çok teşekkür ediyorum Hami bey, Riyat Bey, ayrıca Kazım bey e de (o da az önce maille desteğini
bildirdi sağolsun).
foruma destek amacıyla birkaç şey daha yazmak istiyorum.
il, ilçe, tarih yer gibi detaylar belki çok oyalar; ilk başta her vilayete bir artı (+), eksi (-)
koysak bile büyük iş çıkar derim. veya 0 (yok), 1 (var)koyarak da olabilir. biraz daha sağlıksı
Hami beyin teklifindeki gibi Üreyen, kışlayan, geçit kuşları ve yerliler. bunlar için tabloda basit
simgeler kullanabiliriz. kışgöçmeni için K, yaz için Y veya YG gibi.
bu konuda ben üzerime düşeni seve seve yaparım. şimdiye kadar 1835 ten beri olan hemen bütün
Türkiye memeli kayıtlarını girdim ve tek tek koordinatlarına kadar bularak 20 bin kaydı geçen bir
veritabanı oluştu. hala da çılgın bir fikir gibi geliyor -ki yıllarımı da vermiş oldum.
Doğa derneğinin ve Birdlife International hatta IUCN in Türkiye memeliler için kullandığı veriler
büyük ölçüde buna dayanıyor.
bu örneği verdim ki kuşları yapmak (ilk planda sadece il il, detaya girmeden) çok daha kolay diye
düşünüyorum. çünkü memelide yer detayları, örnek-birey sayısı, makale vs bir sürü detayla
girilmişti.
ben bu konuda üzerime düşecek her çeşit göreve hazırım, koordinasyon için mesai harcayabilirim.
sabırla okduğunuz için teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.