TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

SUMRU ADASI

vodo vodo 28.04.2012 01:13:00
Hepinizin bildiği gibi 2009 -2010 yıllarında sumrular adadaki yavrularını terk ettiler ve yavruların hepsi öldü.onlar bu sene yine geldiler ve yakında yeni yumurtaları görürüz.Sumruların yavruları festival kapsamında atılan havai fişeklerden korktukları için terk ettiğini düşünüyoruz .ben o bölgede yapılan çalışmalardan başkan Hasan Akgün ün eğer yeteri kadar uyarılırsa bu konu ile ilgili bişeyler yapabileceğini düşünüyorum. baskan@bcekmece.bel.tr mail adresine bu durumu anlatan çok mail giderse dikkati çekebiliriz ben mail attım ..En azından deneyelim ......

meteo meteo 5.05.2012 16:08:00

ilgilenen herkesin ellerine sağlık...

sevgiler,

mete

vodo vodo 5.05.2012 00:17:00

İstanbul a şimdi geldim ve habere çok sevindim hepinize teşekkürler...

ersingfb ersingfb 4.05.2012 15:39:00

Evet Cem teşekkürler.

Bende mail attıktan sonra farkettim durumu :)

CemDGT CemDGT 4.05.2012 15:09:00

Merhaba Ersin,

artık mail atmaya gerek yok. Belediye yapması gerekenleri yapıyor zaten.

Selamlar...

ersingfb ersingfb 3.05.2012 14:29:00

Bende bugün yolladım ve çevremde ki üç beş kişiyede mail atmalarını söyledim inşallah güzel haber gelir bu sene ve kayıp yaşamayız.

nayko nayko 3.05.2012 00:11:00

Emek harcayan, destek veren herkese teşekkürler, selamlar

chokokerem chokokerem 3.05.2012 00:03:00

çok güzel haber.

CemDGT CemDGT 2.05.2012 23:32:00

Büyükçekmeceden haber var:)

Bölgeden aldığımız habere göre sitemizin duyarlı üyelerinin attığı mailler ve fikret abimizin çabaları sonuç vermeye başlamış.Belediye başkanı sayın Hasan Akgün bölgedeki bütün havaii fişek gösterilerinin sumruların(denizkırlangıçlarının) yavrularının yuvadan uçuş tarihinin sonrası olan 20 temmuzdan sonrasına ötelendiğini müjdelemiştir.Bunun yanında insan baskısını azaltmak amacıyla alan daha önce ahşap bariyer ve uyarı tabelalarıyla korunurken bugün itibari ile alana giriş ve çıkış telkafes çitlerle tamamen engellenmiştir .

Belediye tarafından güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen bölgede sumrulara(denizkırlangıçlarına) rahatsızlık verebilecek herhangi bir olaya da müdehale edilecektir.

Mailleriyle destek olan tüm üyelerimize ve fikret abimize türkiye doğal hayatı adına teşekkür ederiz....

vodo vodo 2.05.2012 20:27:00

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim ben şu anda 1 haftalık izindeyim internete pek giremiyorum gelir gelmez fikret abi ile de irtibata geçip hep beraber başkanı ziyaret edelim..Bu arada güzel kareler çıkıyor dolu dolu geliyorum...selamlar herkese...

serhattigrel serhattigrel 2.05.2012 19:09:00

Yanlışlık için ben bir özür mesajı atacağım.

Foruma 728 kere bakılmış, umarım bakanlardan çoğu başkana mesaj atmıştır.

Atmadıysanız, sizden ricamız Başkanın İsmini doğru yazarak (Hasan Akgün), Sumruları Kurtarın diye bir mesaj atın. Ziyaretine gidince kaç mail geldiğini soracağız. Umarım 3-5 demez.

baskan@bcekmece.bel.tr

chokokerem chokokerem 1.05.2012 20:44:00

çok önemli olmamakla birlikte affınıza sığınarak bir konudaki yanlışlığı düzeltme gereksiniminde bulundum. Sayın Başkan ın soyadı Akgül değil "AKGÜN" dür.

berece berece 1.05.2012 00:56:00

Ben de bu maili attım.

Fikret abimizin konuyla ilgilendiğini biliyoruz.Başarılıda olacaktır.

Hepimiz destek verelim.

sezaigoksu sezaigoksu 30.04.2012 19:23:00

aşağıdaki gibi yazdım...belki İzmir den bir faydamız olur...

Sayın Hasan Akgül

Belediye Başkanı

Bir yerel yönetici olarak sumrularla özdeşleşmiş bir marka yerleşmenin öncelikle içinde olduğu havza ve giderek tüm geçiş coğrafyaları için ne denli önemli olduğunu bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Takdir edersiniz ki, bu tür kırılgan coğrafyalarda her türlü caydırıcı, itici ve dışlayıcı faaliyet sumruların özellikle üreme kabiliyetlerini de giderek baskı altına almaya yetecektir. Beslenemedikleri için bugün ölüme terk edilen yavrular yerine yarın belki de sumruların hiç uğramadığı terk edilmiş cansız doğa parçaları için hayıflanacağız. Bu itibarla, insanlara doğanın sadece misafirleri olduğunu yeniden hatırlatacak şekilde, bu yıldan itibaren her türlü insani eğlenceyi deniz tarafına aldırmanız, ve ev sahiplerini salim bırakmanız hususunda gereğini arz ederim. Saygılarımla.

Prof. Dr. Sezai Göksu

Dokuz Eylül Üniversitesi

Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı

yalıcapkını yalıcapkını 30.04.2012 09:58:00

Türkiyede, en yakın mesafeden fotoğraf çekilen bir yer olarak gördüm.Sumru kadar nazik ve güzel -mi güzel bir adam var orda, adam gibi adam herkese yardımcı olur,Sevgili Fikret abi, adanın kOrunmasında çok emek veren,Buradan selamlarımı gönderiyorum Selam güzel adam.Adanın insan baskısından arındırılması gerek, be nedenle Belediyeye çok iş düşüyor, havayi fişeklerin kuşlara çok zarar verdiiklerini osmaniyede farkedip atılması anında ağaçlara tünemiş olan yüzlerce kuşu uykusundan uyandırıp gecenin karanlığında zavallıları perişan ettiklerini söylemiştim.

ekey ekey 29.04.2012 14:16:00

Bende su an için üzerime düşeni bir mail göndermek suretiyle yerine getirdim. Bakalım daha başka bir şeyler yapma fırsatı da buluruz umarım.

Bu arada bu önemli konu gündeme taşınmışken kuşların çok önemli bir geçiş yolu ve kısa veya uzun konaklama mekanı olan "RİVA"nın hali hazırdaki ve yakın gelecekte olacak durumunu da düşünmek ve yapılabilirse gündeme taşımakta fayda olduğu kanısındayım...

Selamlarımla...

chokokerem chokokerem 29.04.2012 12:56:00

Selim fikret abiye mesaj attı ama dönüş yapılmadı. cep numarasını bilmiyor sanırım. face üzerinden ulaşmaya çalıştı ve şuan bir haftalık türkiye turunda. eğer birimiz fikret abinin cebini selime ulaştırabilirse görüşecektir.

serhattigrel serhattigrel 29.04.2012 12:30:00

Bu arada Fikret Can bey ile görüştüm, o bölgede yaşıyor ve konuyu yakından takip ediyor.

Gecensene havai fişek gösterileri sırasında orada imiş, emin değil ama gidişlerini yüzde yüz havai fişeklere bağlamamalıyız görüşünde, fişeklerin deniz tarafına alınması fikrine katılıyor.

Sebebinin yüzde yüz havai fişek olup olmadığını şu ana bilmediğimiz analşılıyor, başkana ona göre mesaj yazmak gerekir diye size hatırlatma yapayım dedim.

BAŞKANIM BU SENE SUMRULARI KURTAR

diye mesaj atmanız bile yeterli.

Bu arada Selim arkadaşımız Fikret Can ile görüşürse, başkana o yöredeki arkadaşlarımız ile bir ziyaret tertiplesek, herkesin bilgisi birleşirse alınacak önlem boşa gitmez.

Çulluk Çulluk 29.04.2012 11:35:00

Öncelikle bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Havai fişek konusu aslında her biçimde kesinlikle yasaklanması gereken bir özellik taşıyor. Umarım bu bir başlangıç olur.Ben de aşağıdaki maili attım.

Sayın Belediye Başkanım,

Ben bir kuş gözlemcisiyim ve İstanbul’da yaşıyorum. B. Çekmece Gölünün barındırdığı kuş türleriyle önemli bir zenginliğe sahip olduğunu biliyor ve izliyorum. Bu türler içinde biri için size yazıyorum.

Sumru kuşu yaz göçmenidir ve İstanbul’da sadece bu noktada üremektedir. Ülkemiz, İstanbul ve beldeniz için çok önemli bir zenginlik olan bu kuş ne yazık ki büyük bir sorunla karşı karşıya ve bu sorunu ancak siz çözebilirsiniz. Sorun bu kuşların bölgede yapılan havai fişek gösterilerinden ürküp, yavrularını bırakmalarından kaynaklanmaktadır. Bu önemli konuda gerekli önlemleri alacağınıza inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygılarımla.

Cemil Gezgin

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu

www.ikgt.org

ahsoncel ahsoncel 29.04.2012 00:22:00

Serhat Başkanım ;

Hoşgörüne sığınarak bende senin mesajının altına imza koyarak Hem başkanın kendisine Hemde belediye iletişim kolonuna mesajı attım.

Hayırlısı olur inşllah.

Bu hususu dile getiren ve açığa çıkaran arkadaşlarımından yüreğine sağlık.

Saygılarımla.

moktem moktem 29.04.2012 00:13:00

mailimi attım başarılı olur inşallah

Sayın Belediye Başkanım Hasan Akgül

Beldeniz, barındırdığı sumrular ve bunlara özel üreme alanlarıyla Türkiye için çok özel bir yere sahiptir. Ancak kuş gözlemcileri olarak bölgede yapılan havai fişek gösterilerinin kuşlar için stres kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle yumurtladıktan sonra bölgeden yavruları bırakarak kaçıyorlar ve yeni yavrular da bakılamadıkları için ölüyorlar. Sizden ricamız bu sene havai fişek gösterilerini göl tarafında değil de deniz tarafında yaptırmanızdır.

Saygılarımla

M. Ali Öktem

chokokerem chokokerem 28.04.2012 23:49:00

Sayın başkan bu durumun farkında olsaydı kesinlikle gerekli önlemi alırdı. b.çekmece için bir çok güzel işler yapmış ve 4. kez başkan seçilmiş biri olarak bizim uyarılarımızı dikkate alacaktır ve gerekli düzenlemeleri en ince şekilde yapacaktır. durumun farkına ve ciddiyetine daha hızlı varabilmesi için hepimizin yoğun bir şekilde durumu anlatan mailler atmamızda fayda var diye düşünüyorum. bir de olaya görsel medyayı da katabilsek çok daha etkili olacağı kanısındayım. bütün trakuş ailesinin desteklerini bekliyoruz.

serhattigrel serhattigrel 28.04.2012 23:01:00

BEN BU MAİLİ ATTIM

Sayın Belediye Başkanım Hasan Akgül,

Mimar Sinan Köprüsünün hemen dibinde bulunan eski ayak kalıntısı adada sumruların senelerdir yumurtlayıp ürediğini bildiğinizi zannediyorum. Türkiyede yayınlanan sumru fotoğraflarının yüzde doksanının bu noktada, beldenizde çekildiğinden emin olun.

Biliyorsunuz iki senedir bu adada sumrular yumurtlamasına rağmen sonradan ürkütüldükleri için topluca yavrularını bırakarak adayı terk ediyorlar.

Bunun sebebinin köprüden geçenlerin, alanda gezenlerin olmadığını iyi biliyoruz. Kuşları ürkütenin yakınlarda yapılan havai fişek gösterisi olduğunu zannediyoruz.

Sizden ricamız bu konuda bize yardımcı olmanız, bu sene fişek gösterisini göl tarafında değil de Deniz tarafında yaptırmanızdır.

Bu konuda sizi ziyaret edeceğiz. 28/04/2012

Saygılarımla,

www.trakus.org

Serhat Tigrel

chokokerem chokokerem 28.04.2012 09:14:00

bu konuda herkesin yardımlarını bekliyoruz. konu hakkında başkanın yakınındakilere ulaşabildiğimiz kadarıyla ulaşmaya çalıştık ve bir miktar yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. herkesten destek bekliyoruz.

vodo vodo 28.04.2012 01:14:00

Sumru adası.....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT