TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

YENİ TÜR (ADAY TÜR)

AZİM AZİM 24.04.2012 20:53:00
Kıbrıstan Barış Saydam (Buzzard) Birtan Hocam (Birgök) ve benim çektiğimiz KEŞİŞ KUYRUKKAKANI türünün ADAY TÜR olmasını öneriyorum.Bu güzel ve ender tür ADAY TÜR olmalı; diye düşünüyorum.
Herkese selamlar.

AZİM AZİM 24.04.2012 20:53:00

YENİ TÜR (ADAY TÜR)

rousettus rousettus 24.04.2012 21:23:00

geçen ayda Türkiyeden muhtemel bir fotoğraf eklenmişti. bu nedenle önerinizi destekliyorum. yalnız bir şerh ile (size değil bu şerh). Türün Türkçe veya Türkçeleştirilmiş adını ya her zaman Latince aslından alalım ya da çoğunda oluğu gibi ingilizceden. öyle olursa Kara Akbabaya (Aegypius monachus) da Keşiş Akbabası dememiz gerekir.

AZİM AZİM 24.04.2012 21:32:00

Ahmet Hocam ilginiz için teşekkürler.

Tabii ki her şeyden önce bilimsel olmalı ve bilimsel noktada buluşulmalıdır.Bunu her zaman destekler ve doğru buluyorum.

Bu adı( Türkiye ve Avrupa nın Kuşları kitabından Sayfa no: 268 adı ve fotoğrafı var) kitabından almıştık.

NOT: Almıştık diyorum çünkü ilk karelerini Çeken ve siteye ilk yükleyen Barış Saydam (Buzzard) arkadaşımızdır ; bu vesile ile onu bir kez daha kutluyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bizim de çekmemize vesile olmuştu ; selamlar.

coşkun coşkun 25.04.2012 01:10:00

Biraz uç ve bilimsel olmayan bir görüş belki benimki ama;

Kıbrısta çekilmişse bizim türümüzdür diyorum, yanlış anlaşılmasından korkarak;

Herkes bizim birşeylerimizi çalmaya uğraşıyor ya, bizim de bizim olanlara sahip çıkmamız gerekmez mi, biz kendimize yazalım onlar düşünsün, bin tane örnek verebilirim ama yeri değil, en iyi savunma hücumdur, bize bu çok yapılıyor biz haklı olduğumuz halde susuyoruz nedense, susmaya alıştırıldığımız için olsa gerek.

Keşiş ten başka bir isim bulalım yalnız, bize uymaz.

İlgililere selamlarımla...

zaferK zaferK 25.04.2012 15:36:00

Değerli Coşkun bey kardeşim...o kadar ilginç ve anlamsız kuş ismi var ki...keşiş kuyrukkakanı desek ne yazar...dilimizde biriyle papaz olmak,papaz kaçtı,papazın pilavı,papazın günahı...v.s. ile ifade edilen o kadar mefhum varki...olmaz papaz ,olur keşiş ,ayrıntılara takılmamakta yarar var bence...

Gerçi Süleymanın Barış kuyrukkakanı teklifini de yabana atmamak lazım derim... :)

gokhun gokhun 25.04.2012 19:17:00

Şimdi okuldan geldim ve bu güzel başarıyı gerçekleştiren hocalarımı kutlarım,mutlaka ülkemizde bunu çeken olmuş olabilir ama farkındamıdır bilemem:)ülkemizde o kadar çok tür varki hep aramaya devam edersek bence buluruz ülkemizin değerlerini,tebrikler selamlar.

AZİM AZİM 2.05.2012 19:39:00

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Umarım erken bir zamanda iyi haberler alırız:)) Selamlar...............

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT