra göründüğünü bilmiyordum Ercan bey. Yükleyeli 1,5 gün olunca da bir hata olabilir diye yazmak gereği duydum. İlginize teşekkür ederim.

Ercan3 Ercan3 13.04.2012 15:58:00

Çağlar Bey sizin sayfanızda 3 fotoğrafı da görüyorum. En değerlisi ve En çok tıklanan Kınalı Keklik fotoğrafınız. En son yüklenen olarak onay almış en son Foto Galeri fotoğrafınız görünüyor. Kızıl Kirazkuşunuz henüz bir onay almış, ikinci onayı alınca o son yüklenen fotoğraf olarak görünecek.

KANDIZLIK KANDIZLIK 13.04.2012 15:30:00

Yorum sayısı artırılmış, şimdi farkettim ...

karaani karaani 13.04.2012 15:03:00

Daha önce farkedilmişmiydi bilmiyorum ama yancılıkta yapılamıyor :))

hyperbiker hyperbiker 13.04.2012 14:40:00

"16. Benim sayfam da Son yüklediği, en çok izleneni ve en değerlisi fotoğraflarında.. son yüklediği değişmiyor, diğerleri görünmüyor"

Ve aynı zamanda Tür Listesine de eklenmiyor son yüklenen fotoğraf.

furtun furtun 13.04.2012 12:12:00

HATALAR ÖZET

1. Full HD fotoğraf yükleyemiyorum neden acaba? Full HD seçeneği görünmüyor.

2. HD fotoğraf yükleyip sildiğimde tekrar yükleyemiyorum.

3. HD yükledim sistem kabul etti ancak Tanım Bekleyenlerde çıkmadı kayboldu.

4. fotoforuma fotoğraf attığımızda aynı gün tür ekleme hakkımızı yitiriyor muyuz bana sürekli aynı uyarıyı veriyor..

5. fotoğrafları izlerken, sağ ve soldaki oklarla, önceki/sonraki fotoğraflara geçtiğimde, tür ekleden yüklenen fotoğraflar da görülüyor.

6. google chrome ile siteye giriş yapamıyorum uyumsuzluk söz konusu mudur.? (geçen haftalarda sorunsuzca girebiliyordum)

7. Alt bantta bulunan "yeni türler" linki takılıyor bir sayfa getirmiyor.

8. Video altında başkalarının yaptığı yorumu silebiliyorum! Yorumlar kalkmış..

9. Menüde Türkiyenin Kuşları üzerine gelince Türkiye çıkıyor tırnak işareti sorunu...

10. Sohbet odasında Türkçe karakter sorunu var. Ş gibi karakterler bozuk görünüyor.

11. Site genelinde Türkçe büyük küçük harf kullanım tutarsızlıkları var.

anasayfa -> Ana Sayfa

iletişim -> İletişim

FotoGaleri -> Foto Galeri

FotoForum -> Foto Forum

Tarih & Saat -> Tarih ve Saat

Yeni Konu aç -> Yeni Konu Aç

Yeni üyelik -> Yeni Üyelik

Belgeli tür adedi -> Belgeli Tür Adedi

Kalan tür adedi -> Kalan Tür Adedi

Tür ile ilgili bilgiler & değerlendirmeler -> Tür ile ilgili bilgiler ve değerlendirmeler

Çok fazla yerde fotograf yazılmış, fotoğraf olarak düzeltilmeli

12. Tür Bul/Seçimler açıklamasında yazım hataları var: "fotograf / kaldırabilrisiniz" gibi

13. Sergi bölümünde sorunlar var. Sergide seçilen ay ve yıl tutulmuyor, her defasında seçmek gerekiyor. Son seçimi tutmak gerekiyor.

14. Ana sayfada Günün Üyesi bölümündeki Üyenin Detaylı Sayfası linki çalışmıyor

15. dikey kadraj yüklemelerde fotoğraf altı yorum alanı da daralıyor.

16. Benim sayfam da Son yüklediği, en çok izleneni ve en değerlisi fotoğraflarında.. son yüklediği değişmiyor, diğerleri görünmüyor.

17. Yeni açılan forum konusuna hiç bir alt yorum girilmemişse "Failed to Execute Query" hatası çıkıyor.

18. Türminatör listesinden üyelerin isimlerine tıkladığınızda "ID bilgisi geçersiz karakter içeriyor." mesajı alıyorum.

19. Yeni Türler listede "Son Fotoğrafı Yükleyen" başlığı var bu "İlk Fotoğrafı Yükleyen" olmalı.

benimpencerem benimpencerem 12.04.2012 21:10:00

öncelikle tekrar elinize sağlık.

fotoğraf beğenisi ile yorumun ayrılması gerek diye düşünüyorum.

böylece iyi fotoğrafların değeri daha çok ortaya çıkacaktır.

beğen tuşu veya yıldızla uygulanabilir .

birde Trakel e de birşeyler düşünülüyor mu ? :)

Lazaga Lazaga 12.04.2012 20:48:00

bende 52 yorum hakkın var diyor..eğer yanlış değil ve düzeltme yapıldıysa iyidir der teşekkür ederim..

alhn alhn 12.04.2012 20:06:00

1 le 4 ün yeri karışmış Servet :)

dede dede 12.04.2012 16:20:00

Türminatör listesinden üyelerin isimlerine tıkladığınızda "ID bilgisi geçersiz karakter içeriyor." mesajı alıyorum.

alhn alhn 12.04.2012 14:37:00

Bende, Galeri fotoğrafı yüklerken FHD butonu çıkmıyor?

wolfkenan wolfkenan 12.04.2012 13:25:00

önceden en son gözlemlerde anasayfanın köşesinde gözlemin kenarında çıkıyordu artık onlar tıklanarak 2.bir sayfa gibi geri atılmış...günün gözlemi yanındaki boşluğa yerleştirilme şansıda varken neden böyle oldu başkanım eski hali daha güzeldi gibi naçizane...o boşluk günün gözlemi bütonu sola diğer gözlemler bütonu sağa yanına 3-5 son gözlem yada gözlem başlığı üstte altında son gözlemler diye tekrar yerleştirme yapılabilirmiydi diye düşünüyorum,ayrıca eskiden gözlemlere yüzlerce okunma tıklanıp yazışırken şimdi gözlemlere bakan kalmamış gibi geldi...

dede dede 12.04.2012 12:11:00

Farkında olarak mı böyle yapıldı bilmiyorum ama, fotoğrafları izlerken, sağ ve soldaki oklarla, önceki/sonraki fotoğraflara geçtiğimde, tür ekleden yüklenen fotoğraflarda görülüyor. Net söyleyemiyorum ama önceden sadece foto galeriye yüklenen fotoğraflar geliyordu diye hatırlıyorum. Kolay gelsin.

alhn alhn 12.04.2012 01:52:00

- Exif bilgisi olmayan fotoğraf yayınlanmasın.

- Fotoğraflarda çerçeve yasağı olsun.

- FHD nin boyutu nasıl tek bir tane ise normal fotoğraflarında tek bir boyutu olsun.

- 40 bakılma 20 yorum, 250 bakılma 25 yorum dan daha değerli olmalı.

- Tür ekledende eklenen fotoğraflarda belirli bir kalite standardı aranmalı.

- Kuşçu fotoğrafı GF olmamalı.

- TR dışı fotoğraflar GF olabilmeli.

- Fotoğraf silme sınırsız olmalı.

- Yetkili olduğu tür yoksa, profil sayfasında o satırlar çıkmasın.

- "Fotoğraf gönderdiği türler XXX Tür Listeniz" cümlenin başı ile sonu farklı kişiye hitab ediyor.

- Tür listemizde satırlar arasında ayraç olursa kullanımı daha kolay olur.

- Tür listemizde Kuşun adı kliklendiğinde bizim koyduğumuz fotoğraflar gelirse daha güzel olur, sağ tarafa kuşun tanım sayfasına ulaşmak için ayrı bir link veya buton konulabilir.

- Fotoğraf hakkında yapılan olumsuz bir yorumun olumlu bir yorum gibi GF olmasına katkısının engellenmesi gerekir.

- Son bir ay içinde onaylanmış fotoğraflar diye bir sayfa olmalı.

- Sitenin amacı kaliteli fotoğraflardan oluşan bir kuş database i oluşturmaksa türminatör listesi kaldırılsın. İlla bir guruplama veya rütbelendirme gerekiyorsa yıldızlar tür sayısına göre verilebilir.

- Nick name in üzerine gidilince yellowribbon olarak kişinin adı çıkarsa çok kolaylık olur.

Naçizane önerilerimdir.

muratçalışkan muratçalışkan 11.04.2012 22:36:00

Uluslar arası sıralama sayacı kaldırıldı mı ben mi göremedim yoksa artık aldırmıyormuyuz ?

Sevgili Serhat abi biz boş zamanlarımızı olabildiğince bu siteye ayırmaya devam edeceğiz Sizlerde gerçekten üzmemelisiniz bu insanları şimdilik tek kuş sitemiz burası çünkü

FullHDd fotoğrafların toplum çıkarına ne zararı var ve bu kadar istek varken neden karşısında durur ve 10 gibi fazla bir süreyi daha da abartıp 15 gün yaparsınız anlamıyorum.

Hiç değilse 1 Hafta uygun bir süre olmazmı ?

Ercan3 Ercan3 11.04.2012 20:24:00

Yeni sitede artık foruma açılan konunun ana sayfaya çıkması için altına bir yorum daha eklemek gerekmiyor. Yeni açılan konu solunda yıldızla forum listesinin başında görüntüleniyor.

Yeni açılan forum konusuna hiç bir alt yorum girilmemişse "Failed to Execute Query" hatası çıkıyor.

wolfkenan wolfkenan 11.04.2012 19:52:00

başkanım gözlem girdim ve ilçeyi ekleyemedim ve düzenlemede yükleniyor diyor ve öyle takılı kalıyor,sorun bendemi sistemdemi anlayamadım,birkaç gün önce düzgün çalışıyordu burası...saygılarımla

cenkzeynep cenkzeynep 11.04.2012 19:44:00

yeni yüze geçtikten sonra android telefonunmla giremez oldum..önceden ne güzeldi,dışarıda olsam bile yorumlara cevap yazabiliyor,son gelişmeleri takip edebiliyordum.şimdi sayfayı yenileyince otomatik olarak atıyor beni sistem :))

Ercan3 Ercan3 11.04.2012 12:12:00

Serhat Abi şimdi farkettim, Yeni Türler linki siteye yüklenme sırasına göre yeni türleri ilk fotoğrafı çekenin adı ile listeliyor. Ama listede "Son Fotoğrafı Yükleyen" başlığı var bu "İlk Fotoğrafı Yükleyen" olmalı.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 11.04.2012 10:05:00

Üstad ben şakalaşıyordum sadece:))

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 02:29:00

Arkadaşlar ben bir, bir cevap vermeye yetemiyeceğimi anladım, size cevap veremesmde yazdıklarınız kayıda giriyor.

Bu gün hiç bir ilerleme kaydedemedik, Şirketin işlerinden kurtulamadık.

Yarın tamir faslına devam edeceğiz.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 02:26:00

sağol Ömer, aldık.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 02:25:00

Yavuz bey,

Arkadaşlarımız inanıyorumki hepimize faydası olacağı için taleplerini yeniliyorlar, kişisel tatmini düşünmedikleri kesin. Yönetimin görüşü de önemli.

Yazışıyoruz.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 02:23:00

Biz aslında firmamızda ticari sitemizi yapan bir ekibiz, amatör sayılabilirz.

Bu yüzden ben facebook ve youtube a baktım, onlar bizim gibi. (1000-1100pixel)

Şimdi ben size soruyorum, niye.

Ana sayfada hatalarımız bitsin , bazı şeyler yapılmalı, haklısınız.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 02:13:00

Servet bey,

Yorum sayısının bu çağla, teknik ile yasakçı zihniyet ile ilgisi yok. Ne kolay itham ediyorsunuz. Ne kadar dar çeçeveden bakıyorsunuz.

Her kesin her istediğini yaptığı hiç bir ortam bilmiyorum. Burada da amacımız doğrultusunda bir ortam hazırladık, burada kişisel isteklerden çok toplumun menfaatlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz.

Siteye her gün binlerce misafir geliyor, amacımız onlara doğayı, kuşları sevdirmek , onların kalıplaşmış yorumlar ile pek ilgileri yok. Onlar abicim muhabbetinden çok bilgi edinebilecekleri şeyler okumak görmek istiyorlar.

Sitede her gün yüzlerle sitede faaliyet gösteren üyelerimiz var, sizin, benim gibi.

Bunlar oyuncular. Oyuncular olmasa ziyaretçiler de olmaz. Amacımızı gerçekleştiremeyiz. Çoğalamayız. Bunu biliyoruz. Üyelerimizi çok üzmemeliyiz.

Yani her iki kesimde olduğu sürece biz ülkemizde artan bir sayıda kuşları doğayı sevdirebileceğiz. İnsanlara kuşları tanıtabilirz.

Yorum sayısı kısıtlaması işte bu yüzden, misafir ve üyenin en memlun olduğu ortak noktayı bulmak için. Yorum hakkı artıkça yorumların kalitesinin düştüğünü hepimiz biliyoruz. Size herhangi bir üyenin yaptığı son yüz yorumu göndersem, en az 50 sinin, aynı olduğunu göreceksiniz. Çok güzel olmuş elinize sağlık .......ve benzerleri.

Bizim hedefimiz , kuşun ortamını, davranışlarını, fotoğraf tekniği açısından klişinin kusurları yazmak, tartışmak olmalı. Belli kişilere aynı şeyler yazmak olmamalı, iki kişi arasında kimsenin anlamayacağı şifreli konuşmalar olmamalı.

Kısacası az yapın, kaliteli yapın diyoruz, boş vaktinizi çoğunlukla bu siteye ayırmayın diyoruz. Hep aynı kişiler ortada olmasın diyoruz.

Uzun bir süredir istikrarlı olarak üyelerimiz tarafından yapılan yorumun artırılması talebine duyarsız kalmayacağımızı da biliniz.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 01:13:00

Ercan bey,

422 fotoğraf ile ülkemizde varlığını tespit etiğimiz tür sayısıdır.

bu liste gidiş linki olacak, koyacağız.

serhattigrel serhattigrel 11.04.2012 01:12:00

Bu işin zorluğu güncel ekipman listesi tutabilmek, devamlı olarak güncelliyecek eleman bulamama korkusu ile bu işe başlamamıştık. Bu enerjiyi kuşlara verelim istemiştik..

Bu gün eleman bulabileceğimizi zannediyorum ama hala sitede daha önemli yazılım ihtiyaçlaına yetişemiyoruz.

Bir gün yapmak isteriz.

shooter shooter 10.04.2012 22:16:00

google chrome ile girildiğinde şifre girince, siteye üye girişi yapılıyor. Ancak sayfa değiştirince otomatik olarak çıkış yapıyor... gc cılar olarak bu durumu iletilim dedim:)

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 10.04.2012 14:45:00

Servetcim yinemi:))

efem efem 10.04.2012 13:47:00

serhat bey

önerilerimizin dikkate alınmasına sevindim.ortak amacımız da daha keyifli bir site zaten.

yalnız ben yinede bir kaç önerimi yinelemek istiyorum.

*genel olarak kullanılan monütörlere göre anasayfa dzenlemesi yapıldı diyorsunuz.tahmin edyorum ki herkesin ekranı en kötü lcd.dir.iş yerimde ki ekran lcd -hd değil-yine aynı şekilde sağda ve solda aynı ve büyük boşluklar var.

*bence günün üyesi kaldırılmalı yada daha küçük ve altlar da bir alana alınmalı aynı şekilde türminatör bölümü de.

*sitenin asıl misyonunun sadece fotoğraf olmadığını bilmekle birlikte bu kadar insanı bir araya getiren ve tutan en önemli nedenlerin başındd da fotoğrafın olduğu unutulmamalı.

*anasayfadaki karmaşık ve yorucu düzenlemenin daha düzenli bir hale getirilmesi.

diğer eksikleri de arkadaşlar zaten söylemiş.düzelteceklerinizi de siz yazmışsınız.yinede fikirlerimize değer verip dikkate aldığınız için teşekkür ederim.

bir eksiklik olarak değil yalnızca fikir olarak belirtmek isterim-iyi fotoğraf için teşvik edici-bir uygulama olmasınıda isterdim.

hepinize kolaylıklar dilerim.

teşekkürler..

Ercan3 Ercan3 10.04.2012 12:44:00

Site alt bandında yer alan "Yeni Türler" likinde 422 tür listeleniyor. Bu linkin amacı yeni eklenmiş türleri mi göstermek tam anlamadım.

armadillo armadillo 10.04.2012 10:41:00

Serhat bey, daha önce forumda bu fikrimi paylaşmıştım. TRAKUS ta ekipman envanteri eksik. Bir ara Fotokritikte vardı. Böylece çok değerli bir sayısal veriye de ulaşmış olursunuz.

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 23:12:00

Ve yazılanların hepsini çalışıyoruz,

mesela,

oklar kalkıyor,

linkler düzelecek,

imla hatalarına bakıyoruz.

Hd ,normal ayrımı olmadan fotoğraflar sırası ile açılabilecek,

tanım bölümü kapalı gelecek, isteyen açacak, vb.vb.

siz buraya yazılmayan hatalar bulun.

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 23:01:00

Biz sitede boyutu, piyasada yoğun kullanılan monitörlere göre ayarlıyoruz,

1920 piksellik monitörde bakınca tuhaf olması olağan.

Talepleriniz bizi fotoğraf paylaşım sitesi yapacak nitelikte, amacımızı okuyun, biz fotoğrafı doğayı tanıtmakta, farkında lığını artırmakta aracı olarak görmeliyiz.

Ülkemizin kuşları hakkında bilgi toplamak asıl misyonumuz.

1050 piksele çıkma önerinizi yerine getireceğiz. Teknik bir sorun yok.

Yazı karakteri ile ilgili, internet explorer farklarından meydana gelen bir sıkıntı var, sebebini bulacağız..

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 22:41:00

daha microsoft internet explorer i çözemedik :)

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 22:40:00

Naci,

Biz yazı karakteri değişmedik diye biliyorum.

Amacımızı hatıra, sadece doğa fotoğrafçısı olup çıkmayalım.

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 22:32:00

Mustafa,

Şu an yapamıyoruz, programa aldık.

serhattigrel serhattigrel 9.04.2012 22:30:00

Aşkımız doğa, kuşları diğer insanlara anlatabilmenin en kuvvetli yolu fotoğraflarımız.

Dengeyi korumamız lazım.

Buna büyük çaba sarf ediyoruz.

wolfkenan wolfkenan 9.04.2012 21:55:00

Serhat abi başkanım nefis olmuşda şu En ler üstüne fazlaca gitmeye devam edilecekmi,tür sayfaları bomboş,veri,gözlem ilk amaçtı ise sadece fotoğraf ve hep en olma yarışı...biz artık sadece fotoğraf sitesimi olmalıyız...şu an ülkemizde en büyük kuşçu sevdalılarının uğrak yeri

burası,yenilikler bence güzel oldu,hatta fotoğrafları biraz daha kısıp(3-5gün en fotolarını) anasayfada kuşlarla daha başka yeni bölümler eklenmeli...sadece internet explorer ayrı sıkıntı,naçizane saygılarımla...

demokritos demokritos 9.04.2012 20:42:00

Türminatör listesinde kaç türün yerli kaç türün turist olduğunun sayısal olarak görünmesini tercih ederdim.

NACİEYP NACİEYP 9.04.2012 18:34:00

çok hoşuma giden iki değişikliği de yazayım

kayan görüntülerle haberler ve fotoforum fotoğraflarına ayrılan yerin çokluğu

ayrıca en üste koyu fonda yemyeşil çimenler,benim gibi gece arazisi özürlü biri için nefis görünüyor

NACİEYP NACİEYP 9.04.2012 18:21:00

öyle köklü bir değişiklik olmamış gibi geliyor bana da,anasayfa da yani

günün üyesi kısmı da fazlalık bence,yeni üyeleri motive etmek için kullanılıyor gibi de,gene de yersiz bana göre

yazı karakterinden ben de şikayetçiyim

bir de güncellenen türlere bu kadar yer ayrılması,listelenmesi şart değil gibi,en azından anasayfa da olmayabilir

bu yazdıklarımız yeni yüzü ve diğer teknik meselelerle ilgilenen arkadaşlarımızın emeğine saygısızlık olarak görülmez inşallah

çok selam..

ekey ekey 9.04.2012 12:13:00

Androit sürümünü de unutmayalım lütfen...

armadillo armadillo 9.04.2012 11:40:00

TRAKUS Iphone sürümünü bekliyorum :)

efem efem 9.04.2012 10:12:00

daha önceki form da yazmıştım burada maddelerle belirtip yönetimin dikkate almasını umuyorum.herkesin beğenisine saygım var ama neyin hala çok beğenildiğini anlayamadım.

ana sayfada herhangi bir değişiklik göremedim birkaç ekleme ve yer değiştirmenin dışında anasayfa da hiç bir fark yok.

bence dikkate alınıp olması gerekenler.

1.nedeni anlamdığım şekilde sağda ve solda çok büyük boşluklar bırakılarak sayfa ortaya sıkıştırılmış.sayfanın tamamının kullanılması.

2.günün fotoları hala anasayfada çok küçük, bulunduğu bant boyunca tam sayfa olmalı.

3.tekbir foto ayın en iyisi seçilmeli.(1x gibi)puan ve izlenme ile değil gerçekten hakeden kaliteli bir foto yönetim tarafından seçilmeli.

4.sayfanın en üstünde haber akışları değil ayın faotoğrafı olmalı.

5.sayfa o kadar karmaşık ve göz yorucu ki hepsi biryerlere serpiştirilmiş gibi duruyor.düzen olmalı.(örneğin sağda bırakılan boşluk boyunca yukarıdan aşağıya forum-haber -fotoforum vs. dizilebilir.)

6.anasayfada gereksiz yer kaplayan günün üyesi-türminatör bölümlerinin daha altlara küçük bir alana alınması

7.mutlaka çözünürlük değerlerinin en az 1050x700 olması.

8.kesinlikle fotoğrafın daha ön plana çıkarılıp haber ve gözlem yazılarının daha uygun bir alana alınması

9.üyenin nickname nin üzerine geldiğinde isminin profilinin fotolarının görünmesi(başka siteler de var)

10.sayfanın tamamının kullanılması.

11.yazı karekterini pek beğenmedim göz yorucu geldi.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.umarım yönetim tarafından dikkate alınır ben yaptım oldu yaklaşımıyla değil eleştirilerin dikkate alınması siteye gerçek bir yenilik getirir.yoksa herşeyin yerini değiştirmek yenilik değil diye düşünüyorum.

unutmayalım ki eleştiriler bizi daha ileri götürür, her şey şahane demek değil.

böyle bir platform hazırladığı için yönetime de teşekkür ederim.

dede dede 9.04.2012 08:59:00

Ömer Bey,

Bu sabah işyerimden denediğimde bu sorunu gözlemlemedim. İşyerimde Internet Explorer 8 kullanıyorum. Akşam evden tekrar deneyeceğim, evde de Internet Explorer kullanıyorum ama sürümü kaç hatırlamıyorum, akşam bakarım. Teşekkürler, kolay gelsin.

hyperbiker hyperbiker 9.04.2012 08:44:00

FG ye yüklenen fotoğraf Tür Tanımı olarak onay almış olsa da Benim Sayfam daki türler arasında ve Son Yüklediği Fotoğraf kısmında görülmüyor. Örnek; 08.04 - 22: 47 de yüklediğim Küçük Kerkenez fotoğrafına Zafer bey tarafından tanım girilmişse de (tanım yorumları için kullanılan kutucukta görülüyor) halen kayıtlarımda gözükmüyor.

moktem moktem 9.04.2012 00:36:00

Az önce bir full HD kare yüklemeyi denedim. Aslında fotoğraf yükleme hakkım en son olarak fhd yüklediğim için yarın başlıyordu ama yeni dönem başladığı için şansımı deneyeyim dedim. FHD bir kare yükledim, sistem karemi kabul etti ve kaydınız başarıyla alınmıştır mesajı geldi. Ancak karem ne fotogaleride, ne de tanım bekleyenlerde çıkmadı. Sistemde bir aksaklıktan mı kaynaklanıyor yoksa yanlış yerlere mi bakıyorum. Selam ve sevgilerimle...

AZİM AZİM 8.04.2012 22:45:00

Sitenin yeni yüzünü beğeni ile kullanırken ; katkı olur düşüncesi ile küçük bir eleştiride bulunmak istiyorum. Yorum limiti dolunca mecburen yancı olarak yorum yazmak zorunda kalıyorduk. Bunun kaldırılması düşünce olarak doğru olsa da yorum limitinin az da olsa artırılması daha da doğru olacağı düşüncesindeyim. Selamlar tekrar emeği geçenleri kutlar başarılar dilerim.

Ercan3 Ercan3 8.04.2012 22:08:00

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=72715

Bu fotoğrafda olduğu gibi dikey kadraj yüklemelerde fotoğraf altı yorum alanı da daralıyor. Fotoğraf genişliğine değil de banner ve alt bant genişliği olan 1090px olursa sanki daha kullanışlı olacak.

furtun furtun 8.04.2012 22:00:00

Teşekkürler.

Bahsettiğiniz grupta ben aynı sorunu yaşamıyorum. İlginç..

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz ?

Bir de Detaylı Bilgi ye bastıktan sonra tür sayfası yok diye açılan penceredeki adres satırını kopyalayıp gönderirseniz sevinirim.

dede dede 8.04.2012 20:29:00

Ömer Bey;

Tüm gruplar için benzer durum var ama tümünü tek tek denemedim. mesajınız üzerine "Dalgıçlar, Batağanlar, Yelkovanlar ve Fırtına Kırlangıcı" grubuna baktım sadece Bahri, Yelkovan ve Boz Yelkovan için detaylı bilgi çalışıyor, diğerlerinde Bu Tür Tür Listesinde Kayıtlı Değil!" mesajı çıkıyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle.

furtun furtun 8.04.2012 17:37:00

Cevat bey bilgi için teşekkürler.. Mümkünse sorun yaşadığınız bir kaç örnek tür belirtebilirmisiniz.

dede dede 8.04.2012 16:42:00

"Türkiyenin Kuşları sekmesi altında bulunan gruba göre tür bul seçeneğinde seçtiğim kuşun Detaylı Bilgi alanını seçtiğimde, pek çok tür için "Bu Tür Tür Listesinde Kayıtlı Değil!" mesajı alıyorum.

spalaxtr spalaxtr 8.04.2012 13:13:00

Gözümü tırmalayan bir husus daha, fotoğrafı açtığımda imleç fotoğrafın üserine geldiğinde bir öceki veya bir sonraki kareye geçmeyi sağlayan sağdaki ve soldaki ok başları çok büyük geldi bana, çıktığı zaman fotoğraftan çok onlar dikkatimi çekiyor.

spalaxtr spalaxtr 8.04.2012 13:11:00

Serhat abi günün fotoğrafları dün de aynıydı. Sanırım günün fotoğraflarının yenilenmesinde sorun var.

Ercan ın dedği gibi fotoğrafı açınca tür tanım kutusunun açık görünmesi yanıltıcı oluyor, oraya yorum girenler olduğunu gördüm. Ben tür tanım kurulunda değilim ama fotoğrafı açtığımda bende de tür tanım kutusu ep açık geliyor.

Selamlar.

furtun furtun 8.04.2012 00:27:00

Naci bey internet tarayıcınız (ie, firefox, chrome veya safari) güncel olamayabilir. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız son versiyonunu yüklemekte yarar var.

muratçalışkan muratçalışkan 7.04.2012 20:03:00

- Tanım bölümü bence faydalı kalmalı derim. Ancak istenirse tıklanıp açılır olabilir.

- Günün üyesi hakedilen bir durum olmayıp sıraya bağlı olduğundan olmasa da olur düşüncem önceki yüzümüzde de vardı

- Ton farkı bile olmadan farklı şeylerin yerleştirildiği ana sayfada bölümler kendi içinde en azından ton farkı ile ayrılabilirmi

NACİEYP NACİEYP 7.04.2012 20:03:00

ben niye her şey üst üste binmiş görüyorum anasayfayı:?

anayüzün altında bir sayfa daha var sanki,video penceresinin yarısı alttan görünüyor,ancak sağa kaydırınca görüyorum

benden başka bahseden olmamış,ekranımı ayarlamam gerekiyor,çok da anlamam ama

Ercan3 Ercan3 7.04.2012 19:45:00

• Fotoğraf altındaki Tanım bölümü eskiden olduğu gibi kapalı olmalı diye düşünüyorum. Yanlışlıkla fotoğraf yorumları girişi olabilir.

• Tür ile ilgili bilgiler & değerlendirmeler -> Tür ile ilgili bilgiler ve değerlendirmeler

• Çok fazla yerde fotograf yazılmış, fotoğraf olarak düzeltilmeli

• Ana sayfada Günün Üyesi bölümündeki Üyenin Detaylı Sayfası linki çalışmıyor

muratçalışkan muratçalışkan 7.04.2012 19:43:00

■Sitenin herhangi bir yerinde kullanıcı fotoğrafı altında görünen lakabı (nickname) üzerine gelince lütfen gerçek adını görelim. Yorumları yanıtlarken çok işe yarayacak.

■Menüde Türkiyenin Kuşları üzerine gelince Türkiye çıkıyor tırnak işareti sorunu...

■Sohbet odasında Türkçe karakter sorunu var. Ş gibi karakterler bozuk görünüyor.

■Site genelinde Türkçe büyük küçük harf kullanım tutarsızlıkları var.

anasayfa -> Ana Sayfa

iletişim -> İletişim

FotoForum -> Foto Forum

Tür Bul/Seçimler açıklamasında yazım hataları var: "fotograf / kaldırabilrisiniz" gibi

■Foto Galeride tarih sırası yükleme değil çekim tarihine göre olmalı (diye düşünüyorum :) )

■Foto Galeride bir arama kriteri olarak da ay konulabilir. Böylece mesela Ocak ayında Adana da çekilmiş fotoğrafları görebiliriz. (3. versiyon için öneri)

■Sergide seçilen ay ve yıl tutulmuyor, her defasında seçmek gerekiyor. Son seçimi tutmak gerekiyor.

■Güncel Terminatör Listesine yurtdışı filtresi ;))

- Yazı ve fon kontrast farkı ya da yazı boyu daha kolay okunası olabilrmi

-Anasayfa Türkiye nin Kuşları Forum FotoGaleri FotoForum Kuş Forum Sergi

Ana menüye Anasayfa da eklenmeli diye düşünüyorum gözlemler video günün fotoğrafları haberler vs ulaşmak daha kolay olmalı

- Galeride fotoğraf ve yorum kısmı arasındaki boşluk azalabilirmi

- Fotoğraf yüklerken ekipman bilgisi sürekli ekipmanlarımız ya da daha önce yazdıklarımızdan seçme kolaylığı mümkün olabilirmi

Yapık oldu denmeyip fikirlere açılma inceliğinden dolayı teşekkürler...

Ercan3 Ercan3 7.04.2012 19:30:00

• Sitenin herhangi bir yerinde kullanıcı fotoğrafı altında görünen lakabı (nickname) üzerine gelince lütfen gerçek adını görelim. Yorumları yanıtlarken çok işe yarayacak.

• Menüde Türkiyenin Kuşları üzerine gelince Türkiye çıkıyor tırnak işareti sorunu...

• Sohbet odasında Türkçe karakter sorunu var. Ş gibi karakterler bozuk görünüyor.

• Site genelinde Türkçe büyük küçük harf kullanım tutarsızlıkları var.

anasayfa -> Ana Sayfa

iletişim -> İletişim

FotoForum -> Foto Forum

Tür Bul/Seçimler açıklamasında yazım hataları var: "fotograf / kaldırabilrisiniz" gibi

• Foto Galeride tarih sırası yükleme değil çekim tarihine göre olmalı (diye düşünüyorum :) )

• Foto Galeride bir arama kriteri olarak da ay konulabilir. Böylece mesela Ocak ayında Adana da çekilmiş fotoğrafları görebiliriz. (3. versiyon için öneri)

• Sergide seçilen ay ve yıl tutulmuyor, her defasında seçmek gerekiyor. Son seçimi tutmak gerekiyor.

• Güncel Terminatör Listesine yurtdışı filtresi ;))

Şimdilik gördüklerim bunlar. Selamlar...

serhattigrel serhattigrel 7.04.2012 19:06:00

* Yorumlarda ya da forumda üye adlarını tıklattığımızda üyenin sayfası geliyordu, şu an boş geliyor.

* Alt bantta bulunan "yeni türler" linki takılıyor bir sayfa getirmiyor.

* Belgeli tür adedi 422 Kalan tür adedi 46 linkleri henüz eklenmemiş

Video altında başkalarının yaptığı yorumu silebiliyorum!

Hayırlı olsun güzel olmuş,ancak hd fotoğrafları sağa,sola kaydırsam dahi tamamını göremiyorum sol kısım eksik kalıyor

FullHD fotoğraflar konusunda bana göre sıkıntı olan durum galeride izleme yaparken HD kareleri atlayarak geçiş olmakta.

FullHD fotoğraflar konusunda bana göre sıkıntı olan durum galeride izleme yaparken HD kareleri atlayarak geçiş olmakta.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT